tiistai 30. elokuuta 2016

Ämpärillinen karviaisia


Kuva on sunnuntailta. Näin viikolla aika ja energia menee lähes työhommiin ja siellä kulkemiseen. Plus pakolliset kotihommat tietysti.Ämpärillisen sain tosiaan kerättyä ja vielä on jäljelläkin keräystä jollekkin illalle. On ne karviaispensaat vaan niin piikkisiä että käsi on vieläkin hieman pilkullinen piikkien pistoista. Järkevää tietysti olisi kerätä hanskat kädessä, mutta sekin on hieman hankalaa. 

Ja sitten nuo kannat, kun karviainen ei irtoa kuten muut marjat vaan tuota marjanvartta tulee mukana. Noin isoa marjamäärää ei jaksa irrottaa jokaista yksitellen... Yhden litran pussillisen nypin puhtaiksi, siinä meni aikaa. 

Tänään sain vaihteeksi käytyä kävelylenkillä pitkästä aikaa. Nyt saunan lämmitykseen.

Mukavaa viikon jatkoa, kohta eletäänkin jo syyskuuta.


7 kommenttia:

 1. Mukava saalis karviaisia, hyviä ovat ihan sellaisenaankin.
  Eivätkä ole todellakaan niitä helpoimpia perattavia.

  Mukavaa kuun vaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Hyvä saalis karviaisia.Minä kerään käsineet kädessä ovat niin piikillisiä ja putsaaminenkin on työläistä. Mukavaa alkavaa syyskuuta Anja. ♥

  VastaaPoista
 3. Herkkuja! Paljain käsin minäkin kerään piikkien pistämisen uhalla. Leikkaan pienillä saksilla molemmat kannat pois puhdistaessani marjoja, helppoa tai helpohkoa:)

  VastaaPoista
 4. Nyt on oikea karviaistyen juhlavuosi, niitä tulee enempi kuin monena muuna vuponna yhteensä. Tuo niiden perkaaminen ei mitenkään kuulu lempihommiin minulla.

  VastaaPoista
 5. Jos sosetta tein karviaisista niin niin en koskaan niitä ruvennut perkaamaan, vaan pehmenetyt(höyryttäen) marjat laitoin vanhanaikaiseen sosemyllyyn ja pyöritin kahvaa! Perkeet jäi suosiolla sosemyllyn siivilään jonka välillä putsasin ja eiku uusi satsi päälle. Samoin kun tehdään myöskin omena sose! Kätevä vahvakuoristen karviaisten keruu härveli on metallinen poimuri nahkahanskojen kanssa, roskatkin(lehdet) saa samalla nahkahaskoilla paremmin heitettyä sivuun kun olen poimurun tyhjentänyt isompaan astiaan!!! Tämmöstä tuli mieleen, mutta olen jo aikoja sitten päättänyt, etten tee enään mitään säilömisiä.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....lisään.....eihän tietysti tämä mun systeemi kaikilla toimi, minulla se oli vuosien kehittelyn tulos.....koska halusin helpotaa omaa työtäni....;)

   Poista
  2. Sose minullakin oli näistä mielessä, mylly olisi kätevä, vaan sitä ei minulla ole tähän hätään :)

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)