torstai 17. syyskuuta 2015

Politiikkaa kerrakseen


Viime aikoina on politiikkaa tullut seurattua, kuten varmasti kaikilla tässä maassa, kun sillä rintamalla tuntuu nyt tapahtuvan yllättäviäkin asioita.


Melkein jo tuntuu että pitääkö tässä itsekin poliitikoksi ryhtyä, että saisi puuttua asioihin oikein tosissaan ja lyödä nuijaa pöytään (Vai voisiko sittenkään?) Tosin pitäisi ensin päättää puolue ja se olisikin haastavaa, kun kovin puolueeton olen niin elämässä muutenkin kuin politiikan suhteen, joten taidan jättää ryhtymättä ja hoitaa osuuteni vaaleissa äänestämällä. Tämä oli vain tällaista 'leikki leikkinä' - höpöttelyä :)


Tosin täytyy tunnustaa, että sähköpostin (lyhyen ja ytimekkään) olen tässä syyskuussa lähettänyt. En toki suoraan päättäjille, vaan sihteerinä tietenkin sihteerille ja avustajille :) Mutta mikä ihmeellisintä, olen saanut kirjeeseeni jopa vastauksen, tuntuu että kirjoitukseni on luettu ja jopa toimitettu eteenpäin! Eli kyllä virkamiehet ottavat meidät tavallisetkin tallaajat huomioon kun vain uskalletaan ilmaista itsemme.

Heh, tuosta puoleettomuudesta - lähetin viestini tietyn ministerin toimistoon ja sitten vasta jonkin ajan päästä tajusin mihin puolueeseen olin tullut ottaneeksi yhteyttä :)

Ja juu, kyllä sen jälkeen on tapahtunutkin jo niitä asioita, joihin en malttanut olla puuttumatta, vaikka kyllä ne olisivat ilman minun kirjoitteluakin tapahtuneet... (tai ehkä ei, kukapa tuon tietää :) Eli suurituloisimmilltakin aiotaan ottaa edes jotain (solidaarisuusveron alarajan lasku ja  ylimmän pääomatuloveron nosto), enemmänkin siellä palkkatason yläpäässä potentiaalia olisi mistä leikata, eikä heidän perheissään silti jouduttaisi miettimään mihin rahat riittävät...

Sainpahan sanottua siitäkin mikä jo vuosia on suututtanut - Suomen suuret yritykset ulkoistavat toimintojaan ulkomaille, Puolaan, Intiaan jne. Ja kyllä kirpaisi tämäkin viimeisin Fiskarsin keramiikan siirto Thaimaahan, eikö enää mihinkään voi luottaa... Ja sitten ihmetellään ja itketään, kun Suomessa on työttömyyttä ja verotulot vähenevät, samoin ostovoima jne. Kyllä siinä omaa oksaa leikataan aina loppujen lopuksi jostain reunasta kun ulkoistuspäätöksiä tehdään, ja tehdään hallaa Suomen kansantaloudelle. 

Kyllähän eilisessä puheessa pääministeri kohdistikin sanojaan yrityksille ja kannusti palkkaamaan suomalaisia työntekijöitä, toivottavasti viesti meni perille.

No, nyt on hallituksen puolelta ovi vielä aukaistu työmarkkinajärjestöille tehdä omat esityksensä leikkauslistojen tilalle, toivottavasti tarttuvat ripeästi tilaisuuteen ja saavat esitykset tehtyä lähipäivinä, niin että niistä pääsevät neuvottelemaan. Onhan se käsittämätöntä alkaa leikkaamaan sunnuntaityön lisiä ja ylityökorvauksia, ne ovat ko. aloilla kyllä täysin ansaittuja! Samoin sairauspäivän palkan pois ottaminen - onko väärin olla menemättä sairaana töihin - no ei mutta siltä se alkaisi tuntumaan ja töihin mentäisiin flunssan alettua, jolloin se helpoiten tarttuu toisiinkin. 

Kyllä useimpien mielestä taitaisi olla paljon parempi ratkaisu vaikka sitten se lomarahojen puolittaminen ja pieni lisäys viikkotyöaikaan. Tämä ainakin kohtelisi kaikkia kansalaisia tasa-arvoisesti ja toimisi hyvin suhteessa palkkoihin.

Ja huomenna on se mielenilmaisujen ja lakkojen päivä, mikä sekin vaikuttaa useimpiin meistä vaikkei itse lakkoihin osallistuisikaan, eli varmasti saavuttaa huomiota mitä sillä haetaan ja on jo nyt sitä saavuttanut. No onneksi se on vain yksi perjantaipäivä muiden päivien joukossa, pitää sitten illalla taas seurata uutisista miten päivä on sujunut, itselläni menee työn merkeissä.

Sitten on vielä tämä pakolaisasia, siihen ei kyllä osaa kantaa ottaa. Pahaltahan se tuntuu kun ihmiset joutuvat lähtemään turvapaikkaa hakemaan kauas kotoa ja vaikeiden taivalten kautta. Ja kuinka suurella määrällä tuo matka on jäänyt kesken... Ja vielä se, että onko ne kaikkein hädänalaisimmat sittenkin vielä siellä sotien keskellä. Toivottavasti tilanne noissa maissa rauhoittuisi...

Se siitä, olkoon tämä politikointini ainutkertainen tapahtuma, eli jatkossa blogissani palataan taas keveämpiin aiheisiin, kuten esim. virkkaus :)7 kommenttia:

 1. Mihin tämä vielä johtaa. Siitä huolimatta mukavaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
 2. Niimpä, toivotaan että asiat kääntyy parhain päin niin kotimaassa kuin masilmallakin. Kiitos samoin :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää perjantaita , lakosta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Hieno kannanotto Anjalta ja ihan oikein, että uskaltauduit ottamaan yhteyttä päättäjiinkin. Kyllä tämä Suomemme touhu on ihmeelliseksi mennytkin. Toivotaan, että asiat lähtee rullaamaan edes jotenkin ja saataisiin isänmaamme asiat kuntoon...kyllä vähävaraisia ja lapsiperheitä, eläkeläisiä ym. pienillä tuloilla eläviä on jo ahisteltu ihan riittävästi....Kuitenkin mukavaa viikonloppua ja elähän vielä lopeta näitä poliittisia kannanottojasi kun sinulla on näin hyvin tuo sana hallussa. t. tarja

  VastaaPoista
 5. Hyvä kannanotto nykytilaan. Omalta osaltani olen jättänyt politiikan tekemisen ja siihen puuttumisen nuoremmille, mutta joskus tää vanha konkarikin oikein tuohtuu näistä tilanteista. Toivottavasti tää maa pääsee vielä ylös kuopastaan, mutta pakolla se ei onnistu vaan yhteistyöllä ja neuvotteluilla. Nähtäväksi jää, mitä seuraa....

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän hienoa että olet laittanut kirjettä menemään, itse en olisi osannut vaikka aihetta kyllä kovasti on varmaan meillä jokaisella, olen juurikin samaa mieltä ja onneksi nyt alkaa hieman helpottamaan noiden herrojen päätökset. itse otin kyllä kantaa silloin Perjantaina olemalla lakossa pari tuntia. ja taas olen ollu pari viikkoa sairauslomalla tuon kolmoishermosäryn vuoksi. mukavaa syksyä Anjalle t. Maire

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)