sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Valkoista, pitsiä ja muutaSainpas hankittua vihdoin silityslautaani uuden päällisen, alkuperäinen jo vähän reunasta repsotti. Tämä onkin kivan värinen siihen alle jääneeseen harmaaseen verrattuna.

Ostin myös kirjan itselleni.


Tosin se on ihan tyhjä, ei sanan sanaa... jotenkin tuntuu ettei noin tyhjään kirjaan uskalla alkaa mitään kirjoittamaankaan :)  No ehkä siiihen jotain ajan mittaan tulee kirjattua, vaikkapa runoja tai muistiinpanoja, muistoja... Ennen sanottiin kiiltokuvia muistoiksi, tuli vain mieleen. Ja niitähän minulla on vaikka kuinka paljon, joten ehkä liimailen myös niitä tähän kirjaseen, saapa nähdä.

Ja sitten niihin otsikon lupailemiin pitseihin, tarkemmin sanottuna pitsiliinoihin. Virkkuukoukuilla on taas ollut vipinää näinä talvi-iltoina.


Tämä pyöryläinen on vähän niin kuin tilaustyö, meidän Essille, hän toivoi kahta samanlaista liinaa, mallia valittiin yhdessä. Toinenkin on ihan viittä vaille valmiina, pitää vain se vielä päätellä ja höyryttää sileäksi.Nämä kaksi pientä päätyvät samaan osoitteeseen, kuulemma kelpaavat :) Virkkailin aiemmin talvella lumihiutaleita ja yhdistin ne aina viimeisellä kierroksella toisiinsa. Vähän huono kuva, mutta siitä näkyy myös minun ikuinen "valkoisen langan ongelma". Alempi on luonnonvalkoista ja ylempi vitivalkoista lankaa. Molemmat Novitaa, toinen nimeltään Huvila ja toinen Kartano. Siinäpä on aina tutkiminen, kun kesken virkkauksen lanka loppuu, että kumpaakos tämä nyt onkaan.

Sitten siirrytään isompikokoisten sarjaan:


Tätä voisi kai sanoa kaitaliinaksi, pituutta on 97 cm ja leveyttäkin 54 cm, eli ei se kovin kaitainenkaan ole. No kookas joka tapauksessa, omena on siellä kokoa näyttämässä.Sama omena - eri liina. Tämän halkaisija on 69 cm, eli kookas on tämäkin. Ihana kuvio virkattavaksi, melkein voisi tehdä toisenkin joskus maailmassa, ehkä, paitsi että ihania malleja on niin paljon muitakin ettei taida ikä riittää niiden virkkaamiseen.Pakkanen sen kun taas kiristyy, mittari näyttää tällä hetkellä -27 astetta!

Ei auta, aamulla on taas ulos lähdettävä ja töihin. 

Koitetaan tareta, jospa nämä pakkaset jo loppuviikosta vähän hellittää, sellaista olin jostain lukevinani.


4 kommenttia:

 1. Ihania liinoja olet tehnyt, nyt alkoi virkkuu sormea syyhyttämään :) Ehkä kuitenkin neuloskelen noita lankoja ensin sukiksi :)
  Toivottavasti hellittäisi ja pian, töissä hankalaa kun ei ole pistokepaikkaa, onneksi huomenna mies toimii kuskina :)

  VastaaPoista
 2. Siellä on koukku saanut kyytiä ja kaunista jälkeä on syntynyt, tuo viimeinenkin pyöreä liina, niin mahdottoman kaunis!!
  Uusi silitysliina on oikein pirteä.

  Toivottavasti pakkanen hellittää otettaan, liika on liikaa :)


  VastaaPoista
 3. Kyllä on kauniita pitsiliinoja. Täällä tällä hetkellä 22 pakkasta kyllä saisi pakkaset jo riittää:)

  VastaaPoista
 4. Pienet asiat ilahduttavat, silityslaudasta tuli kuin uusi ja kirja odottaa runoja, reseptejä, kuvia, kortteja, mitä vain:) Olet tosi taitava, itse en osaa (tai viitsi) virkata muuta kuin patalappuja korkeintaan ja kerran vauvanpeiton. Tosi hienoja pitsiliinoja ♥

  Pakkanen kiilaa taas tuonne -30 paremmalle puolelle:)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)