tiistai 10. syyskuuta 2013

NelilehtinenViime viikolla jonain iltana Leevi koiran kanssa kävelylenkillä huomasin tienvieren apiloiden joukosta neliapilan. Piti ihan palata takaisin se ottamaan, onnen tuojaksi, vähän taikauskoinen kun olen. Löytyi vielä hupparin taskusta kotona, vaikka vähän oli rypistynyt.Kirpparilta sunnuntaina löytyikin enemmälti nelilehtisiä, tämän kukan nimikin oli Onnenapila, joten tottakait se piti ostaa (2,50 e) ja tuoda kotiin. Näiden myyjä sattui olemaan pöytänsä luona, joten sain kyseltyä minkälainen kukka tämä oikein on. Kuulemma sipulikukka, kesällä viihtyy ulkona vaikkapa maahan istutettuna, mutta syksyllä on otettava ylös ja sisälle. Kuulemma talvella lähes kuoleutuu, mutta keväällä alkaa kasvaa uudelleen.Vähän pieni ja heiveröinen on kukka, mutta tosi kaunis se on, menee illalla suppuun ja avautuu taas aamulla, samoin lehdetkin. 


Nyt on Oulussa syysmarkkinat. Pikaisesti siitä maanantaina kävelin tyttären kanssa koulu- ja työpäivän jälkeen.Paljon kaikenlaista syksyn satoa oli tarjolla. Omenoita ja rinkeleitä oli tosi monissa pöydissä, toivottavasti kauppa käy. Minun ostokset jäivät vähäisiksi, kun oli vähän kiire muualle.

Tänään kiire loppuikin heti aamusta, kun päätin jäädä kipuilevaa päätäni hoitamaan kotiin päiväksi. Niska varmaankin niin jumissa ettei päässä veri kierrä. Eilen iltaa kohti paheni ja tänään aamusta jo tuntui sen verran pahalta että parempi oli jäädä kotiin päätä selvittämään ja niskaa venyttämään, nyt onkin jo paljon parempi olo.

Mukavaa ja aurinkoista, toivottavasti vielä lämmintäkin viikkon jatkoa!


17 kommenttia:

 1. Minä olen joskus syönyt nelilehtisen ja toivonut jotain :D Onenapila on kaunis niin lehdiltään kuin kukaltaankin, sitä on valkoistakin. Toivotaan että niska vetreytyy, niska päänsärky on inhottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotapa en olekaan huomannut että neliapila kannattaisikin ehkä syödä :)

   Poista
 2. Kyllä minäkin poimin neliapilan, jos sellaisen huomaan, tosin se voi myös unohtua jonnekin taskun pohjalle;))
  Harmi tuo niskan jumittuminen, ei ollenkaan kiva juttu. Parempi olikin heti jäädä sitä kotiin parantelemaan.

  Ei oikein vielä haluaisi kesän päättyvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aiemmin löydetyt neliapilat jonnekin hukannut jo. Onneksi pääkipu ja niskajumikin helpotti taas. Niin, onneksi on lämmin syksy ja uusi kesäkin tulee ajallaan :)

   Poista
 3. Kaunis onneapila,toivotaan että niskasi paranee ei ole mukavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mukavaa ole, kun tarpeeksi pahaksi pääsee niskakipu, mutta ohi meni onneksi taas :)

   Poista
 4. Vinkki: sauvakävely auttaa jumittaviin niskoihin. Fysioterapeutti neuvoi, että löysä kädenliike on sauvakävellessä parasta. Kokeilepas jos et ole jo ehtinyt.
  t. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on aikaa kun olen sauvakävellyt, vaikka kahdetkin sauvat on. Ylesnsä on tuo fleksi kädessä kävelyllä... Pitää kyllä kokeilla taas kun ehtii ja muistutella itseä tuosta löysästä kädenliikkeestä, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 5. Sykähdyttävää löytää onnenapila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siitä on aikaa kun viimeksi olen löytänyt.

   Poista
 6. Minäkin kyllä nappaan neliapilan aina jos sellasen löydän sattumalta ♥
  Kaunis onnenapila tosiaan, kukka herkän ilahduttava.
  Meillä oli myös syysmarkkinat perjantaina, omenia ja puolukoita ostin.
  Hyvää vointia sinulle ja kivaa päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyssadon aikaa ja markkinoilta saa satoa ostaa, ellei keräämään ehdi :) Kiitos!

   Poista
 7. ♥ onnea hienosta onnen löydöstä! :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)