maanantai 24. helmikuuta 2014

Pähkinöitä
Läheiseen kauppakeskukseenkin on tullut Punnitse&Säästä myymälä, josta tein viikonloppuna ensimäiset ostokseni. Ei siinä ainakaan rahat säästyneet, huomasinkin että tuo Säästä-osuus taitaakin tarkoittaa luonnon säästämistä (irto- ja luomutuotteet). Monenlaisia raaka-aineita ja herkkuja siellä on valikoimissa, ihan erilaisista irtoriiseistä lähtien, kuivattuja hedelmiä ja vaikka mitä. Ostin kuitenkin vain jonkin verran pähkinöitä.Muutama vuosi sitten en vielä tykännyt yhtään pähkinöistä sellaisenaan, pahoja olivat. Vaan nyt näistä on löytynyt jopa todella hyviä, oikein lempparipähkinöitä on tässä pussissa.Samoin tämän pussin pohjalla muutamia toista sorttia. Nämä ovat eri pusseissa siksi, kun ovat eri hintaisia. Pyöreitä (onkohan se Macademiapähkinä, ehkä) otin muutaman myös hunajapaahdettuna. 

Muutama pähkinä päivässä, niin nämä riittävät kauan aikaa.Ostinhan minä teetäkin, vadelmaista valkoista Clipperiä. Samanmerkkinen appelsiinitee (Prismasta ostettu) onkin jo melkein lopussa, pari pussia jäljellä. Clipper teemakuja ja muitakin on tuolla liikkeessä niin paljon että valinnan vaikeus meinasi tulla, vaan sitten seuraavalla kerralla voikin taas ottaa erilaista.

Nyt pitänee lähteä nukkumaan, että aamulla taas 'pirteänä' jaksaa päivän töihin lähteä. Pirteys on tosin ollut kaukana minusta näinä päivinä, täytyy myöntää. Ensi viikko onkin sitten kauan kaivattu lomaviikko.
16 kommenttia:

 1. Täytyykin poiketa tuollaiseen liikkeeseen, aina kävelen vaan ohi :) 3 viikkoa olisi vielä talviloman alkuun, jaksettava vaan on odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poiketa. Ihan pian se on sielläkin talviloma jo :)

   Poista
 2. Lukaisin jostakin äskettäin, että pähkinät ovat niin terveellisiä, että jopa estävät syöpää. Minä kyllä tykkään pähkinöistä, tahtoo vaan pussi liiankin nopeasti tyhjentyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin minäkin jostain tuon lukaista. Kyllähän niitä napostelee melkein huomaamattaan.

   Poista
 3. Pähkinöitä on todella monia lajeja ja erimakuisia, ennen napostelin niitä useinkin, mutta jostain syystä jääneet nyt vähemmälle, pitänee tehdä ryhtiliike asian tiimoilta
  Hyvää loman odottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä jatkuvasti tule ostettua ja naposteltua, vaan joskus tulee mieleen. Kiitos :)

   Poista
 4. Pähkinät ovatkin terveellisiä. Lisään niitä ja auringonkukan siemeniä aamusmoothien joukkoon, näin niitä tulee päivittäin syötyä.

  Jaksamista vielä muutama päivä, sitten lomaviikolla selätät väsymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen niistä smoothieen surauttanut pari kertaa, hyvin sinne joukkoon sopivat. Kiitos, tässä loma on aluillaan jo :)

   Poista
 5. Pähkinät onkin hyviä kiva kun löysit mieleisesi,terveellisiä ovat.Hyviä päiviä lomaa odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, varmasti on vielä monta maistamatontakin pähkinälajia olemassa, näitä riittää :)

   Poista
 6. Pähkinät on suurta herkkuani....mutta harmi vaan, että ovat niin rasvaisia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niissä on sellaista hyvää rasvaa ja ovat kuitenkin pieniä, että jos muutaman syö, ei haittaa :)

   Poista
 7. Nuo teet ovat kylla tosi nameja. Ja pähkinöitähän pitäs syyä pieni kourallinen joka päivä. Juu ja pyöritellä silimiä, kuulemma vilikastuttaa aivotoimintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä teet ovat hyviä, sen nyt olen todennut minäkin. Kiitti vinkistä, pitääpä muistaa pyöritellä silmiä :)

   Poista
 8. Kivasti kuvattu ja tykkään pähkinöistä sellaisenaan, mutta tällä hetkellä pitää vähän varoa etten pure implanttia vanhingossa hajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, jotkut näistä on melko kovia, mutta esim. nuo pyöreät macademia (meniköhän oikein) pähkinät ja jotkut toisetkin ovat vähän pehmeämpiä.

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)