sunnuntai 4. toukokuuta 2014

OrvokitTänään oli jo ihan 'pakko' käydä muutama pieni orvokki ostamassa. Istuttamisen jälkeen orvokit katselivat niin alaspäin, että muokkasin kuvaa vähän, huomaattekin varmaan pari lisättyä orvokkia siinä.

Kukkapenkeistä ei näytä oikein mitään alkavan kasvaa. Ehkä vähäluminen talvi on tuhonnut ne vähäisetkin monivuotiset kukkaset. Tai sitten tämä kylmyys vain hidastuttaa kasvuun lähtöä.

Kyllä on kylmää, mittarissa näkyy 10 astetta, mutta mittari onkin ikkunan vierellä ja auringonpaisteen puolella. Paljon kylmemmältä tuntuu ja silloin tällöin leijailee lumihiutaleita taivaalta. Pilvistä päätellen enemmänkin sadetta voi olla luvassa. 


Mutta katsokaapas tätä, eikös ole kertakaikkiaan herkullisen ja raikkaan näköisiä:Internetin ihmeellisestä maailmasta tämänkin löysin ja nappasin heti itselleni muistiin.


Ja vielä ohjeet perään, näyttää, että on vielä melko helppo tehdäkin näitä Omenakukka-hedelmäkulhoja. Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla, kun taas on omenoita kotona. Sitä mietin, kun omena tummuu kovin nopeasti, että kannattaa ehkä sivellä sitruunamehua vähän noihin leikattuihin pintoihin, jos se auttaisi.

Mukavaa viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Täällä äsken auton mittari näytti 7 astetta....sataa ja tuulee...onkohan kesä jäänyt välistä, niin syksyiseltä näyttää...no toivottavasti ei..:)

  VastaaPoista
 2. Oi, sie olet jo istuttannu orvokkia.

  VastaaPoista
 3. Kylmää on... ja varsinkin tuo tuuli täällä merenrannalla menee luihin ja ytimiin! Mutta eiköhän ne lämpimätkin kelit vielä tule ja ihanat kukkaset pääsevät kasvamaan :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit orvokit,tosi raikkaan näköinen salaatti.Hyvää alkavaa viikoa:)

  VastaaPoista
 5. Eipä oikein muuta voi vielä ajatellakaan kuin orvokkeja. Ne ovat hyvin sietäneet pienet hallayöt. Kauniita ovat.
  Hauskannäköisiä nuo omenankukat!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Orvokit on minunkin lempikukkiani, niitä pitää joka kevät istutella ruukkuihin kotona ja mökillä.
  Noista omenakukista tuli mieleen Pekingin ja Bankokin aamiaispöydät, joissa oli tarjolla mitä ihmeellisempiä hedelmistä kaiverrettuja juttuja. Siellä ne osaavat sen taidon hotellivieraiden iloksi ja nautinnoksi.

  VastaaPoista
 7. Orvokit ovat yksi kevään merkeistä :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)