torstai 15. elokuuta 2013

VenetsiassaSiinä kuva keskiviikko aamulta, jolloin oli aikainen herätys. Aamupala oli meille Venetsiaan lähtijöille katettuna jo klo 5:30.


Bussimatkan puolivälissä poikettiin mennen tullen suureen ravintolaan, jossa aamulla ostettiin kuka mitäkin välipalaa halusi ja illalla syötiin kunnon päivällinen alku- pää- ja jälkiruokineen. Nappasin kuvan auringonkukka-asetelmasta ja mukaan tuli pöydällinen pullojakin näköjään.

Oikea tapa saapua Venetsiaan on kuulemma vesiteitse, joten meidänkin matkamme jatkui laivalla. Laivamatka kesti mennen tullen ehkä 1,5 tuntia. Värikkäitä taloja oli rannalla vieri vieressä pitkän matkaa.Yleensä paalujen päällä näki lintuja, mutta myös tällaisia erilaisia asetelmia ja patsaita oli muutamia.


Valtavan pitkä laivahotellikin tuli vastaan.
Ensinäkymiä Venetsian kaupungista. Venetsiassa oli KUUMA ja paljon ihmisiä, tungokseen asti kaikista maailman eri kolkista. Jonkin aikaa jaksettiin kulkea oppaan perässä, kunnes luovutettiin ja lähdettiin Essin kanssa etenemään omaan suuntaan ja tahtiin. Ensimmäisenä pysähdyttiin istumaan ja tilaamaan kylmää juomista heti kun vapaita istuimia löytyi.Huokausten silta
Sitten jatkettiin matkaa kohti Rialton siltaa pitkin kapeita kujia, pieniä siltoja ja monenlaisia aukioita. Ja sitten kavutaankin Rialton sillalle. Siltahan on niin suuri, että siinä on molemmin puolin liikkeitä ja vielä reunaportaat molemmilla sivuilla. Kuvassa "keskiportaat".
Näkymiä pääkanaalille ylhäältä sillalta. Kyllä siellä oli kaunista!! Vielä enemmän tuosta olisi nauttinut ilman aikataulua, että olisi voinut huoletta lähteä vähän etäämmäksi katselemaan, pois suurimmasta ihmisvilinästä.Ja varjoisampia portaita pitkin alas kanaalin toiselle puolelle, välillä istuttiin mekin portaille lepäämään ja siemailemaan kylmää juotavaa.

Ovet oli avoinna, joten pistäydyttiin sisällä.Joka paikka oli täynnä liikkeitä, aivan valtavasti kaikkea mahdollista täälläkin tarjolla. Ja näitä lasijuttuja ihastelin mielelläni, suuri osa on peräisin siitä läheiseltä Muranon saarelta.Kuvan keskellä jos tarkasti katsotte, on lasisia soittimia jotka itsekin huomasin vasta kuvaa zoomatessani, kuten tuo punainen haitari.


Naamareita oli jos minkälaisia, tuossa níitä näkyy ylhäällä, samoin koruja... jotain tuliaisia ostin kotiväelle ja pari pientä matkamuistoa itselle.


... sekä yhdet pienet siniset korvikset itselle, tummempi vaate jota näkyy vähän, on kolttuni jonka ostin lauantain markkinoilta. Pyhän Markuksen aukiota kahdessa kuvassa, kun ei yhteen mahtunut, on niin valtavan suuri.Pyhän Markuksen kirkko ulkoapäin, valtavan kaunis, sisälle ei jääty jonottamaan.Istuskeltiin vähän aikaa mekin tässä kanaalin reunalla meren rannalla.Katseltiin suuntaan ja toiseen lipuvia gondoleita ja gondolieereja matkustajineen.

Sitten vielä laivamatka ja bussimatka pysähdyksineen takaisin Cattolicaan ja nukkumaan.

Kiitos Venetsia, ehkä vielä joskus nähdään!

23 kommenttia:

 1. Kiitos Anja. Kiva on katsella hienoja, tuoreita kuviasi Venetsiasta. Siellä on niin paljon ihasteltavaa, esim.juuri nuo Muranon lasijutut, että aikaa pitäisi olla tosiaan enempi.

  Kymmenen vuotta on aikaa, kun itse siellä vierailin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa olisi kierrellä ilman aikatauluja Venetsiassa, ehkä vielä joskus :)

   Poista
 2. Tuolla pitää kyllä joskus mennä käymään... Kiitos kuvista :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos Venetsian kierroksesta. Paljon muistoja omasta käynnistäni nousi mieleen. Pyhän Markuksen tori on todella iso. Ja kaikki Muranon tehtaan lasiset aarteet, vau. Tuon punaisen haitarin olisin varmasti napannut mukaan!!!
  Teillä on ollut ihana matka, toivotaan, että joskus päästään uudelleen Venetsiaan. Näkemistä ja kokemista siellä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä on niin paljon kaikkea, että ei ehtinyt puoliakaan näkemään. Kieltämättä kuvaa zoomaillessani tuli mieleen että olisit varmaan tuon haitarin punaväreineen oitis huomannut tuolta ikkunasta :)

   Poista
 4. Voi ihania kuvia,varmaan ihana reissu:)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, tuonne mie niin haluan. Haaveillu jo monet vuet. Ihania kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt sitten vain menoksi ja varaa paljon aikaa kiertelyyn ja katseluun :)

   Poista
 6. Kiitos kuvista, oli kiva matkata niiden mukana sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on hyvä keksintö, saa kuvien myötä itsekin palata muistelemaan mitä kaikkea on nähnyt :)

   Poista
 7. Upea matkakertomus kuvineen, tulen kyllä kun on aikaa lisää katsomaan Italian matkaasi ♥
  Tyttö on nätti eka kuvassa kuin mikä ja tuo huokausten silta ainutlaatuinen, varmasti siellä pitää käydä kun Venetsiaan menee ♥
  Ihanat siniset korvakorut, minulla on just nyt tuon värinen sininen lempiväri ♥
  Hyvää viikonloppua ja kiva kun löysit uuteen blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seijastiina! Tuo mekko oli niin sopiva asuvalinta helteiseen Venetsiaan, siinä on ohut valkoinen puuvillavuorikin, niin oli tosi mukava :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin kuvia riittävästi :)

   Poista
 9. Aivan upeita kuvia, lisää näitä. Sinusta itsestäsi tosi hyvä kuva, ihan semmonen Anjan näköinen ja ihana mekko. Kyllä alkaa haluttaa Italiaan lomalle, Jos elonpäiviä riittää niin varmaankin sitten joskus sinne mennään. t.rarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuo kyllä minusta kummonen kuva ole, vaan napattin näitäkin muistoksi :) Oikein mukavalta tuo Italia vaikutti, joten voin suositella että kannattaa joskus mennä käymään.

   Poista
 10. Voi vau! tuonne tahdon myös!
  Mahtavat matka kuvat!
  On sinulla mahtava matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, matka täytti odotukset, jopa niin että vielä voisi mennä käymään uudelleenkin :)

   Poista
 11. Varmaan oli kokemus. Ajattelen Aznavourin laulua Que Cèst triste Venise, hänen tunnelmiaan.

  VastaaPoista
 12. Oli kyllä, joskus rauhallisempana aikana kun vielä elämässä tuonne pääsisi uudelleen... sinulle kertoo musiikki paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... etsin youtubesta, kuuntelin ja katselin, hieno!

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)