lauantai 25. tammikuuta 2014

Kaula-aukon jatke


Muutamissa puseroissani, tai tunikoitahan ne taitavat olla, on niin suuri kaula-aukko ettei oikein osaa niitä sen takia käyttää, kun tulee viluinen olo. Keksin asiaan ratkaisun ja virkkasin tuollaisen "kaulanlämmittimen". Se sopii ainakin tämän sinisen ja muutaman harmaan tunikan kanssa. Langan otin vanhoista varastoistani, se oli mukavan paksua ja pehmeää virkattavaksi, kaulus lämmittää oikeasti ja pysyy hyvin paikoillaan. Ehkä vähän ruokalappumainen, ainakin jos sen mielikuvan sanoo ääneen... vaan mitäpä tuo haittaa :)

Ohje on jostain aikoinani löytämäni ohje ponchoon, eli jos olisin jatkanut virkkaamista, tuosta olisi tullut poncho, takana on samanlainen keskisauma kuin edessä. Ponchonkin voisi kyllä virkata, mutta siihen on parempi jokin ohuempi lanka, että tulee hyvin laskeutuva lopputulos ja tietysti aloitussilmukoita pitää silloin olla enemmän.
Pakkanen on nyt lauhtunut, tänään on ollut meillä vain 3-4 astetta, tosin tuulee aika lailla. Yllä olevat kuvat olen ottanut viikolla kun pihalla oli niin sokerihuurteisen näköistä. Kyllä tämä talvi vielä on pimeää, kun työpäivinä ei valoisaa näe kuin ikkunasta päivällä, kotiinlähtiessä on vielä pimeämpää kuin aamulla mennessä.Tänään on ollut pilvinen päivä, jotenkin on kovasti väsyttänyt heti aamusta alkaen. Senpä takia ostinkin kauppareissulta piristykseksi kimpun tulppaaneita, ihan hetken mielijohteesta kylläkin. Näiden avautumista on kiva seurata, kuinkahan kauniita niistä tuleekaan.Leppoisaa viikonlopun jatkoa!


12 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kaulanlämmittimen olet virkanut,ja kauniita nuo tulppaanit.Mukavaa viikonvaihdetta Anja.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, kerrankin sain ostettua kimpun, kun aina niitä vain ihastelen kaupassa.

   Poista
 2. Todella upea jatke :D
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Sama ogelma täällät liian avaria puseroissa pääntiet. Aina saa huivin tai jonkilaisen liinan kaa peitellä! Tosissaan talvella se ei ole kiva homma, olla aina kaula paljaana
  Erittäin hyvän jutun olet tehnyt, nyt kyllä otan oppia susta, vaan kun en ole mikään taitava kuvioita virkkaamaa. Lankoja olisi joten ei muuta kun koukuttaa, keksin varmaan jonkinlaisen yksinkertaisen ratkaisun...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä virkkaamaan, tai kutomaan. Käsittääkseni tuossa on juju, että levenee aina keskeltä edestä ja takaa symmetrisesti, taitaa se levetä kyllä muualtakin, kun 3 kjs kaareen tehdään aina seur.kierroksella 7 pylvästä (edessä ja takana sama kahdesti vierekkäin).

   Poista
 4. Kiitos kivasta vinkistä! Minullakin joitain puseroita joista en tykkää niiden kaula-aukon takia. Tuo onkin mukava ratkaisu ongelmaan!
  Oikein leppoisaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan mukava nyt kun olen sitä vähän testaillut käyttää. Kiitos samoin!

   Poista
 5. ♥Ihastuttava lisäys! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava idea ,kelpais mullekin tuollainen kaulus :)
  Ihkut tulppaanit, minulla on jo auki, pitääpä tutkia niitä ,jos vaikka kuvaisin.
  Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuokin tulppaanit jo pian aukenevat, näyttää tulevan keltaista reunoihin :) Kiitos samoin!

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)