keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Lehtikaali


Minulle uusi tuttavuus oli tämä lehtikaali. Monesta lehdestä siitä olin lukenut, kuinka vitamiinipitoinen ja terveellinen se on, kuitenkaan sitä en kaupassa ollut aiemmin huomannut. Joten kun sitten bongasin lehtikaalipussin kaupassa, pitihän se toki ostaa.

Tämän kuvan lainasin netistä

Sitten kun etsin netistä ohjeita, miten lehtikaalia voisi käyttää ruuanlaitossa, tuli aina vastaan ohje Lehtikaalisipseistä, kuinka rapeita ja hyviä ne ovat. Niinpä ihan ensimmäiseksi ajattelin kokeilla niitä. Ohjekin on tosi yksinkertainen.
Leikataan lehden keskeltä paksu lehtiruoti pois ja pilkotaan lehti sopiviksi annospaloiksi. Laitetaan lehdet kulhoon, jonne lisätään oliivi- tai rypsiöljyä (vähän riittää) sekä ripotellaan vähän suolaa. Sitten käsin pyöritellään lehtiä, niin että suola levittyy ja kaikki lehdet kiiltävät öljystä. Levitetään 'sipsit' pellille leivinpaperin päälle.

Uuni lämmitetään +180 lämpöön, sipsipelti uuniin 10 minuutiksi (välillä sipsejä voi kerran käännellä). Sitten uunista lämpö pois ja luukku raolleen, annetaan vielä olla toiset 10 min jälkilämmössä ja otetaan pois.Tässä valmiit, todella rapeat ja sekä terveelliset Lehtikaalisipsit.

Pussissa oli suuria kaalinlehtiä tosi paljon, joten nyt olen päivittäin nauttinut lehtikaalia eri muodoissaan. Voisihan siitä valmistaa vaikka mitä, mutta kun täällä toiset ei näistä oikein innostuneet. Olen pilkkonut aina yhden lehtikaalin ja lisännyt sen omalle lautaselleni ruuan joukkoon ja ihan hyvää on, jopa hernekeitossa, johon tänään sitä itselleni lisäsin :) 6 kommenttia:

 1. Uusi tuote oli minullekin tämä lehtikaali. Olen nyt vielä vain laittanut sitä aamusmootheihin, mutta aion kyllä kokeilla myös noita sipsejä.  VastaaPoista
 2. Minusta tullut suuri lehtikaalen ystävä, se kun vääntyy vaikka miksi herkuksi :)

  VastaaPoista
 3. Tuntematon minulle tuo lehtikaali:)

  VastaaPoista
 4. Minäkin bongasin yhden kaalin pari viikkoa sitten ekaa kertaa. Laitoin palasia kanakastikkeen sekaan ja sopivat sinne ihan hyvin. Meinasin lopusta tehdä smoothieta tms, mutta ikävä kyllä jäi kokeilematta ja loppu kuivui jääkaappiin...

  VastaaPoista
 5. ♥Nam, lehtikaali on hyvää! Mulla oli sitä kasvimaalla.

  VastaaPoista
 6. Ei ole lehtikaali minullekkaan tuttu, sitähän voisi kokeilla kasvattaa ensi kesänä. Taidan kuitenkin ensin ostaa kaupasta ja kokeilla, sipsit kuulostavat hyviltä :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)