lauantai 13. heinäkuuta 2013

Eilen paistoi aurinko


Sain Essin mukaan mansikankeruureissulle eilen kotimaisemiini, siellä tyttö jo malttamattomana odottelee mansikkamaan reunalla :)

Kaksi rastasta räpisteli tuolla verkkojen sisäpuolella kun menimme. Toinen lensi omin avuineen pois ja kun menin päästämään toista, sekin säikähti minua niin että ymmärsi lähteä ylöspäin ja häipyi maisemista.

Taisi muutama mansikanmöllykkä mennä ämpärin sijasta suuhunkin.

Ämpäri tuli lähes täyteen ja vielä toinenkin yli puolenvälin, joten nyt on makoisaa mansikkaa talven varalle pakastimessa. Ja toki niitä nautiskeltiin illalla kotonakin siinä pakastamisen ohella :)

Tällainen pieni oranssi perhonen lepatteli mansikkamaan lehdillä, onkohan tämä nyt loistokultasiipi, kun niin oranssina loistaa (kuva kännykällä, siksi niin harmittavan epäselvä.)

Sitten "huolia heiluteltiin" sekä keinutuolissa...

... että pihakeinussa.

Sitten etsittiin vanhasta muististani reitti järven rantaan.

Mieli teki uimaan, vaan uimapukuja ei huomattu ottaa mukaan, joten tyydyttiin tutkailemaan rannan aarteita ja niin tuttuja maisemia lapsuusajoiltani. Tosin pellot olivat paljon laajempia silloin, joissa heinää tehtiin, nyt on puita ja pensaita. Tuolla pellon "yläpäässä" asusteli mummoni. Tällä(kin) rannalla tuli käytyä uimassa joskus montakin kertaa päivässä.

Sekä tuolla kauempana toisen puolen omalla rannalla, missä meillä oli heinäpeltoja ja pieni mökki.

Vaatteet riipaistiin silloin lapsena koivujen oksalle tai rannan mättäälle ennen veteen menoa.


Eilen kotimatkalla poikettiin myös hautausmaalla. Tässä portin luona tuoksui mukavasti terva, ilmeisestikin oli vasta tervattu aidan katto.

Rauhallinen tunnelma. Kokosin kuvan alareunaan kuvat hautakukista, joita kastelin sekä naapurihaudan pikku enkelin. Monenkin kiven päällä nyt näkyi enkeleitä, kauniita ovat.

Vielä viikonloppu vapaata ja sitten minun onkin palattava jo töihin. Lohduttaudun mielessäni, että kesäillat on pitkiä ja lämpimiä työpäivän jälkeenkin. Ja elokuun alussa on jotain mitä odottaa, säästämäni yksi lomaviikko siellä vielä siintää :)

Lämmintä ja leppoisaa viikonloppua!

21 kommenttia:

 1. Muistoja herättäviä nämä vierailut lapsuusmaisemissa. Kauniit ovat kesämaisemat. Harmittavan lyhyt vain tämä Suomen kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, vaan onneksi on vielä kesää jäljellä.

   Poista
 2. Ihania lapsuus maisemia,mukava tuo keinu.Kiitos,sinulle myös hyvää viikonloppua Anja.♥

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Rannat on kauniita :) harmi kun itsellä ei rantaa ole ihan lähellä.

   Poista
 4. Ihanat keinut. Olen haaveillut tuollaisesta puutarhakeinusta mutta...
  Mansikat on nyt makeimmillaan, nautitaan niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinu omassa puutarhassa olisi kyllä kiva, minäkin olen haaveillut siitä ihan omasta :)

   Poista
 5. Kotiseuturetket ovat niitä joissa ne muistot palaa!
  Mukava ja kaunista oli kuvat ja koko juutusi.

  Minä suunittelen aina joitain retkiä, että jo olisi mukava siellä ja sillä käydä, kumpaakin mummolaan tekisi mieli joissa lomat aika usein vietin...vaan eihän se mummo ole siellä enään, mutta muistoja ei vienyt mukanaan kun lähti!

  Koska mulla ei ole autoa niin olen aina toisen kyydistä riippuvainen, saan toki tarvittaessa....mutta tuntuu noi kuskit olevan aika hätäisiä ja minä kun haluaisin ajan kanssa.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku! Niinpä, muistoissa on mummolohin kiva "palata" enää eivät ole entisellään siellä paikalla, aika tekee tehtävänsä ja maisemat muuttuvat. Kiva on kuitenkin katsella ja muistella miten oli ennen :)

   Poista
 6. Kiva reissu sinulla. Ja voi miten upeat hiekkarannat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, ja viikon päästä uudelleen samoihin maisemiin :)

   Poista
 7. Oi mikä reitti rantaan! Oonkohan minä koskaan käynyt tuolla uimassa..? Ranta kyllä näyttää hyvältä, pitäisiköhän ensi lauantaina siellä pulahtaa :)
  päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hiekkaranta oli ennen "muinoin" yleisessä käytössä, nyt oli mökkejä vaan kyllä siellä vielä uintipaikkakin löytyy :) Toivottavasti lauantaina olisi samanlainen sää kuin nyt oli!

   Poista
 8. Ihania kuvia, aivan tulee lapsuus mieleen kun noita katselee. Samoilla rannoilla uiskenneltiin ja oi kuinka kotoisa on pirtti jossa keinuskelet kuvassa. t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, niin se aika kuluu ja nyt mukavia muistoja tulee mieleen :) Oli ne lämpimiä kesiä, uimasta tullessa tuli usein jo niin kuuma, että piti lähteä saman tien takaisin... :)

   Poista
 9. ♥ oi,miten kivoja kuvia! Ja ihana keinuja!

  VastaaPoista
 10. Kauniit rantakuvat. Mukavaa onkin keinussa "huolia heilutella", etenkin pihakeinussa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa, vaikka onkin työviikko sinulla edessä.

  VastaaPoista
 11. Tuo hiekkaranta oli säilynyt samanlaisena, ehkä ennen hiekkaa oli leväemmältä... Keinu on kyllä mukava keksintö :) Kiitos!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)