sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kun lehdet putoavat...Ruusunmarjat ovat kauniita, varsinkin kun kirkas aurinko niihin osuu paistamaan.Kanervia istuttelin jo kuihtuneiden kukkien tilalle. Jotkut kukat tosin vielä kukkivat, kuten esim. verenpisarat ja auringonkukat. Lehtiä tippuu koivuista ja pihlajista, pitäisi haravoida kunhan ovat kuivia. Nyt on yöllä satanut niin haravointi saa vielä odottaa.Vadelmapuskaa karsin viikko sitten, vanhimmat oksat ja villinä levinneet alut otin pois. Vadelma onkin kova leviämään; niitä sai kerätä mustaherukkapensaastakin :)Tässäpä uudet silmälasini, tai toiset niistä; En osannut päättää kummat niin otin molemmat :) - oli se tarjous että kahdet yksien hinnalla ( joutuihan niistä tosin vähän maksamaankin, linssien muokkauksesta). Toiset kehykset on samantapaiset mutta väri on tumma, hieman punaista sävyä.

Nämä kaksiteholasit vaikuttavat nyt viikon kokemuksella hyviltä. Ei ole oikeastaan juuri ongelmia ollut, paitsi pientä totuttelua kuitenkin vaatii esim. lukiessa.Suurin virkkaamani liina valmistui, sen parissa onkin vierähtänyt monen viikon illat. Mukavaa oli pitkästä aikaa tehdä 'ruutuvirkkausta' eikä tarvinut edes purkaa kuin kaksi kertaa pieni pätkä :)Tässä kokonaisuudessaan (lähes). On niin suuri etten saanut kuvaan mahtumaan, halkaisija 'rastin' pästä päähän on 120 cm ja kukkakuvion päästä toiseen 110 cm. 

Ja kyllä, sängynpeite alla on ryppyinen (silittämätön pesun jälkeen), mutta ei anneta sen häiritä. Tulisikin hieno sängynpeite jos tuon liinan ompelisi esim valkoisen peitteen keskelle, hmm... ja sitten pitsityynyt vielä.Tältä näytti kun ytitin liinaa pöydällä kuvata, aurinko armas halusi kuviin mukaan, samoin varjot.

Jos jollakulla on suuri pöytä liinaa vailla niin täällä olisi tarjolla! Liina on 9 säikeisestä kalalangasta virkattu, eli pysyy hyvin kuosissaan ja kestää pesua.Tässä vielä kesän käsityöni, jonka nyt samalla sain vihdoin höyrytettyä. Pikkuinen liina mutta oli erittäin haastava virkattava.Meinasin jo heittää 'hanskat tiskiin' mutta sitten oli pakko vielä kokeilla kunnes alkoi onnistumaan. Tuo ulkoreunaa ennen oleva tähtikuvio, 15 tähteä, virkattiin kokonaan yhdellä kierroksella sakaroineen kaikkineen!! Kyllä siinä sai koukkua vääntää :)


Ensiviikolla ollaankin jo lokakuussa, mukavaa kuunvaihdetta!
6 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että lasit nyt istuvat ja kyllä totut vielä lukemaankin.
  Itse otin toisiksi laseiksi pelkät luku/päätelasit, mutta huomaan nytkin tätä naputellessani päässäni olevan monitehot :))

  Sinä kyllä hallitset tuo koukuttelun, tosi kauniita liinoja!

  VastaaPoista
 2. Kyllä olet kauniit liinat virkannut. Kyllä niihin laseihin pian sopeutuu. Mukavaa alkavaa lokakuuta:)

  VastaaPoista
 3. ♥Todella kauniita liinoja! Mukavaa syyskuun loppua♥

  VastaaPoista
 4. Kauniita pitsiliinoja kattelen mielelläni ja taitavan siistiä työtä teet!
  Minä tässä lähellä huomasin kun puistosn ruusut kukkivat ja ihmettelin kun marja oli jo ylikypsiä samaan aikaan.

  Mulla aina uudet lasit jotenkin viivästyy vakikäytössä, tuntuu alussa niin erinlaiselta kun vanhat ja tottahan se on mutta nämäkin jotka nyt on päässä niin toimivat kyllä, kunhan hyväksyin käyttöö.....;)

  VastaaPoista
 5. Ei voi kun ihmetellä noita sinun kädentaitojasi Mielettömän kaunis tuo iso liina, en olisi osannut virkata. meilläkin koko pensasaidallinen ruusunmarjoja. joskus ohikulkiessani niitä nakertelen ne on hyviä mutta kun sisus on täynnä siemeniä niin hankala muuten käyttää vaikka ovatkin terveellisiä. Lasit näyttää kivoilta, varmaan sopii sinun tyyliisi hyvin. Heipparallaa t. Maire

  VastaaPoista
 6. Kauniita liinoja olet tehnyt :) Ovatko mallit itse suunniteltuja vai löytyvätkö ohjeet jostain kirjasta tai lehdestä? Jos näin, voisitko ystävisesti vinkata, tekisi mieli itsekin kokeilla malleja :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)