lauantai 17. elokuuta 2013

San Marino


Italian matkalla päästiin käymään toisessakin maassa, eli osallistuttiin tiistain retkelle San Marinon tasavaltaan. Bussimatkan jälkeen oli mahdollisuus jatkaa matkaa ylös pitkin Titanovuoren rinteitä minijunalla, minkä jälkeen viimeinen etappi ihan ylhäälle tapahtuisi vaijerihissillä!

Vähän epäilytti tuo hissijuttu, vaan juna tuntui mukavammalta ajatukselta kuin kävellen kapuaminen, joten mekin hypättiin junan kyytiin.
Juna kierteli ja kaarteli pitkin teitä ja kyliä ja kyllä oli upeat maisemat katseltavana joka puolella.
Siinäpä sitten vaijerit ja hissihytti, jolla tultiin tuolta alatasanteelta ylös yhdessä hujauksessa. Ja kyllä kannatti, näköalat olivat melkoisen huikeat tuolla paikanpäällä katseltuna!
Siellä me Monte Titanon huipulla :)


... tai ainakin melkein, nimittäin kapuamista riitti vieläkin ylöspäin.Kävelytietä olisi päässyt toiseen linnaan saakka, vaan me etsittiin reitti, joka lähtisi jo alaspäin.Voi veljet näitä maisemia! Siellä näkyy viljelyksiäkin ja miten vehreää tuolla on kuumuudesta huolimatta! Ja nuo talot pihoineen, aivan ihastuttavia, niitä tuli katseltua bussin ikkunasta. Oppaan mielenkiintoisia kertomuksia oli tälläkin matkalla tosi mukava kuunnella. Kuulemma San Marinolaiset ovat vähän rikkaampia kuin ympäröivän Italian, mutta kuitenkin hyvin vaatimatonta ja pröystäilemätöntä kansaa, ja kyllä sen jotenkin tuolla huomasi kun ympärilleen katseli.

San Marinon kansalaiseksi ei kuulemma ole kovin helppo päästä - pitiköhän olla 20 vai peräti 25 vuoden täysin rikkeetön oleskelu maassa, ennen kuin voi hakea kansalaisuutta. Hakemuksia kerätään useampia (kymmeniä) ja tasavallan neuvosto sitten käsittelee ne kerralla ja järjestävät juhlallisen tilaisuuden uusille kansalaisille.
Sitten pikkuhiljaa alaspäin, välillä suuntaa kartasta tarkastellen.Pieniä ja vähän isompiakin liikkeitä oli paljon matkan varrella, kaikenlaisia houkutuksia täälläkin oli runsaasti tarjolla.Viimeinen katsaus kumpuileviin maisemiin ennen bussipysäkille laskeutumista ja bussimatkan jälkeen Cattolicaan lepäämään ja sen jälkeen päivälliselle.Ja vielä muistoksi ostamamme postikortti, josta on kiva tunnistaa paikkoja missä itsekin on käynyt.

* * *

Meillä täällä tällä hetkellä satelee vettä. Aamupäivä oli kuitenkin lämmin ja melko aurinkoinenkin, joten saatiin ruoho leikattua ennen sadetta, tai minähän sen ihan itse leikkasin :)


Mukavaa viikonlopun jatkoa!

15 kommenttia:

 1. Oikein mukava matkakertomus kuvineen.
  Kyllä tuolla varmasti nautitte olla ja ruokailla, nimittäin tuo on ihana paikka, missä nuo punaiset kodikkaan liinat on pöydillä.
  Hyvää viikonvaihdetta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, italialainen ruoka oli yksi nautinto joka päivä :)

   Poista
 2. Kyllä te paljon matkallanne näittekin. Hienot kuvat myös San Marinosta, hulppeine maisemineen.
  Varmaan uni maistui tuonkin retken jälkeen :)

  Kiitos Anja ja mukavaa viikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkailu avartaa, kuten sanotaan oli tosiaan niin hulppeat maisemat tuolta ylhäältä, ihana saada tuokin kokea. Kyllä retkillä sen verran väsyi että unen sai hyvin aina illalla :)

   Poista
 3. Kiitos ihanista matkakuvista,kyllä teillä on ollut mukavaa:)

  VastaaPoista
 4. Yhden kerran olen Italiassa ollut ja uudestaan pitää päästä... tuolta ylhäältä on todella hienot näkymät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uudestaan sinne vain pitäisi päästä vielä joskus. Italia on iso maa paljon erilaista nähtävää eri kohteissa, vaikka näitä näkymiä voisi katsella toisenkin kerran :)

   Poista
 5. Hienoja kokemuksia ja muistoja ensi talveksi:) Maisemat ovat hienoja ja ennen kaikkea valo, se valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mukavaa muisteltavaa :) Ja voi sitä valon määrää, on se vain erilaista kuin täällä meillä.

   Poista
 6. Teillä on ollut ihana reissu! Minäkin kävin San Marinossa Ravennan reissulla muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava matka. Siis tuttu paikka sinulle :)

   Poista
 7. Ihania matkakuvia. Kaikesta näkyy, miten nautittava ja ihana matka teillä olikaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, meillä oli oikein mukavan leppoisa loma kaikenkaikkiaan, vaikka paljon kuljettiinkin katselemassa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos matkakuvista- kiva katsella

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)