sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulu lähestyy


Enää kuusi yötä jouluaattoon, nopeasti on nämä joulukuunkin päivät kulumassa. Kiireinen viikko on edessä työpaikalla (samoin kuin on viikkoja takanapäinkin), kaikki pitäisi saada pakattua ja muuttovalmiiksi, siis normitöiden ohessa. Onneksi muut jouluun liittyvät lisähommat alkaa vähentyä. Veikkaanpa että iltaisin ei enää puhtia riitä joululeivonnaisten tekoon.Tänään kuitenkin tuoksui jouluiset mausteet, tai oikeastaan jo eilen illalla, kun tein piparkakkutaikinan valmiiksi.Tässä ensimmäisen pellillisen tuotokset, sitten en enää ehtinyt kuvailemaan, kun piparit kypsyvät niin nopeasti, että kiireellä piti aina valmistella seuraava pellillinen. Tällä kertaa tein vain puolikkaan annoksen mitä yleensä, kun ovat vain meidän kotiväelle.Eilen sain lähdettyä hyvissä ajoin kaupunkiin jouluostoksille. Käveltyä tuli niin että jalat aivan kipeytyi... taisin jättää autonkin vähän turhan kauaksi, vaan tulipahan liikuntaa samalla :)Tiernatorinkin tarjontaa kävin tutkailemassa, rauhallista oli vielä, kun tiernapoikaesityksiä ym. ohjelmaa oli alkamassa vasta puolelta päivin.Olihan siellä tarjolla käsitöitä, leivonnaisia, koristeita, taljoja ja kaikkea mahdollista. Ostokseni tein kuitenkin tuolta kauppakeskus Valkean liikkeistä, Stockmannilta ja vielä Prismastakin paluumatkalla. Nyt alkaakin olla joululahjat lähes ostettuina.Mukavaa joulupostia on jo postilaatikosta löytynyt, toinen toistaan kauniinpia kortteja.Joulun värejä ja lintuja löytyy pöytäliinasta...... keittiön verhokapasta,... kuin myös näistä suurista tyynyistä. Kuvat ovat hämäriä, kun ovat nyt illalla otettuja.Hyasintit eivät vielä tuoksu, mutta eiköhän ne siitä ala pian aukeilemaan. Tuo pieni lyhdyssä oleva hyasintti on menossa tyttärelle. Oli ihan pakko ostaa kun niin söpö tuokin lyhty mihin se oli istutettu, ei ehkä näy kunnolla kuvassa, mutta nätti se on :)Tontut kuuluvat jouluun, tämä on hypännyt tauluhyllyn nurkalle.Ja tämä pieni arka tonttunen kurkkii kurkkapurkkien välistä.

Tuo amaryllis on vähän erikoisempi tapaus. Tilasin nämä (2 kpl, toisen annoin tytölle) Kodin Kukilta ihan uteliaisuuttani kun kuulosti niin erikoiselta. Sipuli on päällystetty vahalla, eli on tuollainen vahapallo, vieläpä valkoiseksi koristeltu ja vähän glitteroitu, näyttää lumipallolta :) Niin tätä ei tarvitse kastella ollenkaan! Näyttäähän tuo ainakin pituutta kasvavan, saa nähdä tuleeko kunnollinen kukka. 

Oikein mukavaa jouluviikkoa!


4 kommenttia:

 1. Ihana jouluinen postaus. Kivasti olet joulua laittanut ja tonttuja on sinulla niinkuin minullakin. Mukavaa Joulun aikaa teille koko perheelle. t. tarja

  VastaaPoista
 2. Erikoinen amaryllis kiva on nähdä miten se kukkii. Rauhaisaa jouluviikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis jouluinen postaus!
  Jännä tuo amaryllis, toivottavasti ehtii jouluksi nuppunsa avaamaan.
  Mukavaa jouluviikkoa!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)