keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Raahen kirppareilla


Eilen tuli käytyä Raahessa, ihan huvin vuoksi ajelemassa tyttären kanssa. Hän kun on kehunut niin monesti Raahen kirppareita ja kierrätyskeskuksia, että minun on tehnyt mieli käydä niissä.


Kuvasin ohi mennen tämän Pietari Brahen patsaan. Hänen tämänkesäiset kukkaseppeleet on jo päässeet vähän kuivahtamaan, vaan komea on patsas.Rauhallista oli Raahen kylänraitilla, johtui ehkä osittain pilvisestä ja tihkusateisesta säästä, tuulikin melko viileästi. Kuvassa näkyvää kirkkoa oli tarkoitus käydä lähemmin katsomassa, mutta "hukkasin" sen ja päätin jättää lopulta kirkon katsastamisen toiseen kertaan.Minun ainoa hankintani ko. kierrokselta on tämä suurikokoinen korkea maljakko (4 eur), jolle on aina silloin tällöin tarvetta.

Kirjakaupassa pyörittelin Marleena Ansion runokirjaa, jossa oli riimien lisäksi kauniita kukkakuvia, vaan en kuitenkaan raskinut ostaa. Katsoin nyt, että Adlibris nettikirjakaupasta niitä saakin vähän edullisemmin ja ilman postikuluja, joten ehkä tilaan vielä jonain päivänä itselleni ainakin yhden.

Koekeinuin kahta eteen tullutta keinutuoliakin ja molemmissa oli niin ihana keinutella ja "huolia heilutella" kuten äitini olisi sanonut :) Sekin ostos jäi tekemättä, kun budjetti ei sallinut (edes sitä kirpparin keinutuolia), eikähän se olisi tuohon Fiatiin mahtunutkaan :)

Tyttö sen sijaan teki montakin edullista löytöä itselleen sekä kirppareilta että alennusmyynneistä. Tänään on ollut melko aurinkoinen päivä, kosmoskukat siinä kurkottelevat kameraa kohti tuulen työntämänä.Lobeliakin on säilynyt hyvänä sateissa ja tuulissa ja nyt paistattelee auringossa.Tuo sinikelloinen kukka (en tiedä mikä se on) on kyllä sitkeää lajia!! Monena kesänä olen sen kitkenyt mielestäni kokonaan pois kukkapenkistä ja aina se vain puskee vähän joka raosta ja kukoistaa niin nättinä, vaikka tuollainen tunkeilija onkin :)

Aurinkoista viikon jatkoa!

17 kommenttia:

 1. Kirppareilla on kiva kierrellä, vaikka ei mitään ostaisikaan. Ihanat kosmoskukat ja lobelia, en osaa minäkään arvata kellokukan nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon aina näkyy kaikkea ihanaa, varsinkin kankaita hypistelen... vaan jotenkin en osaa ostella kuitenkaan, muuta kuin mikä tuntuu tarpeelliselta :)

   Poista
 2. Kivat kukkakuvat! En nyt muista tuon kellokukan nimeä, saman olen todennut, sitkeä on eikä saa hävitettyä millään, jos luvan saa, täyttää koko kukkamaan, mahdoton leviämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valtaa kaiken jos ei kitke välillä pois.

   Poista
 3. Kauniita lilan sävysiä kukkia. Veikkaisin tuota kellokasvia ukonkelloksi, siis ei faktatietoa.
  Kivahan on vain kierrellä ja katsella...ilman turhaa ostamisen pakkoa.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin saattaa olla ukonkello. On mukava kierrellä ja tutkiskella mitä kaikkea on tarjolla :)

   Poista
 4. Sulosta aurinkoaamua kammarista ! Kosmokset niin herkän kauniita...Raahessa pitäskin vissiin piipahtaa eikä vaan ajella aina ohi eteläänpäin mennessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt aurinko paistaa! Kannattaa siellä joskus poiketakin :)

   Poista
 5. Kivat reissukuvat, tällasia pikkureissuja on kiva tehdä. Kirppareitakin on kiva kierrellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lähikaupungit monesti vain hurauttaa ohi, vaikka onhan niissäkin mukava joskus poiketa kiertelemässä.

   Poista
 6. Kellokukkasi lienee vuohenkello, joka rikkaruohon tavoin leviää juurista ja siemenistä ja sitä on todella vaikea saada kitkettyä, aina se vaan putkahtaa uudelleen kukkimaan.
  Jos siinä on kellokukat perättäin varressa, on se vuohenkello, ukonkellossa ne on tiiviimmässä ryppäässä. No, kumpi tahansa, kellokukka kuitenkin, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sitten onkin vuohenkello, kukat on juurikin pitkin vartta jonossa. Ja ilmeisesti juurimukuloita on, mitä nytkin keväällä kaivelin pois, mielestäni kaikki mitkä löysin :)

   Poista
 7. Kirpareilla on kiva kierellä,niin kauniita kukkasia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva katsella mitä kaikkea myyntiin on tuotu :)

   Poista
 8. ♥ oi, kirpparille mieli halajais :) Iloista päivää, ystäväin!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Riitta Sinikka Ja Susanna!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)