sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pihlaja


... ei kahta taakkaa kanna!


Tuon sanonnan mukaan olisi ensi talvesta tulossa vähäluminen ja sehän sopii minulle ainakin!

Kun puolet perheestä eilen aamulla suuntasi Haaparannalle (ja aikoivat ruokailla siellä reissussa), eikä me pojan kanssa innostuttu istumaan autossa puolta päivää, poikkesimme maistelemassa Intialaisia makuja.


Kävimme siis Intialaisessa ravintolassa, eikä sitä turhaan ole minulle kehuttu :) Asiakkaita palveltiin kuin kauan odotettuja vieraita ja ruoka oli oikein maittavaa. Söin kanakormaa ja naanleipää, namm... otin miedon kastikkeen, onneksi koska siinä oli mausteita aivan tarpeeksi minulle. Ruuat tuotiin pöytään höyryävinä kuparin värisissä pienissä "kattiloissa" joista sai itse annoksen ottaa lautaselle. Ruokaa oli paljon, meillä jäi jonkin verran ja tarjoilija ystävällisesti vielä kysyi haluaisimmeko loput mukaan. Siinä vaiheessa oli jo niin täynnä kormaa että ei otettu mukaan, olisi se taas tänään maistunut :)

Vähän harmittaa kun oltiin ajateltu ottaa Mangolassit jälkiruuaksi, mutta kun sitä ruokaa oli niin paljon... ehkä sitten toisella kertaa.Kännykällä nämä pari kuvaa nappasin, siksi kovin epätarkka ainakin tämä. 
Aurinko on paistanut ja mukavan lämmintä on ollut pihalla viikonloppuna. Pihalla on tullut taas oltua mm. ruohonleikkuun ja marjojen poiminnan merkeissä. Karviaiset ovat vielä kypsymässä ja vadelmasato on vielä vähäistä, mutta maistiaisia on saatu.Pupu sai uuden kasvin koriinsa kun entinen oli häipynyt (luultavasti etanat...) Olkoon tuo nimeltään vaikka Hopeakäppyrä kun en oikeaa nimeä muista.Pari callunaakin jo ostin ja paikkailin tätä istutusta.

Tänään iltapäivällä olenkin maalannut monta tuntia ja päätin että kolme tauluistani saa nyt luvan olla valmiita, eivät ne enää paljon kummemmaksi muuttuisi käsissäni, Eli enää kaksi keskeneräistä on ja yksi vielä mielessä. Seuraavan postauksen taidankin laittaa yhdestä maalauksesta ensi viikolla.

Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Kyllä tosiaan on paljon pihlajan marjoja,saa nähdä mikälainen talvi tulee.Mukava tuo pupu,hyvää alkanuttaviikkoa Anja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä paljon, oksat notkuvat. Kiitoksia ritva :)

   Poista
 2. En pane yhtään pahakseni, vaikka lunta ei paljoa tulisikaan:) Tuota pupun korissa olevaa "hopeakäppyrää" odottaa meilläkin pääsyä syyskoristeluun.

  Mukavia elokuun viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveissa olisi vähemmän lunta kolattavaksi :) Ajattelin että tuo olisi syyssäitä kestävä kun kanervien kanssa oli samassa pöydässä. Kiitos samoin!

   Poista
 3. Tuo kasvi taitaa olla hopealanka nimeltään.
  Kyllä jo kesäkukat täällä päin näyttävät melko huonoilta, paitsi pelargoniat. Kanervia, krysanteemeja ja havuja näkyy olevan jo kaupoissa syysistutuksia varten.
  Kivaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, melkein siis arvasin nimen :) Kesäkukat minullakin jo osa mennyttä, mutta perinteisiä kanervia en vielä havainnut kaupassa missä kävin, näinä päivinä varmaan tulevat. Kiitos samoin!

   Poista
 4. Juu,täällä myös paljon pihlajan marjoja..uskotaan tuota vanhaa ennustetta.

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)