sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Talvisäässä


Kameraani ei ole oikein mitään ehtinyt tarttua viime päivinä, joten käytän hyväkseni Akuankka -lehteä, joka on aina ajan hermolla:


Eilen aamulla näytti meilläkin suurin piirtein tällaiselta kuin Akulla. Postilaatikolle piti mennä harjan ja lapion kanssa. Iltapäivällä pääsinkin sitten tositoimiin takapihan puolella ja otin kolan käyttöön, lumi ei ollut mitään kevyttä pukeltavaa.Mummo ankan maatilalla on ihan sama juttu.Mummo uneksii kesästä ja selailee kukkalehtiä...Loppujen lopuksi kukkia syntyy talven keskelle.

Koira (ja toisten perheenjäsenten kiireet ja flunssat) on pitänyt huolen, että olen päässyt ulkoilemaan joka ikinen ilta viime viikolla. Mitä hassuinta tässä, on se että olen alkanut tykkäämään oleilla tuolla ulkona talvisessa kelissä! Pakkasasteitakin on loppuviikon lauhtumisen jälkeen ollut aivan sopivasti.

Eilenkin kaikkien lumitöiden jälkeen illalla tehtiin yhä vain pidempi lenkki, sitten tuijoteltiin vielä tähtiä ja kuuta omalla pihalla ja illan viimeisenä kävin lapioimassa tiensuun lumet pois aura-auton jäljiltä, että isäntä pääsee pihaan iltavuorosta tullessaan.

Nyt siellä tosin tuntui käyvän kylmän puoleinen tuuli ja varmaan lenkkeilyreitti taas lyhenee jos vinkka käy kasvoihin.

Mukavaa Sunnuntaita!

16 kommenttia:

 1. Kivat sarjat olet valinnut, niin ajankohtaan sopivat.
  Juuri aamulla lenkillä koiran kanssa ollessa ajttelin, että on mukava käydä pikkulenkeillä parikertaa päivässä, yksin ei niinkään tulisi säännöllisesti käytyä. Kun vain pakkanen pysyisi siedettävissä asteissa, kovaan pakkaseen ei minulla ole asiaa ollenkaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä tulisi käytyä ilman koiraa tosiaan aina ulkoilemassa, kun ei saisi vaan lähdettyä. Toivotaan että kovia pakkasia ei nyt tulisi.

   Poista
 2. Hyvä juttu, tykkäsin aika lailla....;D

  Minä olen aina ollut ollut lumen,talven ja pakkasen ihminen!
  Jos pitäisi valita Havaji vai Alaska, niin ehdottomasti se olisi Alaska!Asenteesta kaikki on kiini ja tämä on se minun asenteeni....vähän erikoisena mua muutenkin pidetään joten tämäkin menköön siihen samaan tiliin! Penskana kotona olin aina se vapaaehtoinen lumityön tekijä. Asuinpaikat ovat olleet aika paljon vähälumisissa paikoissa,nytkin kerrostalossa, mutta oven pielessa täälläkin on luuta joten siihen tartun kyllä aika pelposti......;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääset siis lumitöihin vieläkin :) Minä en oikein talvesta ole välittänyt, vaan näköjään sitä aina tähän lumeen ja kylmään tottuu ja alkaa tykkäämäänkin kun vaan saa lähdettyä tuonne ulos.

   Poista
 3. Hyvin on osuvat tekstit ja kuvat Akuankassa:)) Viimeyönä saimmekin jälleen lisää lunta, eli kolaan piti heti aamulla tarttua, isäntä siihen kylläkin tarttui:)

  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akuankasta lötyy aina tutut ja ajankohtaiset tapahtumat vähän sovellettuna :)

   Poista
 4. Akua on aina mukava lukea.Mukavaa pyhäpäivää.Täällä 9 pakkasta aurinko pilkistelee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kymmenkunta pakkasta ja auriko näyttäytyi myöskin :)

   Poista
 5. Aku Ankka on varsinainen kestosuosikki sarjakuvissa ;) mukavaa pyhäpäivää sinulle ! Suvi

  VastaaPoista
 6. Oikeassa olet, kyllä Aku Ankka tietää ;-)

  Kurkkaapa blogiini, siellä on sinulle haaste.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kuukki, otan haasteen vastaan :)

   Poista
 7. Kiva oivallus ja jännä juttu kun selailin Aku Ankkojani suunnilleen 100 vuoden jälkeen itsekin kun hain varastosta pikkuisen puuarkun sisälle.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)