sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mutta kun...


Ei se onnistunut eilenkään, mutta jospa tänään iltasella, nimittäin se ruohonleikkuu. Eilen(kin) odottelin että yövuoron päälle nukkuja herää, mutta sitä ennen yhtäkkiä satoi vettä pariin otteeseen aivan kaatamalla, kuinkas muutenkaan. Jospa tänään ei sataisi :)
Jotain edistystä kuitenkin ko. asian suhteen eilen tapahtui. Poikkesin aamulla itsekseni bauhausissa ja tällaisen vempeleen kanssa sieltä tulin, oli viimeinen kappale jäljellä. Pitkään punnitsin akkutrimmerin ja tämän kelaleikkurin välillä - ja nyt tietenkin tuntuu että ois se trimmerikin kyllä ollut hyvä.Kyllä tämä asiansa ajaa ja hyvin leikkaa. Tienvierustan ojat on joka kesän ongelmakohta, kun sinne ei 'oikean' ruohonleikkurin kanssa oikein onnistu mennä. Tämä on kevyt liikuteltava ja sopivan pieni ojien leikkuuseen, eli ne leikkasin eilen.Siinä menee kyllä sitten myös nämä pikkuiset orvokit, joita on siellä täällä kun vähän tarkemmin katselee.Näitä pieniä pihoilla liikkujia on myös varottava.Sieltä se taapertaa. Taitaa olla sama siili joka lähes päivittäin näkyy tässä lähistöllä tepsuttelemassa. 

Fasaaneilla on nyt pienet poikaset ja niitä on paljon, liki kymmenen kun yritin niitä laskea eräänä iltana. Odotin että menevät kauemmaksi ennen kuin lähdin leevin kanssa kävelylle.Pienet mansikkamaat ovat kukkia täynnä. Tuolla takana rehottaa vadelmapensas. Se on todella kova leviämään! Taaemman mansikkamaan viereen jätin oksia, vaikka paljon niitä jo poistinkin.Tässä vielä lähikuvaa.Lopuksi vielä kukkakuva. Tämä voi hyvin, mutta suuremmasta verenpisarasta sateet ja kova tuuli on oksia katkoneet.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa. Toivotaan että heinäkuusta tulee lämmin.
7 kommenttia:

 1. Siilin ottaisin mielelläni minäkin pihalleni, suloinen.
  Paljon on mansikankukkaa.

  Eilen mekin saimme vihdoin pihanurmen ajettua, vähän oli takkuista, kun ruoho oli niin pitkää :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa, Anja!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kukkii mansikka komeasti, niin kyllä minullakin, ihan valkoisena on maa, mutta tuleeko mansikoita vai viekö home, siinäpä arvoitus.
  Meidän pihassa on nyt ollut siili monen vuoden tauon jölkeen.
  Oikein hyvää kuun vaihdetta.

  VastaaPoista
 3. ♥ihana mansikkamaa ja niin söpö siili! minä oon odotellut siiliä meillekkin..

  VastaaPoista
 4. Kesällä puuhaa riittää ja jos sataa niinkuin nyt niin on tarkkailtava..milloin pääsee pihatöihin.hauska siili ja ihanaiset kukkaset.Hyvää kesä fiilistä sinulle.

  VastaaPoista
 5. Paljon on mansikankukasia, siiliä en ole vähään aikaan nähnyt tänään on ollut kaunis aurinkoinen päivä. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 6. Näpsäkän näköinen vekotin tuo leikkuri. Meillä Mies leikkasi isolla trimmerillä mökiltä nurmikon ja minä kukkamaiden ja puskien juuresta pikku trimmerillä perässä :) Normaalisti nurmikko ajetaan ruohonleikkurilla mutta se tuppaa aina nikottelemaan ;) Paljon tulee mansikoita, ellei linnut nappaa ensin :)
  Lämmintä alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 7. Voi mikä ihanuus tuollainen ruohonleikkuri, Meillä oli ensimäinen leikkuri suurinpiirtein tuollainen....mielelläni minäkin tuollaisen hankkisin. Katselin sinun viimeaikaiset postaukset ja kivoja olivat. Kauniita kukkia ja terhakka siilikin sellä käyskenteli. Mukavaa alkanutta viikkoa, pian nähdään. t. tarja

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)