sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kynttilöiden aikaa


Nyt on taas kynttilöiden polttelemiskausi menossa. Jo iltapäivällä pimeän laskeutuessa tekee mieli sytytellä kynttilöitä valoa ja lämpöä luomaan.Kyllä ne oikeasti lämmittävätkin kun niitä on tarpeeksi paljon.Tästä lintu-tuikkutelineestä otin kuvan salamalla, kun muuten ei lintu erottunut ollenkaan.Edellinen iso pöytäkynttilä hassusti jakautui kahtia palaessaan loppuvaiheessa. Nyt tuon tilalla on jo toinen, joka näyttää pysyvän kasassa :)Persimoneja olen nautiskellut muutaman viikon ajan, kun niitä on kaupoista löytynyt. Olen kyllä tykästynyt näihin, kun ovat niin hyvän makuisia, eikä ole kiveä tai siemeniäkään, helppoja syötäviä. Eilen en tosin näitä enää huomannut kaupassa, jokohan näiden kausi meni sitten ohitse.

* * *

Perjantai olikin vähän erilainen päivä, otin sen töistä vapaaksi. Aikaisin aamulla lähdin ja noudin siskoni Tainan mukaan ja yhdessä hypättiin sitten sovitusta paikasta veljemme Markun kyytiin. Matka jatkui Pudasjärvelle, missä Tarja-siskomme olikin jo odottelemassa meitä, eli neljä viidestä oli koossa ja Maire, joka ei nyt päässyt paikalle, oli ajatuksissamme mukana.

Asiat tuli hoidettua yhdessä mitä pitikin ja sitten suuntasimme koko joukko Papan luokse. Välillä kun Aarne-papalla oli omaa perjantaipäivän ohjelmaansa, kävimme äidimme veljen luona kyläilemässä ja kuulumisia vaihtamassa, tosi mukavaa oli nähdä Kalle-enoa pitkästä pitkästä aikaa.

Sitten perjantaipäivän ikään kuin kruunasi yhteinen lounas, eli haimme papan mukaan ja menimme syömään. Ruoka kyllä maistuikin erityisen hyvältä tuossa seurassa :)

Sitten me pidempimatkalaiset lähdimme palailemaan takaisin Oulun suuntaan. Hyvin sujui paluumatkakin ja nyt on mukava päivä muisteltavana.

* * *

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa ja toivotaan, että sääkin muuttuisi taas vähän talvisempaan suuntaan.

8 kommenttia:

 1. Sinulla kuulostaa olleen mukava perjantai. Nuo normaalista poikkeavat arkipäivät ovat mukavia ja ne muistaa pitkään:)
  Persimonit ovat hyviä! Joskus taisin syödä niitä kerralla vähän liikaa, vatsa ei tykännyt.

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavasti on viikonloppusi alkanut, mieluisassa seurassa.
  Nyt poltetaan kynttilöitä, tunnelmaa ja valoa tuomaan.
  Tykkään myös persimoneista...nam:)

  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on olut mukava viikonloppu rakkaitten seurassa.Nyt on kynttilöiden aika. Hyvää alkavaa viikkoa:♥

  VastaaPoista
 4. Ihanasti kirjoitettu juttu. Totta.....meillä oli mukava päivä perjantaina.

  tarja

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis kynttiläasetelma. Minäkin sytyttelen kynttilöitä tunnelman tuojaksi. Voi kumpaa olisinkin voinut olla mukana Perjantaina, teillä onkin ollu todella kiva päivä. Mukavia muistoja todella mutta onneksi saan jakaa ne kanssanne kuvien ja tarinoiden merkeissä. Mukavaa joulun odotusta koko teidän perheelle. Maire.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis kynttiläasetelma. Minäkin sytyttelen kynttilöitä tunnelman tuojaksi. Voi kumpaa olisinkin voinut olla mukana Perjantaina, teillä onkin ollu todella kiva päivä. Mukavia muistoja todella mutta onneksi saan jakaa ne kanssanne kuvien ja tarinoiden merkeissä. Mukavaa joulun odotusta koko teidän perheelle. Maire.

  VastaaPoista
 7. Tuollaiset päivät, kuin sinun perjantaisi, ovat helmiä elämässä, niitä on mukava muistella jälkeenpäin.
  Kunpa minäkin oppisin enemmän polttamaan kynttilöitä, tuntuu että kaikki muut polttaa niitä paitsi minä.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)