keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Verhot...Vaihdoin jokin aika sitten ostamani kappaverhon keittiöön, siitäkin huolimatta näin syksyllä, vaikka verhojen nimenä oli pakkauksessa "kesäpäivä".Tämä kirja sopii myös aivan hyvin luettavaksi näin syksyllä :) Kirjassa on lyhyitä parin sivun tekstejä ja takakannessa mainitaan, että suurin osa niistä on aiemmin ilmestynyt Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä. Ei haittaa minua kun en Hesaria ole lukenut.

Tässä yksi verhoaiheeseen sopiva sivu ko. kirjasta skannattuna:"Vaimo laskeutuu kodinhoitohuoneeseen kello yhdeksän illalla. 
Kodinhoitohuone on talon järjestelyn ja puhtaanapidon hermokeskus. Siivousvälineet imurista mikrokuituliinoihin on sijoitettu tilavaan kaappiin, sen vieressä ovat pesukone ja kuivausrumpu, mankeli, likavaatekorit sekä silitettävien tekstiilien sammiot. Silityslauta on keskellä lattiaa...
Vaimo käärii hihat ja aloittaa tunnustelemalla, minkälaista hoitoa koti tänään kaipaa. Koti on näyttänyt jotenkin apealta. Johtuuko se olohuoneen talviverhoista? Koti kaipaa kesäasua, se haluaa vaihtaa valoverhoihin! 
Vaimo aloittaa valoverhojen pesun, kuivauksen ja silityksen.
Kello on yksitoista kun verhot ovat valmiit.
- - -
Vuodet kuluvat.
Lapset lähtevät kotoa.
Vaimo on uurastanut kodinhoitohuoneessa kolme vuosikymmentä.
Hän palaa yläkertaan.
"Oletpa sinä rypistynyt", mies sanoo. "Missä olet ollut?"
"Kodinhoitohuoneessa", vaimo vastaa."

* * *
Tuossa oli siis yksi tarina vähän lyhenneltynä.

Harmi että minulla ei ole kodinhoitohuonetta käytössä! Elämä olisi taatusti niin paljon helpompaa :)

Vielä silityslaudasta juolahti mieleen aamu (olikohan eilen vai tänään), kun kaiken kiireen keskellä piti alkaa silittämään puseroa. Pikkuisen ihmettelin kun löysin itseni avaamasta kokoontaittuvaa pyykkitelinettä silittämistä varten!!! Olin siis ottanut sen telineen silityslaudan sijaan, että tähän on tultu, taidan olla totisesti jonkinlaisen loman tarpeessa.

Tälläkin viikolla piti tehdä yhtä ja toista, huomenna on torstai, mihin viikko taas melkein on mennyt. No sain sentään tuon kappaverhon vaihdettua. 

Täällä sataa vettä nyt ihan kunnolla, melkoinen ropina kuuluu pihalta pimeästä.

20 kommenttia:

 1. Ilmankos meillä on välillä vähän sotkuista... mulla ei ole sitä "kodinhoitohuonetta"!!! Nyt voin siis vedota siihen, että multa puuttuu juuri se kodinhoitohuone... eihän se enään ole mun vika, jos on sekaista ;D

  VastaaPoista
 2. Nythän tuo verho on ihan passeli, iloa menneestä kesästä tähän yhä synkkenevään syksyyn.
  Nyt löytyi selitys moneen asiaan, minulla ei ole kodinhoitohuonetta. yhyy.

  VastaaPoista
 3. Kodinhoitohuone on vähän kuin vaatehuone. Aina sekaisin.
  Enää ei minulla ole kodinhoitohuonetta, mutta vaatehuone on, sekainen.

  Nuohan on kivat verhot. Hyvin sopivat syksyiseen säähän.
  Mukavaa alkavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan kokenut kodinhoitohuoneen omistamista, ehkä joskus sekin aika koittaa :) Kiitos ja samoin!

   Poista
 4. Nopolan kirjat on hauskaa luettavaa. Olen lukenut kirjan jossa kerrottiin Eilasta ja Rampesta. Jaahas mikäs se nimi olikaan? Olen myös teatterissa nähnyt saman aiheisen esityksen joka meni täällä Tampereella jokin aika sitten.
  Ihanat Esko ja Eila Roine olivat pääosissa.

  Silttämistä vieroksun, en ole koskaan tykännyt siitä.Ihanaa että saa asuntoon kesää, tulevia ja jo nyt olevia syys sateita piristämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila ja Rampe kuulostaa etäisesti tutulta :) Verhojen vaihtaminen virkistää :)

   Poista
 5. Oikein kauniit verhot,no kodin hoito huonetta minulla ei ole ollut,mutta vaatehuone kyllä:))

  VastaaPoista
 6. Onpahan karua tarinaa elävästä elämästä! Mutta kivan verhokapan olet laittanut, hyvähän se on jatkaa kesää edes verhoilla. Onhan se kodinhoitohuone hyvä olemassa pyykin käsittelyyn. Tietää, mistä silityslaudan ottaa esiin. Täällä taas vaihteeksi aurinko killottelee syystaivaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailija on vähän värittänyt ja kärjistänyt tilannetta :) Kyllä se totta on että tuo khh on varmasti käytännöllinen olemassa!

   Poista
 7. Verhoja pitääkin olla aina sen verran, että voisi vaikka huvikseen niitä vaihdella. Kukkaset nimenomaan piristää tätä syksyn tuloa....;)

  Sinikka Nopolan kirjat ovat aivan ihania, sopii luettavaksi kaiken ikäisille!
  Olin Unkarissa häntä kerran kuuntelemassa. Kirjoittaa siskonsa kanssa niintä mahottonan suosittuja kirjoja ja ne elokuvat niistä tosi hauskoja. Hänen poikansa Matias on isän puolelta Unkarilainen ja osa kirjoistahan viitaakin näiden pikkupoikien seikailuihin....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinähattu ja vilttitossu ovat Noposten sisarusten ihanuuksia, niitä tuli luettua ja katseltua elokuvia vähän aikaa sitten kun lapset olivat pieniä :)

   Poista
 8. Kaunis on verhosi, tuo vähän kesäajatuksia syksysateen keskelle.
  Kodinhoitohuone? Minulla on ns. apukeittiö, aina sekaisin, pyykit silitän alakerran pukuhuoneessa, missä ne sateen jatkuessa ja talvella kuivattelenkin. Olen rakentanut ihan omin kätösin sinne kattoon "roikkuvan" kuivatustelineen ja hyvin toimii.
  Voisko sitä kotia muuten hoitaa paremmin kodinhoitohuoneesta käsin, kysyy nimimerkki "epätietoinen", hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anja, apukeittiö on varmasti ihan yhtä käytännöllinen ja tarpeellinen! Samat harrastukset meillä pyykkitelineiden suhteen :)

   Poista
 9. Kaunis kappa, sopii hyvin myös syksyyn :) Apua, minulla ei ole kodinhoitohuonetta, no ehkä jotenkin selviän ilman sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, eiköhän selvitä kun tähänkin saakka :)

   Poista
 10. Juuri oikea verho piristämään syksyä, kaunis:) Minen tykkää koko kodinhoitohuone -sanasta, puhun mieluummin apukeittiöstä - tosin kukaan uusi ei koskaan ymmärrä mitä tarkoitan. Mutta on minulla siellä mm. jauhokaappi, lisäksi se on saunan pukuhuone ja pukeutumishuone, sillä koko perheen arkivaatteet on siellä, pyykki toisella puolella huonetta - mielestäni tosi kätevää. Silitän niin harvoin, että sen voin tehdä missä vain, lauta ja rauta kyllä ovat apuköökissä säilössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkivääri, sinulla onkin todella monitoimihuone tuo apukööki, kätevää :)

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)