sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

JuhlahumuaEilen meillä juhlittiin tytön ylioppilaaksi ja vaatetusompelijaksi valmistumista. Kuvassa osa Essin saamista onnitteluruusuista. 


Ylioppilaamme todistusten jaon jälkeen. Todistukset siis saatiin ja lakki painettiin päähän kaksoistutkintolaisille jo perjantaina. Tästä matka jatkui toiselle koululle kevätjuhlaan ammattitutkintotodistusta saamaan.Ensimmäinen onnitteluruusu kotona tuli mummilta ja ukilta :)

Olikin hienoa että saimme heidät jo perjantaina tänne, juhlavalmisteluissa oli sen verran hommaa, että heidän apunsa oli aivan korvaamatonta, kiitos!Tarjottavista laitan tänne itselleni muistiin kuvat. Tyttö teki ylioppilaslakki-keksejä (kerrosvadilla). Mummi oli leiponut kampanisuja. Minä leivoin wienerit, tiikeri- ja suklaa-hasselpähkinäkakut, kinkkuhyrrät ja juustosarvet. Samoin voileipäkakut, joista toisessa täytteenä lohta, toisessa kasviksia ja fetaa.Kaksi täytekakkua tilattiin tällä kertaa leipomosta, mansikka-kermakakku ja suklaa-mariannekakku. Lyyran ja yo-lakin kakkuihin lähetti yksi sisaristani, kiitos! Kolmannen täytekakun, eli hedelmä-kermakakun tein itse. Lisäsin sen pöytään myöhemmässä vaiheessa.Täällä sitten vielä Mansikka-mustikka-rypäle-leipäjuusto -salaattia sekä karkkeja herkkusuille :)Koska säätiedotus lupaili hyvin epävakaista säätä lauantaiksi, viritimme tällaisen paviljongin pihalle ja sinne pöydän penkkeineen. Onneksi lauantaina iltapäivällä juuri sopivasti juhlien aikaan oli lämmintä ja jopa aurinko tuli ilahduttamaan juhlapäivää.Siltikin oli hyvä kun oli tämä extrapöytä käytössä. Napsin muutamia kuvia, kun satuin ehtimään. Ilman julkaisulupaa en tietysti tänne voi tunnistettavia kuvia laittaa,... vaikka hyviä kuvia ovat!Moottoripelit kiinnostavat miesväkeä, ihan pienestä alkaen :)

Kaikki nämä Essin kukat ovat niin ihania, että nautin niistä nyt kunnolla, ennen kuin hän tulee hakemaan ne omaan kotiinsa :) Minäkin sain lyyran mekkoni rintaan, kiitos Essi!
Sain myöskin ruusuja, ihanan pieni miniruusu pienessä ruukussa, kiitos jälleen M&U!


Meilläpä oli toinenkin juhlan aihe eilen, nimittäin Janne sai peruskoulunsa päätökseen, eli sai päättötodistuksen 9. luokalta. Hyvin ovat siis molemmat lapset saaneet oman koulunsa suoritettua ja uudet haasteet odottavat ansaitun kesäloman jälkeen edessäpäin.

Minulla sen sijaan on arki edessä töihinpaluun merkeissä huomenna, ihana että kesäloma on edessäpäin :)

Hyvää ja toivottavasti lämmintä kesäkuun alkua!


38 kommenttia:

 1. Tosiiiiiiii paljon Onnitteluja Ylioppilaalle ja koko lähipiirille. Hienoja kuvia on ja ihanaa, että nuorella on elämä edessäpäin ja tulee tuollaisia onnen hetkiä. Toivon todella, että hänellä on menestys elämässä ja tulee paljon iloa ja päivänpaistetta.

  VastaaPoista
 2. Onne ja iloa molemille lapsille. Sinulle kaunista kesää ja voi miten täällä "kuolaan" noita herkkuja. Juhlat on vaan niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Minä taasen voivottelen, kun itselläkin tuli niin herkuteltua. Vaan haitanneeko tuo :)

   Poista
 3. Onnittelut Essille ja vanhemmille myös :)

  VastaaPoista
 4. Onnea, onnea! Voi mitä herkkuja ja kauniita kukkasia ja kaikista kaunein on ylioppilas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Samaa mieltä minäkin olen :)

   Poista
 5. Onnittelut kummallekin! Meillä on ensivuonna edessä sama, toinen kirjoittaa ja toinen päättää peruskoulun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teilläkin on siis juhlat tulossa ensi keväänä :)

   Poista
 6. Onnittelut tuoreelle ylioppilaalle, sekä tietysti myös pojalle!
  Ja voi mitä herkkuja teillä oli tarjolla, nam!

  Mukavaa kesäkuun alkua, Anja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Taas tuli todettua, että vähempikin määrä tarjottavaa olisi riittänyt, mutta parempi näin päin, kuin että loppuisi kesken :)

   Poista
 7. Oikein paljon ONNEA molemmille,kyllä on pöydässä herkkuja,kauniita ruusuja.Oikein aurinkoita kesäkuuta.♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia ritva! Ruusut ovat aina yhtä ihania :)

   Poista
 8. Onnea niin tyttärelle kuin vanhemmillekkin. Hieno saavutus tuo kaksoistutkinto. On jo valmis ammattikin sitten samalla kun valkolakin saa.
  Paljon oli tarjottavaa juhlassa, niin herkullisen näköisiä kaikki.
  Oikein hyvää kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! On kyllä hienoa että sai molemmat tutkinnot loppuun vietyä. :)

   Poista
 9. Kiitos, juhlat olivat ihanat, syötävät aivan taivaallisen hyviä ja kaikinpuolin mukava päivä, Essi oli juhlansa ansainnut ja Jannekin pääsee koululaisesta opiskelijan rooliin elämässään. Ei oisi haitannu vaikka minun kuvastani naamakin olisi näkyny.....sen verran mukavat juhlat olivat. Onnea vielä kaikille ja ISO KIITOS. t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi tarja! Kyllä oli juhlan aihetta kerrakseen. Vähän hassua kuvien 'suttaus' vaan eihän sitä ilman lupaa saa laittaa, tosi hyvä on alkuperäisenä tuo kuva.

   Poista
 10. ...tarja jatkaa vielä, Vesan äitiä ja isää on kiva aina nähdä, kunpa poikkeaisivat joskus reissullaan täällä meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä minäkin, harvoin käyvät ja niin kiire on aina takaisin :) Tosin itsekin tuota väliä kulkeneena ymmärtää, kun matka on jo muutenkin niin pitkä ettei oikein voi pysähdellä pitkäksi aikaa välillä.

   Poista
 11. Onnea:)

  Ja kyllä on herkut pöydässä!

  VastaaPoista
 12. Onnea Essille hienosta suorituksesta, iloa ja valoa tulevaisuuteen ♥ Mahtava herkkupöytä, monen sorttista tarjottavaa. Onnea myös Äidille ja Isälle sillä toivotukset kuuluvat myös teille :)

  VastaaPoista
 13. Onnea koko perheelle iloisesta päättäjäisjuhlasta. Kovasti on herkkuja pöydässä tarjolla, ja onneksi sää suosi juhlijoita. Molemmilla lapsillasi on nyt eräs elämän etappi suoritettu ja tästä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kiva päivä ja onneksi tosiaan ei satanut. Toivotaan että saavat opiskelupaikat jatkoonkin, ainakin jossain vaiheessa :)

   Poista
 14. Kivoja kuvia :) Oli kiva nähdä ja käydä juhlilla. Herkkuja tuli maisteltua useampia ja niitä me sitten kehuttiin illalla töistä palanneelle J:lle :)
  päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on kiva aina katsella jälkeenpäin. Hyvä että tarjottavat on maistuneet, ettei niitä turhaan ole tehnyt :)

   Poista
 15. Onneksi olkoon Anja sinullekkin.Ylpeänä olen saanut seurata kummankin Niin Essin kuin Jannenkin uurastusta koulutiellä ja hyvin ovat pärjänneet.Valitettavasti en päässyt juhliin töitteni takia,mutta niinkuin Essille sanoin hengessä mukana.Mukava oli kuvia katsella ja tuttujakin näkyi..Pöytä oli korean näköinen.Toivotan Hyvää Kesää Teille kaikille...Tv.Tero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. OIisit varmaan tunnistanut enemmänkin, jos en olisi häivyttänyt kasvokuvia :) Kiitos ja samoin!

   Poista
 16. Ihanan näköisiä herkkuja näkyy teilläkin olleen, lurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsinainen herkutteluviikonloppu :)

   Poista
 17. Anja kyllä saat olla ylpeä jälkikasvustasi!
  Mahtavat tarjoilut ja hyvin kaikki laitettu. Ihana mekko ja koko asukokonaisuus oli Essillä!
  Minä ihailin tällä kaupungilla noita nättiä nuoria, oikein varta vasten menin sen asian takia ja onneksi täälläkin ilmat suosi juhlijoita.
  Onnea ja menestystä teille kaikille toivotan.....:)

  VastaaPoista
 18. Kiitos paljon Maikku! Mukava soppailupäivä vietettiin, kun asua haettiin ja hyvältä näyttää kokonaisuus minunkin mielestäni. Onneksi sää suosi juhlijiota :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)