tiistai 13. elokuuta 2013

Pieni pala Italiaa


... on nyt nähty ja koettu tytön kanssa. Todeta voi että loma oli ihana, lämmin, täynnä aurinkoa, viikko kului aivan liian nopeasti mielestäni, hyvin olisi voinut jäädä vielä toiseksikin viikoksi.

Kuvia on paljon kamerassa ja pahoin pelkään että niitä tulee tänne sekalaisessa järjestyksessä monen postauksen verran :) Vielä enemmän kuvia on kuitenkin ihan omalla verkkokalvolla ja muistissa. Sellaisia mitä ei kamera voi tallentaa ja bussimatkojen aikana nähtyjä, kuten laajojen maaseutualueiden silmänkantamattomiin jatkuvat vehnä-, hirssi-, auringonkukka- ym. pellot, viinirypäleviljelmät, persikkapuut, sypressit, poppelit... aivan ihania maisemia!!
"Kotikylämme" viikon ajan oli Cattolica. Siellä oli useassa paikassa monenlaisia suihkulähteitä, nämä kuvat ovat suurimmasta suihkulähdepuistosta, jossa iltaisin oli hienot valaistukset ja paljon ihmisiä, matkailijoita ja italialaisia perheitä lapsineen ja vanhuksineen. Italialaisilla oli nyt elokuussa loma-aika, joten sisämaasta oli tullut paljon heitä rannikolle lomailemaan.


Tämä kuva on lauantailta, kun kävelimme markkinoille. Markkina-alue oli niin suuri, että läheskään kaikkea ei edes kierretty, mutta ainakin näitä kaikkea ehdittiin siellä näkemään:

(Jos haluat nähdä kuvat paremmin, klikkaa isommaksi)

Hedelmiä ja vihanneksia koju toisensa perään (ostettiin rasia kirsikoita ja kaksi persikkaa), korvakoruja,

leipiä, leivonnaisia, kinkkuja, makkaroita, juustoja, 

laukkuja, lompakoita, ainakin sata kojua vaatteita (alusvaatteista toppatakkeihin),

käsitöitä, pöytäliinoja, pyyheliinoja, tyynyjä, koriste-esineitä, mosaiikkeja, vöitä, leluja, koruja, kelloja, keittiövälineitä.... ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa.


Paluumatkalla oli ihan pakko pysähtyä kahvilaan viilentymään jäätelöllä. Gelaterioita, eli jäätelöbaareja oli runsaasti, joka kulmassa ja italialainen jäätelö oli kyllä maineensa veroista, eli todella hyvää, makuja oli hurjan paljon mistä valita, ja niissä oli tosiaankin aitoja hedelmiä tai marjoja yms. eikä vain makuaineita. Valikoimissa oli myös jogurttijäätelöitä ja sorbetteja. annokset olivat valtavan suuria ja vieläpä edullisiakin 2-2,5 eur yleensä nämä keskikokoset, kuinkahan suuria ne suuret olisivatkaan olleet...

Ai niin, joko kerroin että koko viikon ajan oli TOSI LÄMMINTÄ! Lämpötila nousi useimpina päivinä lähelle +40 astetta, parina viimeisenä päivänä taisi pysytellä sentään alle 30 asteen. Otettiin hotellihuoneeseen ilmastointi ja tuntui kyllä ihanalta tulla aina sinne viilentyneeseen huoneeseen helteestä, vaikka ei minua sinänsä tuo lämpökään kovin pahasti haitannut, kun oli aina juomista mukana ja sentään mereltä tuulahteli mukavasti.

Maassa maan tavalla, eli siestaa opittiin mekin viettämään n. klo 13-16, jolloin suurin osa liikkeistäkin suljettiin, ja omistajat lähtivät koteihinsa syömään ja lepäämään.

Cattolican katunäkymiä yllä olevissa kuvissa.Ja vielä yksi suihkulähde patsaineen aukiolta, joka iltaisin myös valaistiin ja täyttyi ihmisistä.Ajoneuvoja oli monenlaisia...Sekä hevoskärryjä jotka kopsuttelivat ympäriinsä kuskaten ihmisiä.


Hotellin portaikon tasanteet oli sisustettu ihastuttavasti vanhoilla huonekaluilla, peileillä ja tauluilla.


Karuselli 1...

Karuselli 2...

Karuselli 3... jne.


Tuollapäin oltiin tykästytty kovasti karuselleihin! Iltaisin niihin syttyivät valot ja musiikki alkoi pauhata, puistot täyttyivät vaunuista ja kärryistä, kun vanhemmat tyyräsivät lapsosiaan karuselleihin ja muihin vempeleisiin ja kaikki söivät jäätelöä :)

Paitsi pieniä lapsia, tuolla Cattolicassa oli paljon pieniä koiria (ja muutama isompikin), jotka tepsuttelivat kiltisti hihnoissaan perheiden mukana. Vielä mainitsen että tuolla oli todella siistiä, monta kertaa näki kun katuja lakaistiin, tuoleja pyyhittiin jne. oikein viihtyisää siis.

Siinäpä oli kuvia yhdeksi kerraksi ja jonain toisena iltana lisää.

14 kommenttia:

 1. Vau, Italia! Paljon varmasti ehditte nähdä Cattolicassakin, ihanat markkinat ja karusellit. Kävittekö retkellä Venetsiassa? Se oli minulle ainakin elämys. Mutta Italia kaikkineen, ah, sinne pitäisi taas päästä joskus. Kiva reissu teillä varmasti kaikenkaikkiaan. Ja lämmintä riitti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, yksi päivä meni Venetsiassa, onhan se ihana, tarunhohtoinen paikka!

   Poista
 2. Ihanaa, ihanaa! Kyllä näitä kuvia katselee mielellään, laita vaan lisää...!
  Kiva, että matkanne onnistui kaikin puolin.


  VastaaPoista
 3. Laita lisää kuvia vaan:) kiva niitä on katsella:)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia matkastanne,näitähän katselee mielellään:)

  VastaaPoista
 5. Hienoja lomakuvia, eikun lisää vaan kuvia:)

  VastaaPoista
 6. Teillä on varmasti ollut ihana loma. Lisää vaan kuvia tulemaan :)

  VastaaPoista
 7. Ihana matka teillä ollut!
  Mutta tuo lämpö olisi kyllä ollut minulle liikaa...:)

  VastaaPoista
 8. Haluan Italiaan....ihania kuvia täältä löytyikin. Olette saaneet nauttia oikein olan takaa....lämpöä ja jäätelöakin, ihania maisemia, markkinoita ja vaikka mitä. Nyt vaan kohti syksyä ja uusia haasteita :)

  Mukavaa pian koittavaa viikonloppua, enää kaksi päivää töitä ja taas on vapaata. t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi maa on aina uusi elämys :) Jos Italiaan menee, kannattaa ehkä mennä aiemmin kesällä, niin on väljempää. Nyt elokuussa oli noinkin kuumaa ja tosiaan siellä kovasti paikallisia(kin) lomailijoita. Ihana paikkahan se oli. Kiitos samoin!

   Poista
 9. Paljon kiitoksia kaikille, yhdessä ja erikseen :)

  VastaaPoista
 10. Lomat on niin ihania. Paljon näit viikon aikana ja varmaan vielä monesti ajatuksin palaat sinne täältä syksyisestä kotimaasta.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)