keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Myöhästyneet siemenetSaatiin kääntää lehti jo Toukokuulle ja tällaiselta se näyttää kalenterissani
Ulkona käy kylmä tuuli eikä vielä juuri vihreätä näy, vaan silmuja kylläkin, joten pian vihertää :)Keittiössä sen sijaan jo vihertää entistä enemmän. Äsken tein valmiiksi suuren kulhon salaattia ja pitää muistaa alkaa tekemään sitä paljon useammin kuin tähän saakka. 

Työterveyslääkärillä olen poikennut ja labrakokeitakin otettiin pitkä rivi. Väsymyksen syy ei selvinnyt (onneksi kaiketi?) vaan selvisikin että minulla on kolesteri pompannut aivan liian korkealle. Jopa niin että nyt pitää lääke siihen muistaa ottaa joka ilta. Yritin "rimpuilla" lääkitystä vastaan, mutta lääkäri selitti että ko. pieni pilleri on minulle kuin henkivakuutus tässä tilanteessa, ettei infarkti vie minua ennen aikojaan.... kyllä sen verran säikäytti että yritän nyt syödäkin terveellisesti lääkityksen lisäksi.

Lääkäriaika oli 40 min, vaan huomaamatta siellä hurahti 1 h ja 20 min jutellessa, kysymyksiin vastatessa ja ongelmiin ratkaisuja pohtiessa... Taisin olla vappuaaton viimeinen asiakas, ainakaan ei siellä enään ketään odotushuoneessa näkynyt kun lähdin kotia kohti.Niin ne siemenet kylvin multaan tänään aamupäivällä. Osa on myöhässä vain muutaman viikon, toiset vuoden ja muutaman viikon, vaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ilolla otan vastaan, mikäli tuolta jotain nousee, vaan jos eivät enää kasva niin eipä sekään haittaa, ainakin olen yrittänyt ja kauppapuutarhoja on kaksikin aivan lähietäisyydellä.

8 kommenttia:

 1. Ei oikein ole täälläkään kasvu mallillaan, kovasti on pinnassa monenlaista kukkaa mutta kehittyvät kovin hitaasti.
  Toivottavasti lääkitys auttaa. Minulla on ollut jo yli 20 vuotta siihen lääkitys eikä vieläkään suostuttu ottamaan pois kun sitä ehdottelin lääkärille.
  Hyvää vapunpäivän iltaa ja loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hyvää vappua. Kaunis kuva toukokuulle. Kyllä ne siemenet sieltä vielä nousee.Parempaa oloa toivotan sinulle.

  VastaaPoista
 3. Aika hidasta täälläkin on tuo kasvu.Toivottavasti lääkitys autaa,eipä ole viellä tarvinut tuota käyttää.Olipa lääkärillä aikaa kun yleensä ovat niin kiireellisiä.Mukavaa vappupäivää ♥

  VastaaPoista
 4. Tuon pillerin olen iltaisin jo muutaman vuoden ajan napsinut ja hyvin ovat arvot pysyneet matalana.

  En ole tänä vuonna ainuttakaan siementä, ainakaan vielä, multaan pistänyt. Ehkä sellaisia, mitä voi suoraan maahan laittaa tulee hommattua.

  Mukavaa vappupäivää.

  VastaaPoista
 5. Kolestroolithan ne meijän suomalaisten vitsaus...Minullakin täällä chili puske mullasta ja muutama pikkuruinen hajuherne :)

  VastaaPoista
 6. Kylmä on toukokuun alku kun vertaa viime vuoteen :) Kolesteroli täälläkin vaivaa, lukemat oli niin huipussa että heti sain lääkityksen. Kolmessa kuukaudessa putosi huimasti (lääkärikin äimänä)lääkitys jatkuu :)
  Jos näin kylmänä ilmat jatkuu niin taitaa siemenesi ehtiä :)

  VastaaPoista
 7. Ihmeen kauan niissä siemenissä säilyy kasvuvoima.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia paljon kommenteistanne, kaikille näin yhteisesti :) Siemenistä osa on jo itänyt, pientä vihreää sieltä alkaa nousemaan. Taitaa tosiaan tuo kolesterooli olla melkoisen yleistä ja mukava kuulla hyviä kokemuksia lääkityksestä, eiköhän tepsi siis minullakin :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)