sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Yrityksiä...


Nyt olisi käyttöä sille sanonnalle, ettei mennyt aivan kuten Strömsössä.



Otetaan nyt ensiksi vaikka nämä Parsat. En ole tutustunut kovinkaan tarkkaan tähän kevään kehuttuun herkkuun, mutta jostain bongasin ohjeen, jossa kehuttiin uunissa paistettua parsaa hyväksi. Ohjeen mukaan tein, eli kuorin varret nuppujen alapuolelta, leikkasin kovan alaosan pois, maustoin suolalla ja pippurilla sekä lisäsin rasvaa joukkoon (juoksevaa Beceliä), olisi ehkä pitänyt käyttää kunnon voita. Paistoin pidempään mitä oheessa oli, mutta pidempäänkin olisi voinut paistaa.

Kyllähän minä näitä söin ihan kiitettävän määrän, mutta ei se kyllä minusta niin herkkua ollut :) Jos joskus vielä parsaa kokkaan, lienee parasta tehdä siitä kermaista keittoa tai upottaa ne johonkin piirakkaan niin tulee kaikki syötyä.



Sitten meidän kokeilukeittiössä viime viikolla paistui myöskin appelsiinikakku, gluteeniton versio. Jauhoina käytin manteli-, kookos- ja perunajauhoja. Appelsiinia tuli mehusta (puristin appelsiineista) ja rippusesta raastettua kuorta. Ulkonäkö on vähän karun näköinen ja onnistuin sen vielä hajottamaan siirtäessäni vuoasta vadille.



Muuten ihan hyvää ja ihanan appelsiinista, mutta sokeria oli liikaa (vaikka laitoin yli puolet kookossokeria), eli tosi makeaa on tämä kakku. Varsinkin kun viimeiset viikot olen ollut lähes sokerilakossa, eli mahdollisimman vähän makeaa olen nautiskellut. 

Laitoin lopun kakusta paloina pakastimeen, sieltä on hyvä ottaa kun joskus makeanhimo yllättää. Muuten taidan syödä jatkossa appelsiinit ihan tuoreversioina, kuten tähänkin saakka. Tai ehkä vielä kokeilen toista ohjetta, appelsiini-porkkanakakua jossain vaiheessa kun tekee mieli leipoa.

Lisäksi eilen tein pahimman makuista smoothieta ikinä! Ei se syömättä jää, 'nautin' sitä tänäkin aamuna aamupalaksi. Varoituksena tähän mitä siihen laitoin, ettei tule samaa mokaa toiste: pussillinen pakastemangokuutioita, appelsiini, avocado, rasvatonta piimää ja vettä. Veikkaan että piimä-avocado kombinaatio on makuun syynä, jatkossa laitan tuttuun tapaan rahkaa ja mantelimaitoa. Siinäpä ruokapuoli - muutama muukin juttu on mennyt mönkään. 

Odotin tilaamaani mekkoa tulevaksi ja kun vihdoin sain sen haettua postista niin pettymys oli suuri. Mekko oli paljon lyhyempi kuin odotin ja mielestäni liian ohutta trikookangasta, eikä se oikein hyvin istunut muutenkaan, joten palautukseen menee. Saa kelvata minulle kaapista löytyvät mekot, jos mekon tarvetta tulee tänä suvena.

Ja pihalla - eilen aamulla oli lämmintä ja jatkoin haravointiurakkaa takapihan puolella. Väsy yllätti (käsivarret maitohapoilla) ja sinne jäi haravointikasat keräämättä, ovat sielä edelleen ja nyt märkiä, kun aamuyöllä on satanut vettä. Tänään onkin niin kylmä ja märkä ilma, ettei pihalle ole asiaa. No kyllä ne vielä kerättyä saan ja loput haravoinnit tehtyä, ikkunat pestyä.... onhan tässä vielä kevätpäiviä jäljellä. Tosin työpäivien jälkeen ei juuri ehdi pihahommiin, mutta onhan viikonloput ja helatorstaikin edessäpäin.

Pitänee vielä mainita, että on niitä onnistuneitakin kokkailuja ollut. Esim. eilen tein kalan seuraksi, riisin ohella, uunikasviksia mm. porkkanoita ja kukkakaalta, nam sitä on vielä jäljelläkin :)

Mukavaa toukokuun jatkoa!





14 kommenttia:

  1. Minä en osaa oikein parsaa laittaa enkä siitä edes nauttia. Mutta vihannes se on siinä missä muutkin.
    Appelsiinikakkusi päälle jos lorautat vaikka vaniljakastiketta, niin johan kelpaa! Hyvältä toki näyttää nytkin.
    Keväällä käsivarret rasittuu pihan haravoinnista, joten ei sitä jaksa kovinkaan pitkää aikaa yhtäkyytiä tehdä. Kiva on kuitenkin ulkona puuhastella, ihastella maasta nousevia taimia ja esikoiden kukkia.
    Ja tulppaanit jo isoilla nupuilla myös. Vuokkoja kasvaa pihan ympärillä, keltavuokko eksynyt kukkapenkkiinkin. Hämyvuokot vasta nupulla. Mutta nautitaan nyt keväästä, haravoidaan sitten kun/jos huvittaa. Kyllä nurmi nousee koivunlehtien alta myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, tuohan onkin hyvä ajatus, pitääpä testata vaniljakastikkeen kanssa :)

      Poista
  2. Eihän nuo ruoat aina onnistu niinku Strösöössä :) Me keitetään parsat, veteen suolaa (ja vähän sokeria).
    - Parsa on parsaa, siintä ilmeisesti tykkää tai ei... voinokareen kera uppoo muhun :)
    Oikein mukavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
  3. Me ollaan viime kesänä grillattu parsaa ja kyllä sitä söi.Samat esivalmistelut kuin sinullakin.On se kuitenkin vaikea vihannes vai mikä lie tällaiselle kokkikoheltajallekkin.Kevät tulee kuitenkin ilman parsaa tai parsan kanssa.Hyvää toukokuuta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä sitä syö, siinä kuin muitakin kasviksia :)

      Poista
  4. En ole minäkään tuohon parsaan oikein mieltynyt. Mutta, jostain luin sellaisen ohjeen, että laitetaan pekonia parsojen ympärille ja paistetaan voissa ja suolaa ripotellaan päälle...tuo yhdistelmä voisi maistua minulle :))

    Appelsiiniporkkanakakku on varmaan myös maukasta.

    Mukavia kokeiluja ja iloista toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pekonin kanssa onkin varmaan herkkua :) Kiitos samoin!

      Poista
  5. Täytyy kyllä tunnustaa ettei parsa ole minulle tuttua, joskus olen laittanut mutta en innostunut siitä. Kivahan se on kokeilla kaikea. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli en ole suinkaan ainoa vaikka vähän niin luulinkin :) kiitos samoin.

      Poista
  6. Tarkoitus oli ostaa parsaa ja herkutella.....kovasti olivat laihoja ja Peru oli niiden kasvumaa, en ostanut! Odottelen Eurooppalaista parsaa ja pulskempia tankoja!
    Aika vähän tee nykyään ruokaa jos niin sitten se on sitä mahollisemman yksinkertaista, silkkaa laiskuutta sanon sen suoraan...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä en enää edes muista mistä nämä parsat oli, ei ehkä Perusta... itselle on kiva kokata tai olla kokkaamatta, valinnan vapaus :)

      Poista
  7. ♥välillä sitä menee, itse kullakin, vähän pieleen, mutta toisella kerralla... :)

    VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)