torstai 16. heinäkuuta 2015

Kesäloma alkoi


Tänään on ensimmäinen kesälomapäiväni. Heti sain päivät iloisesti sekaisin - eilen tuntui aivan perjantailta ja nyt on vasta torstai :)Ehkä toista viikkoa sitten istutin meidän aidan viereen Prinsessankakkaroita ja ...... Rantakukkia, molempia kaksi kappaletta. Jos nämä selviävät talven yli, voisi istuttaa vielä lisäääkin, tai vielä parempi jos nämä alkaisivat leviämään. Tosin tämä viileänpuoleinen kesä viivästyttää näidenkin kukintaa, mutta pikkuhiljaa alkaa rantakukatkin avautumaan.Tällaista kesäistä pihalla tiskausta tänään. (Ei paista aurinko ja mittarissakin vain 12 astetta)

Viime viikonloppun 'kotireissulta' lähti mukaani meidän vanhaan navetta/varastoon hylättyjä, rosoreunaisia mutta niin ihanan nostalgisia kahvikuppeja ja lautasia, sisarusten luvalla keräsin joitakin mukaani, kun ei näitä kukaan enää kaipaa, niin paitsi nyt minä :)Juu, ei näistä enää käyttökupeiksi ole. Kunhan joskus taas innostun mosaiikin tekoon niin nuo kukkaset ovat tosi ihania siihen tarkoitukseen. Eli luultavasti tulen nämä loppujen lopuksi rikkomaan, ja ihan tarkoituksella.

Jos joku tietää, miten tämän materiaalin saisi 'leikattua' siististi, ilman että koko kuppi hajoaa, ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan! Niin ja ilman mitään ihmeellisiä leikkureita ja koneita, kun ei minulla sellaisia ole. Mietin itse, että jos varovasti 'jollain terällä' raaputtaisi viivaa siihen mistä haluaisi sen lohkeavan jne.Löytyi myös kaksi näitä ruskeaa lasilautasta, kuppeja ei näihin näkynyt. Nuokin ovat ihania mosaiikissa, joko kokonaisina tai rikottuna, aika näyttää jos elonpäiviä ja innostusta riittää.Niin ja tämä Kinnusen Myllyn puulaatikko löytyi myös, tämä ei liene edes kovin vanha, velipojan luvalla otin tämänkin mukaani, hänellä kun on varmaan tämän laatikon historiasta enemmänkin tietoa :) Tuossa oli kivasti oikein lokerot neljälle kupille, mihin ne pakkasinkin. Kanteen on piirtynyt tiukasti kaksi ympyrää, onkohan ne kynttilän tms. jälkiä kun eivät lähteneet pesussakaan.Kissankellojen kuisketta

... ja mukavaa loppuviikkoa!


9 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa, kauniit prinsessankakkarat. ♥

  VastaaPoista
 2. Ihania nostalgisia astioita ja kyllä niistä saakin kauniita mosaiikinpalasia, mutta enpä tiedä muuta keinoa kuin leikkurit...

  Oikein ihanaa lomaa sinulle, Anja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole uskaltautunut yrittämään. On minulla mosaiikkisakset, tai mikä se nyt onkaan nimeltään, niillä voi ehkä nakertaa :)

   Kiitos!

   Poista
 3. Kivoja aarteita pääset rikkomaan, toivottavasti kuviot säilyy ehjinä mosaiikkiisi.
  Rantakukka on kaunis, sitä kasvaa meidän mökkijärven rannalla ja olen sitä varonut vahingoittamasta.
  Oikein lököisää lomaa sinulle, uskotaan, että lämmintä saadaan ja aurinkoa vielä, onhan tätä kesää jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä juuri, toisaalta mosaiikista kun kyse,voi laittaa vähän väärästäkin kohdasta lohjenneet palat.

   Kiitos! Nyt ainakin paistaa aurinko :)

   Poista
 4. Mielenkiintoista ja rentouttavaa lomaa.Aurinkoa ja aarteita.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)