maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pohjoisen reissulta


Tervehdys,


Perunanarsissi etualalla kuvassa

Olimme pohjoisen suunnalla Pääsiäistä viettämässä, elikkä miehen vanhempien luona Sallassa. 
Monenlaista vaihtelevaa kevättalven säätä sisältyi pääsiäisreissun päiviin.

Tällaiselta näytti enimmäkseen menomatkalla:Lähtiessä ja alkumatkalla paistoi aurinko, mutta Taivalkosken ja Kuusamon seudulla oli sakea lumisade. Siellä tuota lunta näkyi eniten olevan jo ennestäänkin.

Perinteiset Savukosken kuivalihamarkkinat oli lankalauantaina, joten pitkästä aikaa käytiin myös Savukoskella.


Tosi paljon oli väkeä lähtenyt markkinoille, sääkin suosi ja aurinko paistoi. Me olimme hyvissä ajoin liikkeellä ja lähdimme jo poispäin ennen pahinta ruuhkaa.Janne Tulkki duoineen oli tullut esiintymään markkinaväelle.Tässä kuvassa on valmistumassa loimulohta. Monenlaista muutakin herkkua siellä oli myytävänä, yrttimausteita, marjatuotteita ja muitakin lähialueen antimia. Niin ja tietysti sitä kuivalihaa! Ja käsitöitä, koruja, puutuotteita... Minun ainut ostos tällä kertaa oli nämä yrttipastillit, joissa on pakurikääpää, kuusenpihkaa, hunajaa, tervaa, kuusenkerkkää, männynkerkkää, islanninjäkälää, mustikkaa, katajanmarjaa, piparminttuöljyä ja sokeria ym. 

Jo lähtiessä tuntui hieman kurkkukipua ja tänään kun ollaan jo kotona, on jo kovin flunssainen olo. Näin se näköjään menee, että aina lomalla tulee nämä flunssat läpikytyä. Ei ollut pakurikarkeista siis flunssan häätäjäksi, toki vähän kurkun seutua helpottavat imeskellessä.Nokipannukahvit juotiin.Käytiin katsomassa opastuskeskuksen näyttely, sieltä tämä kuva entisaikojen poromiehen laavusta ja rakotulesta.Yhteen huoneeseen oli laitettu näyttely tekstiileistä ja tällaista tekstiilitaidetta oli yhdessä kulmauksessa, kivan värikkäitä nämä ovat.Siinäpä meikäläinen :) pois lähtiessä huomasin tämän porontaljatuolin ja lyöttäysin siihen kuvattavaksi, kenen lienee tuoli ollut.Eilen aamupäivällä vielä vähän ulkoiltiin, kun aurinko niin kauniisti paistoi. 
Sen pituinen se reissu, kivaa vaihtelua oli tähän tavalliseen arkeen.

Mukavaa huhtikuun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. KIva reissu sinulla,huolimatta vaihtelevasta säästä.Sää kyllä teki täällä etelässäkin temppuja.Hyvää uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia niin talvisia maisemia siellä. Mukavaa toista pääsiäispäivää:)

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvasarja pääsiäisen vietostanne!
  Eipä sää oikein suosinut täälläkään, kylmää oli:)

  Mukavaa huhtikuun jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mukava reissu on teillä ollutkin, olisitte poikenneet kulkiess kahvillä. Minä olen makoillut koko pääsiäisen ja jatkan samoja hommia vielä ainakin yhden viikon. Kuitenkin hieman kotihommia teeskentelen. Ihania kuvia olet laittanut taas näihin postauksiisi. Mukavaa kesän odotusta teille koko perheelle. t. tarja

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)