sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Jotakin joutessaniAlkuun nämä varjoliljat. Kuva on viime viikolta, jolloin olivat parhaassa kukassaan, nyt alkaa näiden kukinta jo hiipumaan.Nämä kukkivat nyt nätisti, ovatkohan ukonkelloja. Sitkeitä kasveja, olen niitä vuosi toisensa jälkeen kiskonut ja kaivanut irti kukkapenkistä kun olen jotain muuta siihen istuttanut. Mikään muu ei siinä kasva mutta nämä kukkivat entistä ehompana kukkapenkin sivussa. Olkoon, nättejähän nuo ovat :)Fasaaniperhe, emo ja peräti 8 poikasta alkoi vierailemaan liian tiheästi mansikkamaallani. Nyt siinä on aitaa, verkkoa.. ja kun nekään eivät auttaneet (poikaset juoksivat aidan läpi verkon alle) tein yhtenä iltana yhtäkkisestä ideasta tuollaisen pelättimen, johon ripustin erilaisia helmiä ja on siinä pari pientä tiukuakin.Eihän se kovin pelottavalta näyttänyt kaukaa katsottuna, joten...... lisäsin siihen erivärisiä nauhoja tuulen heiluteltavaksi. Muutamaan nauhaan solmin jopa höyhenen. En sentään fasaanien höyheniä, vaan ne olivat askarteluun ostettuja.

Ja tiedättekös mitä, sen jälkeen en ole fasaaneita nähnyt mansikkamaan lähellä, oikeastaan en koko pihapiirissä! Että taitaa olla melkoisen tehokas pelätin! :) Tapasin kyllä ilmeisesti saman poikueen yhtenä iltana Leevin kanssa kävelylenkillä, ovat ehkä löytäneet paremman ruokailupaikan :)Tänään sisareni pyysi minua mukaan yhteislauluiltaan ja onneksi lähdinkin. Jotkut kappaleet oli vähän oudompia mutta niitä tutuimpia oli mukava laulella. Haitarien lidäksi paikalla oli sahansoittaja, sellaista ei monesti pääse kuulemaan, hienosti se saha soikin. Koko ajan näytti kuin alkaisi satamaan, mutta onneksi ei alkanut, tuuli kyllä melko reippaasti.


Mukavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Hyvä että sait fasaanit pois manikkamaaltasi, muutenhan ne olisi sotkeneet kaikki. Minun mansikkamaalla käy orava syömässä mutta se syö siististi sieltä reunastaan.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kauniit varjoliljat tuo sininen on vuohenkello sitkeä kasvamaan hyvät pelättimet olet laittanut mansikkamaalle. Mukavaa alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Hauskan fasaanipelättimen teit ja hyvä, että toimii!
  Varjoliljat ovat kauniita, niitä ei kyllä itselläni ole, mutta olisi, jos pihaan vain mahtuisi. Toisaalta pienen pihan hoito on helpompaa :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Oikia taideteos tuo pelättimesi, yhteislaulu on hauskaa, haaveilen joskus pääseväni naapurimaan Skanssenille hoilaamaan:)

  VastaaPoista
 5. Oikia taideteos tuo pelättimesi. Yhteialaulu on hauskaa, haaveilen joskus pääseväni naapurimaan Skanssenille hoilaamaan :)

  VastaaPoista
 6. Vuohenkelloja on nuo siniset kiusankappaleet. Tosin ukonkello on yhtä herkkä leviämään, sitä on sinisenä ja valkoisena, toisaalta kauniita,mutta pidettävä kurissa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)