lauantai 24. elokuuta 2013

LauantainaVadelmat on hurjan hyviä, varsinkin napsittuna suoraan pensaasta, juuri äsken kävin nuo napsimassa.Tämä kuva on tiistailta, jolloin oli kertynyt kerättäväksi asti, suuri kulhollinen. Ensi keväänä pitää muistaa tukea oksat kunnolla, nyt ovat vähän sikin sokin, vaan eipä tuo näytä satoa haittaavan.
Kukat on meidän pihalla melkolailla kuihtuneet, vielä sentään jotain löytyy. Monivuotiset syyskukkijat on jonnekin ajan saatossa hävinneet. Varmaan pitäisi kunnostaa tai tehdä jopa uusia istutuksia, vaan taitaa tältäkin syksyltä jäädä tekemättä, sen verran vähän on joutoaikaa.Leevikin siellä jotain nuuskuttaa. Eilen koiruli pääsi kylpyyn lenkin jälkeen, kyllä tykkäsi :) Tänäänkin lenkitysvuoro on minulla, kuinka se nykyään aina sattuu minulle... no ihan hyväähän se tekee käydä lenkki kävelemässä ja mielelläni sen näin aurinkoisella ja lämpimällä ilmalla teenkin!Tästä AkuAnkan kannesta tuli aurinkorantojen kaupustelijat mieleen... Kanarialta muistan, että rannoilla kiesi jatkuvasti virvoitusjuomakauppiaita "Cola, Fanta, Beer..." huutelu kuului vähän väliä, ja kyllähän se juoma tarpeen onkin kuumana päivänä. Taisi siellä jäätelökauppiaitakin kiertää. 

Rodokselta mieleen jäivät ainakin "Good Massage" -huutelijat, eli hierojia jotka olivat ehkä thaimaa- tai kiinalaisia.

No Italiassa sitten taisi olla kaupustelijoiden ennätysmäärä. Rannalla kulki itämaisten hierojien lisäksi vaate- laukku-, koru-, pyyheliinakauppiaita, käsivarret täynnä tavaraa! Eikä pelkästään rannalla vaan myös muissa paikoissa, missä on paljon väkeä, kuten esim. juuri Venetsiassa. Kaupustelijat olivat muualta tulleita, Lähi-idän maista ja Afrikasta. Kaupustelijoiden lisäksi oli myös muutama kerjäläinen, se on niin surkeata ja surullista..
Tässäpä kapine, jonka ostin Venetsiasta todelliseen tarpeeseen! Essi osti itselleen mustan ja minä tämän valkoisen viuhkan, joita sitten helteessä tyytyväivinä viuhuteltiin kuten niin moni muukin.


Hyvää viikonlopun jatkoa!

16 kommenttia:

 1. Makoisia ja hyvännäköisiä ovat vadelmat.
  Minullakin moni kukka jo kukkansa kukkinut joku vielä sentään pystyssä.
  Kauniita kuvia.
  Viuhkat on ihania, mullakin piti olla jossain, hmm.. minne lie joutunut.
  Vai Leevi tykkää kylvystä, kiva koira, niin sitä pitää ♥
  Surullista on tosiaan kerjäläiset, niitä riittää varmaan tuolla Venetsiassakin :(
  Hyvää viikonvaihdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seijastiina! Kauppiaat samoin kuin kerjäläisetkin on juttu, johon en oikein tiedä miten pitäisi suhtautua... Ihmisiä ovat ja mielellään auttaisi heidän ahdinkoaan vaikka vähän jos pystyy. Toisaalta tuo on laitonta ja luvatonta, eikä tee hyvää paikalliselle toiminnalle. Kiitos samoin!

   Poista
 2. Oi miten hyvän näköiset vadelmat,kauniita viuhkoja ja ihana Leevi,nyt ei ole liian kuuma lenkkeillä.Mukavaa viikonloppua Anja.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, nyt on juuri sopiva ulkoiluilma, Leevikään ei läähätä niin kuin kuumalla ilmalla :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Mansikoiden jälkeen ovat toiseksi pahaita :)

   Poista
 4. Nuo vadelmat näyttää NIIN herkullisilta!!!

  VastaaPoista
 5. Mehevät vatut!

  Olen huomannut, että viuhkat toimivat kuumissa paikoissa. Jopa Suomessakin niitä on näkynyt, mullakin on kesällä aina laukussa sellainen vaatimaton ja käytänkin sitä jos muistan ottaa sen repustani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vihka on välillä täälläkin tarpeen ja silloinhan tulee vaikka lehteä heiluteltua tai mitä sattuu ulottuvilla olemaan. Vihka on tosiaan näppärä kuljettaa mukana!

   Poista
 6. Vadelman voisi melkein napata...niin hieno kuva niistä.
  Kauniin viuhkan ostit, sitä aina viuhutellessasi muistat Venetsian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli vadelmat noin suuruksi kasvaneet! Kyllä vain, ja viuhkassa on kuvakin Venetsiasta :)

   Poista
 7. Nam....vattuja. Mullakin on jokin tuollainen viuhka, pitääpä muistaa kaivaa jostain esille ennen seuraavaa kuumaan maahan lähtöä. Muuten sillä Micael Monroella (vai miten se kirjoitetaankaan) näkyy olevan aina viuhka kun tv:ssä on esillä. Palataan taas t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää viuhka etelänreissuilla mukana. No niinpäs onkin, nyt kun sanot, siis Monroella viuhka :)

   Poista
 8. Namskis miten mehukkaita vattuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vielä niitä jokunen tuonne kypsyy :)

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)