sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Näyttelykahvit


Näyttelyssäni oli eilen iltapäivällä kahvittelut, vähän kuin avajaiset vaikka näyttely avautui jo tiistaina. Kävijöitä tuli paikalle tosi mukavasti, taisi olla lähemmäs 30 hlöä lapset mukaan luettuna, sukulaisia ja työkavereita ja tuttavia. Joidenkin näkemisestä olikin aikaa ehtinyt kulua, joten olipa kiva tavata pitkästä aikaa, kiitoksia vielä tätäkin kautta että tulitte! En osannut yhtään odottaa että joku toisi kukkiakin - näin paljon näitä ihanuuksia kuitenkin yllätyksenä sain. Kuvasin vähän joka kantilta, niin jää hyviä malleja kukkataulujen maalaaamiseen!Tässä Jannen kanssa odotellaan vieraita ja kurkitaan portaisiin, eikö sieltä ala jo ketään tulemaan :)
Kovin monta kuvaa ei tilaisuudesta ole, mutta tässä pari otosta kuitenkin. Ylemmässä näkyy vähän pöytää, jossa oli tarjottavaa, kahvilan tyyliin mustalla ja valkoisella kattauksella. Kakun, jossa erikoisuutena vihreä kermavaahto, teki kahvilan rouva ja minä itse leivoin perinteisiä wienereitä ja kinkkupiirakkaa.

Kahvittelun jälkeen kierreltiin tauluja katsomassa ja minä kerroin tarinoita taulujen taustoista. Muutamia muistelujakin siinä tuli kuultua mm. juuri tukinuitto ajoilta sekä hevosista ja lampaista...

Oli kyllä mukavaa! Tämä on neljäs oma näyttelyni mutta ensimäinen avajaistilaisuus. Näitähän voisi pitää useamminkin, välissä on vain maalattava ne taulut että saa näyttelyn aikaiseksi :)

* * *

Laitan lupaamani lähikuvat muutamasta taulusta, jota ei ehkä täällä ihan valmiina ole nähty, ainakaan kehystettynä.

Maitolaiturilla

Tukkipoika

Viimeinen suma

Kissojen herkkuhetki

Heinäpouta

Ongella

Iltalypsyn aikaan

Lumihiutaleita hiljalleen

Nyt tekisi mieli maalata jotain ihan toisenlaista, vähän paksummalla värillä, ei niin tarkasti, jotain syksyn hehkua...

Taitaa kulua melkein kaksi viikkoa, ennen kuin ehdin taas tänne kirjoittelemaan. Parin työpäivän päästä alkaa syysloma, joka tulee tarpeeseen! Oikeastaan ei ole ehtinyt vielä ajattelemaan koko matkaa, mutta nyt alkaa tuntua että ihana on päästä hetkeksi vähän lämpimämpään. Pitäisi varmaankin alkaa pakkaamaan... :)


15 kommenttia:

 1. Onnea näyttelyyn! Itse jouduin perumaan jo varaamani näyttelyn, mutta toivon että saisi jossain vaiheessa ensi vuonna toisen varattua.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Toivottavasti varaus onnistuu ja saat näyttelyn laitettua.

   Poista
 2. Onnea näyttelystä,kauniita tauluja,oikein hyvää lomaa Anja:))

  VastaaPoista
 3. Kaunista maalaisromantiikkaa...!!
  Jos ei enää "nähdä" niin toivotan oikein leppoisaa ja aurinkoista lomaa.!!

  VastaaPoista
 4. Todella ihania sinun työsi.Tykkään kovasti kaikista. Tuo kissojen herkkuhetki on niin ihana.Nyt vaan niitä syksyn värejä maalaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti RaijaAnnikki, seuraava aihe on mielessä syksyn värinen.

   Poista
 5. Onnittelyt näyttelyn johdosta.Olisi ollut kiva olla mukana,kun olisi ollut aikataulussa varaa, mutta nyt hirvi on kaatunut, paloittelu on edessä.Oikein hyvää ja rentouttavaa lomaa. mummi ja ukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosiaan ollut mukava, jos olisitte olleet mukana. Teillä on vähän erilaiset kiireet siellä :) Paljon kiitoksia!

   Poista
 6. Onnea näyttelylle! Ihana tunnelma noissa maalauksissa! :)

  VastaaPoista
 7. Nostalgisia kuvia sinulla. Niin tuttuja nuo maalaisaiheet meikämummelillekin. Lehmien kanssahan sitä työelämä touhattu.
  Tärkeää tallentaa entisaikaa tuleville sukupolville.
  Minullakin kaksi näyttelyä marras/joulukuulle tulossa. Tuossa olen valkannut töitä niihin.
  Kauniita myöhäissyksyn päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia SinikkaHelena! Minustakin tuntui että nämä pitää saada maalattua. Sinulla onkin tulossa paljon touhua näyttelyiden kanssa.

   Poista
 8. Kauniita kukkakimppuja olet saanut - ja ihan aiheesta. Tuo tyttö maitolaiturilla on kaunis, tulee mieleen siitä Anita Hirvonen ja hänen laulunsa.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)