sunnuntai 1. helmikuuta 2015

L u n t a


Aivan kamalan paljon l u n t a, ja lisää vaan sataa. Nyt ei kyllä vanha sanonta taaskaan pidä paikkaansa, se ettei pihlaja kahta taakkaa kanna, kyllä kantaa! Viime vuosi oli aivan päinvastainen, ei pihlajanmarjoja eikä lunta.Koskaan en ole lumesta oikein tykännyt, tuntuu että vuosi vuodelta vähemmän. Paitsi syksyllä kun ensimmäiset lumet tulevat valaisemaan pimeyttä.Lumitöitä olen joutunut tekemään enemmän kuin olisin jaksanut vuosien mittaan, niin kuin varmaan moni muukin. Viime viikolla oli yksi ilta jolloin oli aivan pakko, ja se lumi oli painavaa. 

Pahinta oli ehkä silloin kun lapset olivat pieniä ja joskus lähdin lumitöihin vasta kun sain heidät nukkumaan. Tuntui että pahimmat lumisateet oli silloin aina miehen ollessa iltavuorossa töissä. Toki lumesta silloin oli myös iloa, lasten kanssa ja heidän kauttaan.En ole koskaan kovin tykännyt edes hiihtämisestä (huono kuntokin). Paitsi nuorena, yksin, keväthangilla auringon kimmeltäessä, kun pystyi hiihtämään minne tahtoi, ilman latuja, niin hitaasti kun halusi ja pysähtyä aina kun siltä tuntui, maisemia ihastelemaan.Tänä aamuna piti lapioon ja kolaan tarttua heti herättyä että pystyi Leeviä käyttämään pihalla, eihän tuolla muuten olisi päässyt mihinkään, ei koira eikä itsekään.

Tammikuu kuitenkin loppui ja kevättä kohti mennään.

Mukavaa sunnuntaita!5 kommenttia:

 1. Siellä sitä riittää!
  Meille tuli eilisen päivän ja viime yön aikana tämän vuoden "ennätys" määrä lunta... vähäluminen on talvi muuten ollut täällä lounaassa.
  - Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 2. Ompas sinne lunta tullutkin paljon . Täälläkin kertynyt ihan kiitettävästi, Mies lumitöissä, on kuulemma kevyttä nyt. Kokoajan täällä tulee lisää ja ovat luvanneet keskiviikkoon asti lumisadetta, toivottavasti ovat väärässä :)

  VastaaPoista
 3. Kovasti on siellä lunta ,täällä sataa nyt räntää. Mukavaa Helmikuun alkua:)

  VastaaPoista
 4. No on teillä lunta,huh!
  Täälläkin on satanut yön aikana ja nyt päivälläkin kokoajan, mutta se on niin vetistä, että ei pahemmin kinoksia muodostu. Raskasta on kylläkin.

  Enpä muuten itsekään enää lumesta niin välitä, muuta kuin lapsenlasten lumileikkejä katsellessa. Toki sen verran lunta saisi olla, että on valoisampaa.

  Mukavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
 5. On kyllä sinullakin lunta.Sama täällä.Mukavasti tänään aurinko näkyi hetken-vain hetken.Kivaa viikon loppupuolta..kohta...

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)