perjantai 7. syyskuuta 2012

Syyskuun värejäKultaista keltaista ja sienien keruuta on syyskuun kalenterikuvassa.Samaa väriä löytyy ulkoa, ainakin kun ilta-aurinko kultaa puidenlatvat.

Olen nyt pari päivää totutellut uusiin silmälaseihin, tuloksetta... harmittaa jo mokomat monitehot. Vanhassa vara parempi, tässä tapauksessa ainakin - olo helpottuu, maailma kirkastuu ja näkö tarkentuu kun pistän VANHAT lasit päähän. Uusilla laseilla katsoessa ei tarkennu millään, paitsi ehkä vajaan metrin etäisyydellä. 

Soitin jo optikolle ja kävinkin siellä työpäivän jälkeen, pikkaisen tutkaili näköäni ja laseja ja varattiin maanantai-illaksi uusi aika hänelle, joka näköni viimeksi tarkasti... kuulemma näköni oli nyt jotain muuta kuin silloin lasien laittoa edeltävässä tarkastuksessa. En huomannut kysyä oliko nyt sitten parempi vai huonompi, jospa tämä selviää sitten maanantaina.

Joka tapauksessa viikonloppuvapaat edessä :)

Hyvää viikonloppua!!

17 kommenttia:

 1. Kaunista syksyn värejä,kyllä niihin uusiin laseihin on aina totuttelemista,minulla oli ensimmäiset lasit kaksiteholasit,viimeksi kun kävin lääkärissä sanoi etten tarvitse kun lukulasit,melkein käytän näitä vanhoja kun niihin olen tottunut.Hyvää vaapaata viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuttelu oli näihinkin ensimäisiin, mutta nämä uudet tuntuvat kyllä oudoilta :)

   Poista
 2. Kaunista on ilta-auringon loisteessa.
  Harmi uusien lasiesi kanssa. Miten ne arvot noin pienessä ajassa muuttuivat?

  Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käydessäni optikko joka oli pakkalla kysyikin että onko minulla perussairautta, mikä voisi selittää erilaiset luvut... no eipä ole ainakaan tiedossa! Ja voiko ne sittenkään noin muuttua, enpäs tiedä, mutta eiköhän tämä tästä selvene :)

   Poista
 3. Minä en vielläkään ole totutellut aina pitämään pokia päässäni! Kaksitehot haittaa kävelessä ainakin mua, vaikka jokainen käskee niitä pitämaan jotta tottuis.....;/
  Mulla on taittovika ja pärjään kyllä ilman lasejakin mutta näin kirjoittaess tarviin. Tietysti toisissakin hommissa on oltava pokat, siis tarkassa työssä....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella tuntuu näiden kanssa olevan hankaluuksia tottua. En kyllä edes haluaisi tottua siihen että päätä kääntäessä näkyy vain sumeana... Ehkä nämä jäävät virkkauslaseiksi, ellei parannusta tule :)

   Poista
 4. Toivottavasti pian totut laseihisi. Kauniita syysvärejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin toivotaan jos nämä nyt ovat oikeanlaiset :)

   Poista
 5. Harmillinen tilanne lasiesi kanssa. Toivottavasti syy löytyy miksi uudet eivät ole sopivat. Uusien lasien kanssa menee kyllä aikansa ennenkuin niihin tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä vähän harmittava on, mutta eiköhän tämäkin selviä ajan kanssa.

   Poista
 6. Syksy on kaunis väreiltään. Ajelin viikolla Kuusamossa ja katselin ruskaa, metsä on kaikkine väreineen kaunis, täällä meilläpäin on myös tosikaunis maaruska. Tänä syksynä metsää värjää normaaliruskan lisäksi vielä tuo männynversoruoste vai suopursuruostekkohan se oli.

  Kyllä se usein on vaikea tottua kun laittaa uudet lasit, varsinkin siinä vaiheessa kun ekat monitehot joutuu laittamaan. Muistelen, että myös minulla vaati aika pitkän totuttelun. Hyvä että sait ajan uuteen tarkistukseen...jospa se ongelma selviäisi siellä. Mukavaa viikonloppua. t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruostetta on kuulemma näissäkin koivuissa, nätin värisiä kuitenkin :) Kuulostaa ja tuntuu olevan hankalaa... harmi kun lasien reuna-alueilla ei oikein mitään näe ja päätä kääntäessä on siis sumeaa... jospa uusi käynti optikolla auttaisi tosiaan :)

   Poista
 7. Ihanat ruskakuvat. Itsellä on kolmannet monitehot ja olen kyllä tottunut hyvin. Nämä viimeisemmät oli 5 vuotta ja nyt on uudet punaiset:) Mulla on se lukuosa iso ja se on kuulemma hyvä siihen että tottuu nopeammin liikkuun. Otin samat linssit kuin vanhoissakin, kun olin todennut hyviksi. Toivottavasti saat sopivammat. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on hyvä että on hyvät linssit löytyneet, toivottavasti minullakin jossain vaiheessa :)

   Poista
 8. Ihanat värit kuvissasi! Kyllä noihin kaksitehosiin pitäs nopeasti oppia jos vain se näkökenttä on kohdallaan ja tietysti myös silmien näkö ja lasien näyttö pitää kohdata.
  Mukavaa viikonloppua kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt tuntuu kuin olisi jonkun toisen lasit, no ehkä ei kuitenkaan vaan totuttelua vaatii :)

   Poista
 9. Kauniit ovat syksyiset värit <3

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)