sunnuntai 18. helmikuuta 2018

PIkaisesti pohjoisessaOtin to-pe vapaaksi töistä ja torstaina lähdettiin ajelemaan kohti pohjoista. Lumi lisääntyi mitä pohjoisemmaksi mentiin. Kauniita oli katsella tykkylumiset puut tien varsilla, keli oli kuitenkin vähän liukas ja tiet paikoin urilla.

Perjantai ihan vain lomailtiin ja käytiin ulkoilemassa, kävelylenkki kylän ympäri.

Lauantaina matka jatkui sitten yhä pohjoisemmaksi, päämääränä Sodankylän jääkäriprikaati.Tässä ollaan jo tositoimissa, seuraamassa valatilaisuuden ohjelmaa. Rivi toisensa jälkeen sotaväkeä, tässä vaiheessa vielä alokkaita.Melko kehnoja kuvia, kännykällä otettuja ja pilvinen päivä. Tässä alokkailla on lakki pois päästä joten kaiketi on juuri valan vannomisen hetki.Siinäpä sitten tuoreita Jääkäreitä ohimarssilla, Janne tuossa kahden etummaisen ja kahden takanaan olevan keskiössä. Tässä ollaan päästy kylmästä vihdoin sisälle lämpimään. Kuvassa Essi pikkuveljensä kanssa, näkyy siinä mummiakin hihan verran :)

Puolustusvoimat tarjosivat paitsi sotaväelle, myös meille vierailijoille aterian Hernekeitto lisukkeineen maistui ja mukavasti lämmitti parin tunnin ulkona hytisemisen jälkeen. Mummi, Essi ja Valtteri lähtivät jo takaisin kohti Sallaa ja me odottelimme, että sotamies pääsee ansaitulle vapaalleen ja tutustuimme "Sotkun" antimiin. Tiskin päällä kaunis vanha radio ja mahtavan suuret kuparipannut, jonottaessamme nappasin niistäkin kuvan.Ei näitä Sotkun munkkeja turhaan kehuta, oikein oli hyvää kahvin kanssa.

Illalla kotiuduttiin ja tänään onkin pakkaspäivä, aamulla -17 astetta meidän mittarissa.


Mukavaa Helmikuun jatkoa!


5 kommenttia:

 1. Teillä on ollutkin kiva reissu. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 2. Teillä oli ihana reissu♥ Kivat kuvat, niitä on mukava katsella vuosien varrella.

  Mukavia helmikuun päiviä!

  VastaaPoista
 3. Ihana reissu siellä ollut.
  Hyvää alkavaa viikkoa!❤

  VastaaPoista
 4. Kiva reissu ja kuvat! Nuo valatilaisuudet on niin liikuttavan kauniita! Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ihana banneri ♥ Valatilaisuudet ovat aina hienoja, omastani on jo kauan. Kauniit kylmät maisemat ja sotkun munkkikahvit on tosi hyviä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)