lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kimmeltävä aamu


Meilläkin sitten palattiin lumettomista maisemista normaaliin maaliskuun säähän. Toissayönä oli tullut n. 10 cm lunta ja pitkin päivää sitä tuli oikein tuiskuttamalla välillä, runsaasti ja märkää.Aamuaurinko houkutteli pihalle ja löysin näin ihanan rivistön kimmeltäviä jääpuikkoja.Niin kirkasta ja puhtaan valkoista, ihan silmiä häikäisee.Puhtaan lumen tuoksua... fasaanikin on siinä tepsutellut, kuvan reunassa näkyy jäljet. Rääkkyminen kuului jostain vähän kauempaa. Kuulostaa aina että niillä olisi joku kamala hätä, vaikka ei vissiin olekaan.Nämä minun freesian mukulat on hyvin alkaneet kasvamaan, ehkä liiankin nopeasti, kun näin pitkiä jo ovat. Pitää lisätä multaa kunhan nuo kaksi nyt vasta aloittelevaakin tuolta nousevat esiin. Toisaalla on näitä enemmänkin, niille ajattelin katsoa jonkin isomman astian mihin siirrän kaikki. Jospa näihin vielä jokunen kukkakin puhtkahtaa sitten kesällä, aika näyttää. 

Kylvämilleni vähäisille siemenille taasen kävi huonosti, pienet alut tuli, mutta taisin unohtaa kastella kun ne yhtäkkiä olivatkin ihan nuupahtaneita. Onneksi kesäkukkia saa lähipuutarhoilta ihan valmiina, kuten ennenkin, sitten kun niiden aika on.

Leppoisaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Lunta sitten tuli sinnekin. Vielä on meilläkin piha valkoinen, mutta eiköhän aurinko tee tehtävänsä...
  Tänään ostin pari ruukkunarsissia oven pieliin, saa nähdä miten käy:))

  Juuri noin käy minun siemenille, ensin innostun, sitten unohdan...Viime aikoina olenkin mennyt kiltisti puutarhaan ja ostanut sieltä kesäkukkani.

  Mukavaa viikonloppua, Anja!

  VastaaPoista
 2. ♥vau, ihanat lumikuvat! Meillä maa melkein mustaa, vaan aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
 3. Lunta on sinnekin tullut ,täällä jo alkaa sulamaan, aurinko paistaa,lämpöasteita on.Aurinkoita viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Anja on taas ottanut kivoja kuvia, vihdoin lunta teilläkin. Täällä Taivalkoskella on lunta aivan riittämiin, hyvät on hiihtokelit ja lumen valkoisuus käy suorastaan silmiin. Lapsille on kovassti "vuoren valloitus kinoskasoja" ja paljon lumisia mäkiä laskettavaksi. Mukavaa sunnuntaipäivää ja pian alkavaa uutta viikkoa Anjalle. t. tarja

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja tunnelmallista, myös bannerikuvat olivat kauniita. Lumet ovat sulanneet täältä Kaakon kulmalta kokonaan pois, vaikka sitä tulikin aika paljon ja monena päivänä/yönä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)