tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kukkasia ja marjoja vain...


Niin sitä taas sutjahettiin sulavasti loman vietosta töihin, jo kaksi päivää on tullut pakerrettua papereiden ja koneiden kanssa. Niin ja vastattua puhelimeen... välillä meinaa kieli mennä solmuun, on tämä niin kansainväliseksi mennyt, pitäisi varmaan lähteä jonnekin kielikurssille.

Kauimmat puhelut tänään tuli Itä-Afrikasta, onneksi sieltä soittaja oli ihan suomalainen ja pyysi minulta pariin otteeseen apua, jonka osasin jopa "vanhana kettuna" antaa projektiohjelmaan liittyen :) Tätä se on kun suurin osa väestä on lomalla.Kotona sen sijaan on tätä tavanomaista vain. Ruusukorissa on monenlaisia ruusuja, tuossakin näpöttää kaksi eriväristä kaunokaista vierekkäin.


Pienet orvokit ovat löytäneet tiensä ihan itsekseen tuonne viime syksynä istuttamieni mustikoiden alueelle. Olkoot siellä, kun ei mustikkakaan vielä satoa tuota tänä kesänä ainakaan.Osa keväällä istuttamistani orvokeista kukkii vielä kovasti. Turhan pitkiksi ovat venähtäneet, osan leikkasin mutta eivät siitä tykänneet.
Marjat ovat vaiheissaan, mansikoita saa napsia suuhun, mutta muita saadaan vielä odottaa. Etupihalla hassu humalaköynnös on kivunnut pajukartiota... kurkottanut ylös lyhtyyn... siitä lyhtyketjua pitkin kattoon.


Mies luuli että minä olisin ohjannut sen tuonne lyhtyyn, kun tuollaisen mutkan on tehnyt, vaan ihan itse on humala tuonne kiemurrellut. Sitä saakin ihmetellä miten se on osannut hakeutua juuri tuohon lyhtyyn, kun kartion ja lyhdyn välillä ei ole mitään.

Luonnon ihmeitä :)

16 kommenttia:

 1. Kauniita ruusuja ja kohta noita marjoja päästään syömään :)
  Mukavia työpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kypsyvät sitten kaikki yhtä aikaa, niin ollaan ihmeissään niiden kaikkien kanssa :) Kiitos!

   Poista
 2. Eivät minunkaan orvokkini tykänneet alas leikkaamisesta.:(
  Ruusut ovat kauniita, samoin kelta- ja oranssiset orvokit.
  Ihan hauskan näköinen humalaköynnös.

  Huomenna jo keskiviikkoa eletään, pian on taas viikonloppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ovat virkistyneet leikkaamisesta, vaan nyt eivät.. Kauniita on kukkaset, vaikka meillä onkin kylmää, tuulista ja märkääkin, toivottavasti kestävät vielä. Nopeasti menevät työviikot viikonlopusta toiseen :)

   Poista
 3. Ruusut niin kauniit, ihanat. Ompa humala tehnyt oikein kunnon kiipeilyn. Hyvän näköinen.
  oikein hyvää työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut on nättejä, menestyisivätköhän nuo talven yli, jos maahan laittaisi. Melkoinen kiipijä on tuo humala :) Kiitos!

   Poista
 4. Kesäloma hujahtaa aina ohi nopeasti. Komeasti kohoaa humalaköynnös kohti taivaita. Minä keväällä leikkasin humalan maata myöten, nyt on vain kaksi vartta nousemassa tukilankaa pitkin.
  Pensasmustikkaa tulee tänä kesänä paljon, monta monituista vuotta on pensaat jo kyllä kökötelleet puutarhassa. Ja pian saa poimia jo mustaherukoitakin. Kirsikoita tuli kolme kappaletta!
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle, olet jo päässyt varmasti työrytmiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee ja nyt tuntui niin lyhyeltä, kun oli rippijuhla loman keskellä, Vaan on minulla vielä viikko jemmassa :) Toivottavasti nuo minunkin mustikat tuosta alkaisivat satoa tuottamaan. Toivottavasti ehditte ottamaan kolme kirsikkaanne ennen lintuja :) Kiitos!

   Poista
 5. Kauniita kuvia,hyvännäköinen tuo humala,mä kerran laitoin en saanut menestymään.Oikein mukavaa työviikkoa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, meillä on kahdessakin kohdassa tuota humalaa, näyttää viihtyvän kun sitä ei hoida sen kummemmin :)

   Poista
 6. Kiva, kun olet taas päässyt kiinni työrytmiin! Ihanat ruusut. Olisi ehkä ihan järkevää istuttaa muutama pensasmustikka... Odottelen mustien viinimarjojen kypsymistä. Sinulla onkin monenlaista marjaa tulossa. Humala on innokas kiipeilijä, kai se jotenkin vain "tuntee", missä päin on lähin kiinnekohta ja kiipeää sinnepäin, en muuta osaa sanoa. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti taas työhön tottuu vanhalla rutiinilla :) Nuo punaiset herukat on vain niin kirpeitä, että en oikein osaa mihinkään käyttää, samoin karviaiset muuttuu pakastaessa kirpeiksi ja niissä on paksut kuoretkin. Vadelmia odotan innolla, että kypsyisivät :) Varmaan se humala jotenkin hakeutuu kiinnekohtaan, eihän sillä näköaistiakaan voi olla. Kiitos!

   Poista
 7. Oi,miten kauniita kesä kuvia sinulla täällä paljon.
  Suomen suvi on sitten niin kaunista vihreää.
  Minulla viikko vielä lomaa ja sitten se arkinen aherrus alkaa minullakin ja koulu opiskelu työn ohjella,että aika urakka on vuorotyön ohella edessä.
  Sinulle oikeen hyvää kesää ja mukavia työpäiviä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)