sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivänä


Aurinkoinen ja kohtalaisen lämminkin sää on ilahduttanut tänä äitienpäivänä.... kuin myös tämä herkullinen jäätelöannos :) Jopa tuoreita mansikoita siinä on kaiken muun hyvän lisäksi, namm! Aineksia on vielä runsaasti jäljellä, joten toinen sallittu ja ansaittu herkkuhetki on tänään vielä tiedossa.Keksinä siinä on tällainen sokeriton vaniljakeksi (ja toinen pilkottuna jäätelön joukkoon), ai että ovatkin hyviä, voisi syödä vaikka paketillisen... no ei nyt sentään, vaikkei sokeria olekaan, on siitä edestä kaikkea muuta 'ei niin terveellistä'. Mutta tosiaan kaupassa huomasin eilen näitä ja tuli onneksi ostettuakin, samoin nuo espanjalaiset mansikat, jotka huumasivat tuoksullaan Prismassa.Eikä sitä aivan herkkulinjalle ole hairahduttu, vaan salaattia uppoaa yhä vain kiitettävästi. Eilen tein yksinkertaista salaatti-porkkana-appelsiini versiota ja hyvältä maistui lihamurekkeen ja kiitettävästi väriä saaneiden uuniperunoiden kanssa.
Äitienpäivälahjaksi sain omasta toivomuksestani tällaisen aktiivisuusrannekkeen! Näitä on markkinoilla niin monenlaisia ja -merkkisiä, että olipa vaikea valita minkä ottaisi. Kaksi toivetta minulla oli mielessä askelmittarin lisäksi, eli kello (joka näkyy kuvassa 9:41) ja unen seuranta. Tällainen Garmin Vivofit2 mittari minulle sitten tuli ja tyytyväinen olen tähän. En edes malttanut odottaa tähän päivään vaan sain sen käyttööni jo perjantaina.

Onhan siinä muitakin toimintoja, mm. päivämäärä, kulutetut kalorit (mittarin määrittämä arvio), askeltavoite, kävelty matka jne. Jos on tunnin liikkumatta, näytön reunassa alkaa kasvaa punainen palkki, eli herättelee liikkumaan, koska pitkään paikalla olo on 'pahaksi'. Sykemittaria tässä ei ole, mutta olisi saatavilla erillisellä laitteella sekin tähän, eli sykevyö tms. toimivat tämän kanssa. Vaan tämänvertaisella, lähinnä hyötyliikunnalla ei sille taida olla tarvetta.

Ranteesta tiedot siirtyvät itsekseen omaan puhelimeen ja/tai nettisovellukseen:Tämän päivän askeltavoite onkin jo täynnä, vaikka iltalenkki on vielä tekemättä. Poikkeuksellisesti käytiin Leevin kanssa heti aamulla kävelyllä kun oli niin kaunisi aurinkoinen ilma. Sitten olen pariinkin otteeseen ollut pihahommissa, loput haravoinnit sain tehtyä, oksien kärräystä yms. Leevikin viihtyi kiltisti ruohikolla makoilemassa, vaikka olikin hihnassa, varmaan kiva kun ei vielä ole liian kuumaa.Tällaiselta (yläpuolella) näyttää viime yön nukkumiseni, nuo aivan alaviivalla olevat kaksi puolen tunnin jaksoa ovat syvää, liikkumatonta unta. Eli mitä ylempänä sininen käyrä menee, sitä enemmän sinä hetkenä olen liikkunut.Edellisenä yönä olen tainnut 'poukkoilla' vielä enemmän. Otappa nyt näistä sitten selvää... no ainakin tunnin verran on kuitenkin sitä syvää unta molempina öinä ollut ja vähemmän syvää hyvinkin paljon.Laitan tähän samaan vielä nämä minun Pilatesvärkit. Eilen ostin tuon pallon (12 eur) jonka huomasin kaupassa. Pilatestunnilla käytetään samanlaista, tai ainakin viimeksi käytettiin, kiva sen päällä on niskaa lepuuttaa ainakin :) 

Tuon vaaleanvihreän pilatesrullan ostin muutama viikko sitten työfysioterapeutin vinkistä. Siihen mennään selälleen ja rullaillaan koko selkäruoto pikkuhiljaa ylhäältä alas saakka. Tosin minä en aivan lanneselkään ole vielä päässyt, kun se ei oikein vielä taipuile mihinkään. Ja onhan sillä muitakin käyttötapoja, mukanakin tuli joitakin rullausohjeita, joita en vielä ole kovin ehtinyt kokeilemaan.

Mukavaa loppupäivää ja aurinkoista viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Aika jännä vehje tuo aktiivisuusranneke ja selälle varmaan tekee hyvää tuollainen pilatesrulla.
  Pitäähän sitä välillä herkutellakin, jäätelöannos mansikoineen...nam!

  Mukavaa äitienpäiväiltaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanat lahjat sait. Mukavaa Äitienpäivän iltaa ja alkavaa viikkoa. ♥

  VastaaPoista
 3. Mukavaa äitienpäivän iltaa :)

  VastaaPoista
 4. Mukavan lahjan olet saanutkin, minä en kyllä mahtaisi osata siirtää noita tietoja tietsikalle....ja kuinka sinulla onkaan täällä ihanat mutta terveelliset herkut. Mukavaa tätä viikkoa. t. Tarja

  VastaaPoista
 5. Kyllä siirto onnistuu hyvin, melkein itsekseen hoituu, bluetoothin kautta.

  VastaaPoista
 6. Mukavia kunnonkohotteluvikineitä! Tuo pilatesrulla on makean vihreä, minulla on ollut vastaavana rullausvälineenä puupulikka, sillä olen rullailut selkänikamiani paikalleen vuosikymmenen.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)