perjantai 8. elokuuta 2014

Elokuun kukkia


Laitoinkohan tänne ollenkaan kuvaa ensimmäisestä freesiastani... en muista, mutta yhdessä ruukussa kukki muutama viikko sitten pitkään yksi ainut freesia, eikä uusia nuppuja siinä näy.Toisessa, suuremmassa ruukussa kukkii nyt tämä yhtä kirkkaan keltainen Freesia, tuoksuu ihanalta! Tässä ruukussa onkin enemmän nuppuja, olikohan peräti 7 kpl kun niitä laskin, tai siis nuppuryhmiä, kun kukkivat tuollaisina kukkaryppäinä. Toiset nuput ovat tummempia, niin tulisikohan niihin vähän eri sävyisiä kukkia.Pelargooniat ja petuniat iloisena sekamelskana.Myöskin nämä Kiinanasterit alkavat nyt kukkiaan aukaisemaan.Monenlaisia näyttää tulevan. Nupuista näkyy jo eri värejä, kiva seurata millaisia kukkia avautuu.

Tänään on jo vähän normaalimpi lämpötila, noin 22 astetta näytti mittari äsken ja aurinko on pilviharson takana, joten ei liian kuumaa enää. 


13 kommenttia:

 1. Freesia tuoksuu varmasti ihanalle. Sitä minun on pitänyt monta kertaa kokeilla, mutta se on jäänyt. Kiinanastereita minulla on tänänä kesänä, mutta ne ovat vielä ihan nupulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti nämä molemmat kukkiaan valmistelevat, mutta on odottamisen arvoista :)

   Poista
 2. Tuota freesiaa täytyykin muistaa laittaa ensi kesänä, tuollainen keltainen olisi aika ihana! Kaunis on tuo kiinanasterikin.

  Meillä mittari näyttää +26° ja eilen saatin jopa vähän sadettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freesiat tekee melko nopeasti pitkät lehdet, ainakin nämä tekivät ja sitten näytti että kuihtuvat kokonaan, kunnes yhtäkkiä kukkavarsia putkahti näkyviin :)

   Poista
 3. Kaunis tuo freesia,ja kiinan asteri.Voi,voi täällä ei vettä ole tullut kaikki kuivuu harmi.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli eilen kunnon sadepäivä, vähempikin olisi riittänyt, jokohan teillekin tuli vettä.

   Poista
 4. Kauniita kukkasia :) mukavia elokuun päiviä sinulle !

  VastaaPoista
 5. On kukkaloistoa pihassasi! Ihana freesia ja muut, sävy sävyyn tulevat kukat näköjään! Taitaa helle jo hiukan hellittää, joten päästään normaaliin aikatauluun taas. Onhan se kiva ollut, kun on ollut valoa ja lämmintä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosiaan melko paljon vaaleanpunaista on tänä kesänä :) Kiitos ja samoin!

   Poista
 6. Ihanoita kukkasia! Kyllä on ollut lämmintä ja vieläkin onneksi tarkenee hyvin. Ollaan oltu ihan ulkoruokinnassa koko heinäkuu ja kohta päiväkaffelle pihalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä nyt on lämpöä riittänyt jokaiselle ja vieläkin kesä jatkuu :)

   Poista
 7. Elokuu on kaunista aikaa.Kuukin jo möllöttää taivaalla ja illat alkaa hämärtää. Kivaa aikaa sinulle.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)