torstai 24. heinäkuuta 2014

Kesälomalla


Tervehdys!


Kävimme muutaman päivän kesälomareissulla, tällä kertaa mökkilomalla Peräseinäjoella Kalajärven matkailukeskuksessa. Ranta oli tosi kaunis ja hyvä uimaranta, näytti lapsillekin olen jos minkälaista kiikkua, liukumäkeä ynnä muuta härveliä olevan.Ja kävelyllä saattoi käydä saaresta toiseen näitä pieniä kaarisiltoja pitkin.
Mukavasti oli pitkin rantaa laitettu myös penkkejä, joilla istuskella. Sekä hiekkaa, siistiä ruohikkoa puiden suojissa että laitureita, jolta voi pulahtaa suoraan uimaan. 

Ainut epäkohta, jonka huomasin; Suuri, hieno ja 'monimutkainen' vesiliukumäki toisella sivulla rantaa. Minä en siihen toki pyrkinytkään, mutta huomattiin, että siinä laskeva vesi oli aikamoisen ruskeaa. Samoin allas, johon mäenlaskijat lopuksi molskahtaisivat, oli täynnä ruskeaa vettä, hyi. Ilmankos ei näyttänyt mäessä laskijoita olevankaan, pelkkä ruskea vesi virtasi... Toivottavasti saavat veden vaihdettua, niin ei muuten hieno liukumäki seiso tyhjänpanttina.Meidän vuokramökki oli tällainen hirsimökki, ihan kiva sekin, tupa ja keittiö, makuuhuone, parvi, sauna ja pesutilat. 
Peräseinäjoen kirkko näissä kuvissa.Tässä puolestaan tänä aamuna kotona omasta maasta keräämäni mansikat piirakassa ja uuniin menossa. Tuota vaihetta ennen olikin vähän mutkia matkassa... Kävin lähikaupasta kananmunia ja kermaviiliä, ja kun olin taikinaa tekemässä, huomasin että leivinjauhe on loppu! Olo oli jo niin 'naatti' että en millään jaksanut lähteä takaisin kauppaan, enkä saanut miesväkeäkään liikkeelle, no vielä oli yksi keino, tekstiviesti viikon ainoata vapaapäivään viettävälle tyttärelle, että voisiko tuoda leivinjauhetta - kyllä voi ja homma pääsi jatkumaan :)Ja valmis piirakkapala vihdoin lautasella, hyväähän se oli.

Helle jatkuu, mittari näyttää noin +30 näin päiväsaikaa ja yöllä oli +20. Onneksi vähän sentään tuulee ja välillä käy aurinko pilvessä, vaan eipä paljoa pihalla jaksa mitään tehdä ennen kuin illalla kun vähän viilenee.

Mukavaa loppuviikkoa!


5 kommenttia:

 1. Ompa kauniit maisemat!
  Oikein ihanaa loppuviikkoa... ja herkullista sellaista :D

  VastaaPoista
 2. Hienot ranta- ja kirkkokuvat! Viimeistä kuvaa kun voisi maistaa muutenkin kuin virtuaalisesti... niin on herkullisen näköistä!

  Oikein mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavat maisemat ja herkullinen paistos :)

  VastaaPoista
 4. Kalajärven alue on tosi kiva paikka. Yleensä hyvin hoidettukkin.
  Oikein hyviä lomapäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kauniit ranta kuvat ja mikä herkullinen piiras nam.Nautinolisia lomapäiviä,hellettä piisaa:)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)