keskiviikko 2. elokuuta 2017

Hossassa


Tervehdys! 

Kesäloma on jo yli puolen välin, joten pitääpä tännekin vähän päivittää lomakuulumisia kuvien muodossa, niitä tulee runsaasti :)

Aikaa on vietetty sekä kotona että reissun päällä. Tähän postaukseen tulee kuvia Hossan reissulta, jossa oltiin pari yönseutua 19. - 21.7. Pieni todella kiva mökki, juuri sopiva kahdelle hengelle, vaikka olisi sinne neljäkin mahtunut nukkumaan, tupa ja keittiö. Toisen oven takana wc ja sauna.Pitkospuut rantaan, jossa oli venekin käytössä. Uimassa ei tullut käytyä, vaikka vähän mieli teki. Jos olisi ollut laituri, olisin kyllä käynyt, mutta pohjaa pitkin olisi ollut matkaa uimasyvyyteen ja kalojakin järvessä hyppeli, joten en uskaltautunut niiden sekaan.Rannan näkymiäIlta-auringon kultaamaa rantamaisemaa.Seuraavana päivänä lähdettiin tutustumaan uuteen Hossan luonnonpuistoon, tästä portista sinne pääsee.Luontokeskuksen takana portaat järveen.Eteisessä näin komea poro.Pienistä yksityiskohdista koottu suuri taideteos täytti yhden seinän, mukana monen taiteilijan tuotoksia, nimilista oli vieressä.Luonnossa oli jotain erikoista...Osa puista oli saanut Suomi 100 -hameet ylleen, kauniita olivat.Lisää taidettakin metsästä löytyi, tässä kuukkeli.Polkuja ja reittejä lähtee monenlaisia. Uhkaavasti tulollaan olleesta ukkoskuurosta huolimatta päätettiin lähteä luontopolulle, joka kiertää koko järven rantoja pitkin.Alkumatkalla oli leveää lautapolkua ja tällainenkin pysähdyspaikka.Sitten jatkui matka pitkospuita ja polkuja pitkin. Kahdessakin kohdassa (ainakin) matkan varrella oli tällaisia mukavan näköisiä laitureita ja rakennelmia.Luonnon muovaamia nähtävyyksiä sekä maalla...... että vedessä.Ja toisella puolella järveä tällainen suuri hirsirakennus, missä hieno nuotiopaikka, pöytiä tuoleja...... ja jälleen yksi laiturikin.

Hyvin ehdittiin järvi kiertää aurinkoisessa säässä. Parissa kohdassa oli onkijoita, kuulemma ahvenia olivat saaneet.Samalla reissulla piipahdettiin vielä Hossan poropuistossa, kun huomattiin kyltti tien varressa. 

Sieltä löytyikin oikein kaunis pihapiiri ja viihtyisä kahvio. Ruokaakin olisi ollut saatavilla, mutta nyt meille riitti pullakahvit.Minä jäin tutkailemaan hetkeksi myymälän tarjontaa, mies istahti pihalle odottelemaan.


Seuraavassa postauksessa matka jatkuu pohjoisemmaksi.7 kommenttia:

 1. Voi miten upeita kuvia olit ottanut😍👌Niin paljon nähtävää tuolla Hossassa..Nuo 100v "puetut" puut oli hauskat😊Leppoisaa kesäpäivää sinne💕🌻

  VastaaPoista
 2. Tämän paikan laitoin muistiin, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia lomastasi Hossassa on paljon nähtävää. Mukavaa loman jatkoa:)

  VastaaPoista
 4. Mäkin laitoin Hossan mun muistilistalle, ihana paikka.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia upeasta paikasta!
  Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 6. Kyllä meidän kelpaa täällä Suomessa asua! Todella paljon upeita paikkoja teidän kierroksella :)
  - Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Hyviä kuvia, ettepähän poikenneet sukuloismassa vaikka noinkin läheltä olette kulkeneet. Mukavaa loman jatkoa, minä olen jo lomani viettänyt.
  tarja

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)