perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kiirettä pitää


Tällä viikolla on täälläpäin ollut koululaisten talvilomaviikko. Minä olen tosin ollut ihan normaalisti töissä ja tekemistäkin on riittänyt kiitettävästi, vaikka paljon väkeä olikin lomalla.Naistenpäivän tulppaanit aukeilevat mukavasti. Auringonvaloa ei ole kukat kuin myöskään ihmiset täällä saaneet, nytkin tulee lunta taivaan täydeltä. Oikein tässä jo odottaa että alkaisi kevätaurinko paistamaan.Siinä tämänpäiväinen lounasevääni. Ihan kaupasta ostettu "Kreikkalainen" salaattiannos, josta tosin heitin valmiin salaatinkastikepussin pois ja lisäsin annokseen lorauksen kylmäpuristettua oliiviöljyä. Oliiveista en ole erikoisemmin tykännyt (en edes niitä paljoa ole syönytkään), mutta eivät ne ollenkaan hassumpia ole, kun rohkeasti vain syö. Samoin tuollainen kuutiojuusto on yleensä kovin suolaista minun makuuni, mutta hyvin toimi sekin tässä salaatissa.
Alkuviikosta tutustuin ensimmäistä kertaa Granaattiomenaan. yllättävän paljon siitä tuli näitä syötäviä siemeniä ja erikoisen hyviltä nämä maistuivatkin, parempia kuin odotinkaan. Ehkä jopa hieman liiankin makeita, kun sokerin syöntiä on muuten vähentänyt.Lisäsin granaattiomenan siemeniä sen päiväiseen salaatiin, tuohon tuli vielä raejuustoa päälle loppujen lopuksi.

Jep, kovin terveelliseksi on mennyt tämä meikäläisen ravinto :) Johtuu suurelta osin ryhmätoiminnasta johon olen itseni nyt kevätkuukausiksi ujuttanut mukaan. Ravinnon lisäksi tulee olemaan asiaa myös liikunnasta, aivan konkreettistakin tekemistä.

Eilisellä luennolla oli ruoka-asiaa ja kuultiin mm. rasvasta asiaa, kuinka sitä pitäisikin olla ruokavaliossa runsaasti, ennemmin kuin hiilihydraattia. Tässä nyt olenkin vähän pää pyörällä ja yritän sulatella asiaa, että esim. sydänmerkillä merkattu Becel olisikin huonompi vaihtoehto kuin ihan pelkkä Voi. Hmmm... pistää miettimään ja kun asiaa yrittää googlettaa, tulee tietoa puolesta ja vastaan. No se tieto ainakin vahvistui, että öljyistä parhaita ovat kylmäpuristetut laadut. Kylmäpuristettu oliiviöljypulloni onkin ollut jo minulla jonkin aikaa käytössä ennen näitä luentojakin ja lorautellut sitä ainakin salaatin sekaan pari teelusikallista.


Kurkkasin sääennustetta lähipäiville ja kovin harmaalta näyttäisi vielä huominenkin, mutta ehkä sunnuntai-iltapäivällä täälläkin aurinko jo pilkistäisi.


Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset ovat vielä tulppaanit ja upeat salaatti annokset. Kiitos samoin hyvää viikonloppua Anja:)

  VastaaPoista
 2. Herkulliselta näyttää sun salaatit, toivotaan että saadaan vielä sitä auringonpaistettakin oikein kunnolla :)
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 3. Onpa herkullisen näköset salaatit ♥

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)