sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Eilinen päivä


Eilisestä päivästä meni monta tuntia autoillessa ja harmi että juuri eilen satoi vettä, välillä niin rankasti että piti hidastaa oikein kunnolla että näki missä tie menee. Porojakin oli yhdessä notkossa yllättäen, vaan turvallisesti sain ne ohitettua. Tulomatkalla jo lähellä Oulua oli lintuäiti pieninen poikasineen tulossa tielle, odottivat että menen ensin, vaikka hiljensin varalta kävelyvauhtiin... toivottavasti selviytyivät, tie oli hyvin vilkasliikenteinen molempiin suuntiin.

Kävin viemässä äidin ja isän haudoille kukkaset ja jatkoin matkaa "kotiin" Mustikkavaaraan saakka vaikka vettä satoikin. Talo oli hiljainen, ketään siellä ei sattunut olemaan, seinäkello raksutteli itsekseen.  
Näpsin muutaman kuvan aitan yläparvekkeelta pihalle ja nyt huomasin että on tainnut olla lähikuvaustoiminto, kun näin huonoja ovat kuvat... viimeinen kuva on aitan sisältä, hauska puupöytä pitsiliinoineen, voi kun en muista kuka tuon pöydän onkaan tehnyt (kaksi vaihtoehtoa mielessä), liina näyttää jotenkin tutulta... en kuitenkaan uskalla sanoa onko omatekemäni, voi olla jonkun toisenkin.


Lumipalloheisi aloittelee kukintaansa.


Tässä varjolilja, josta aikoinaan olen oman varjoliljani alun saanut. Silloin tämä oli toisessa paikassa, pihlajan alla, nyt on seinän vieressä.


Niittykukkaset ilahduttavat värikkyydellään.


Ovi piharakennuksen eteisestä navettaan. Tämän oven takana asustivat siis lehmät kymmeniä vuosia sitten, muuripadan alla oli usein tulet ja pata höyrysi kuumaa vettä. Pata oli vielä siinä kyljellään, uuni on alta purettu.  Myöhemmin tuon oven takana pyöri myös pulsaattoripesukone... voi niitä aikoja :)Tuttu ikkunakoriste kamarin pitsiverhojen keskellä.

Semmoinen päivä siis eilen, seuraavalla käyntikerralla onkin enemmän väkeä paikalla :)

Nyt kiireesti päivän puuhiin. Meillä näyttää välillä aurinkokin paistavan, puolipilvinen päivä, lämmintä kuitenkin.

8 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia olet sieltä parvekkeelta ottanut,kukkaset kukivat.Se onkin kamalaa ajaa rankkasateessa.Täällä ei vettä olla saatu.Mukavaa pyhäpäivää.♥

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, henkivät mennyttä aikaa, tunnelmallisia :)

  VastaaPoista
 3. Oli niitä aikoinaan lehmiä minun mummolassa ja heinänteko aikaan paljon sukua koolla. Viime reissulla kävin siellä pölkkyjä sahaamassa ja yksin sai olla koko päivän, navetan katto oli romahtanut siihen missä muuripata on.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, kun on paikka missä voi käydä muistelemassa mennyttä aikaa.
  Kauniita kuvia toit sieltä mukanasi, niittykukkasetkin niin ihania.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Tuttuja tunnelmia ja juttuja. Itsekin siivoilin muuripadan törkyistä alustaa kun vuokralaiset olivat lähteneet silloin viime kesänä ja vaikka ulkorakennus on jo vähän huonossa kuosissa piti istua muistelmaan mennyttä.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia Mustikkavaarasta, ihan voin aistia tunnelman kun monesti itsekkin yksinäni siellä kuljeksin (tai onhan se tuo isäntä mulla mörön syöttinä). Piti ensin tarkkan miettiä mistä tuo ovi on mutta tietenkin se on navetan ovi. Minä siellä navetassa olin ennen vanhaan monesti iltaisin vahtaamassa ettei lehmä potki äitiä kun hän oli lypsyllä. Odotan innolla taas kesäistä sisarusten tapaamiskertaa Pintamolla. Pyydetään taas nuorisoakin mukaan....eikö vain kunhan tiedetään varmaksi päivä. Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle. t. tarja

  VastaaPoista
 7. Tekee hyvää saada käydä vanhoja paikkoja katselemassa ja muistelemassa entistä elämää. Toivotaan, että lintupoikue selvisi tien yli. Kauniisti kukat aloittavat kukintaansa. On tämä kesä ihanaa aikaa. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille kun kävitte ja kommentoitte :) Harvoin tulee käytyä kotipaikassa nykyään kun aina on niin kiirettä ja matkaakin on sen verran, että ainakin yksi päivä reissuun menee. Mukava kuitenkin joskus päästä käymään.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)