keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Matkan odottelua


Kiitoksia edellisen postaukseen saamistani lomatoivotuksista!Viikon keskellä ja heinä-elokuun vaihtessa ollaan. Jotenkin on ollut niin kiireinen viikko että on vähän voimaton olo on tässä vaiheessa. Sääkin on mennyt niin suhruiseksi alkuviikon ukkostelun jälkeen. 

Tällaista odotteluahan tämä on (lue: hästäystä ja hätäilyä :) nämä muutamat päivät ennen reissua. Mietin juuri että mitäkähän itse odotan tuolta Italian matkalta... hmm, ainakin 


   * rentoutumista ja lepoa, sellaista ettei ole pakko, eikä edes voi tehdä mitään töitä, jotka tässä kotona lomaa viettäessa ovat aina mielessä.

  *  uusi maa, uudet maisemat, jotain ihan uutta ja inspiroivaa, mistä ei ole aiemmin tiennytkään


  *  aurinkoa, lämpöä, rantaa ja vettä  *  hyvää ruokaa ja sitä italialaista gelatoa eli jäätelöä, namm  *  Venetsia; kaikki ne 118 saarta, kanavat, yli 300 siltaa (Rialton silta), Pyhän Markuksen tori ja kirkko, gondolit ja vaporetot... 

Ehkä kaikkea tuota ei Venetsian retkellä ehdi näkemään, mutta ainakin tärkeimmät ja sen tunnelman mikä siellä täytyy olla. 

Vähän harmittaa, kun siinä ihan Venetsian vieressä, olikohan 3 (tai 5) km päässä on Muranon saari, tiedätte varmaan "Muranon lasi" eli lasi- ja mosaiikkitehtaita ja teoksia siellä olisi niin ihana päästä katselemaan, mutta yhden päivän retkellä ei ehdi sekä Venetsiaan että Muranoon tutustumaan. 

No onpahan olemassa siis hyvä syy, miksi lähteä joskus tulevaisuudessa toisenkin kerran käymään Italiassa ja nimenomaan Venetsiassa.

Ja San Marino, pikkuruinen valtio siinä ihan vieressä, keskellä Italiaa! Mielenkiintoista kyllä olisi käydä Monte Titano -vuorella, mistä on hyvät näköalat ympäristöön... saapa nähdä pääseekö nyt sinne vai jääkö "ensi kertaan".

Nämä olivat siis tällaisia mielikuvia (ja netistä lainattuja :) - Katsotaan sitten vajaan parin viikon päästä millaisia omat kuvat sitten ovatkaan.

Mukavaa elokuun alkua!

11 kommenttia:

 1. Kaikkea ihanaa tulette näkemään ja kokemaan ja aistimaan!! Vielä kerran toivotan onnistunutta matkaa teille.

  VastaaPoista
 2. Tässä alkaa itsekin kaipailemaan Italian maisemia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva välillä nähdä jotain ihan uutta ja ihmeellistä :)

   Poista
 3. Aivan ihanaa matkaa teille ja kaikkea, niin sielun kuin ruumiin hyvinvointia. Kaiken näkemistä ja kokemista ja vain oleilua, lomaa ihanassa muodossa. Fiilistele kunnolla ennen lähtöä, siitä se loma urkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Ihan pian päästään matkaan :)

   Poista
 4. Mukavaa, rentouttavaa lomamatakaa:)

  VastaaPoista
 5. Voi....kun tuota sinun kirjoitusta lukee niin kuume nousee, siis matkakuume. Olisispa mukava lähteä jonnekkin mutta vasta keväällä lähdetään (tai talvella) jos lähdetään, riippuu niin monista asioista. Mutta sinulle ja Essille toivotan oikein mukavaa matkaa, menkää hyvissäajoin hesaan ettette myöhästy lennolta Italiaan. Nauttikaa, t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehän olettekin reissanneet paljon meitä enemmän, ja teillä on se ihana kesänviettopaikka ihan itsellä. Kiitoksia, huomenna se nähdään miten käy, toivottavasti ehditään! :)

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)