lauantai 18. elokuuta 2012

Merikoski kuohuu


Monena aamuna olen Merikosken kuohuntaa parin viikon aikana pikaisesti ihmetellyt, kun olen tytön kouluunsa vienyt Pikisaareen ja harmitellut ettei ehdi jäädä pidemmäksi aikaa katsomaan. Lähdettiin tänäaamuna Jannen kanssa ihan paikan päälle, kun kaupunkiin oli muutakin asiaa.


Ensimäinen näkymä joesta kun tultiin puistosta mäki ylös.


Sillan toisella puolella tällaista... Oulujoki on nyt ääriään myöten täynnä vettä.


Ja toisella puolella tällaista! Hurja kuohunta ja pärskyntä, kun patoluukut ovat nyt harvinaisen vedenpaljouden takia auki. 

Tässä pieni videopätkää jos onnistun laittamaan:Ihan vierestä katsottuna.Ja toinenkin video, kun näyttäisi jopa toimivan :)

Vähän kauempana Tuiran siltojen allakin kohisee.


Ja vielä kaukaa katsottua.

Tuhojakin tämä veden paljous on aiheuttanut jokien varsilla ja ranta-asukkaille sekä viljelijöille tänä kesänä. Siksipä joutuvatkin tätä vettä purkamaan uomista tällä tavalla.Tästä jatkettiin kaupungille, käytiin kahvilla ja jäätelölläkin :) Oltiin niin aikaisin liikkeellä, että piti odotella että kauppa, jonne pojalla oli asioita, aukeaa klo 10.Kaupungintalo ja ihanat kukkaistutukset pihalla.Ja lopuksi tämä taideteos, josta myös kuvan nappasin.

Lisäys: 
Teos on Reijo Hukkasen "Amppeli"

Saman tekijän "Laulupuut" veistosta pystytetään parhaillaan Helsingin musiikkitalon edustalle.


17 kommenttia:

 1. Kyllä on vettä liikkeellä, kuulosuojathan siellä tarvitsee olla :)Onneksi pysyy uomassaan, tuosta näkee millaisella voimalla vesi kulkee. Laskeekohan nyt sähkönhinta kun voimaa on noin paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova ääni liikkuvasta vedestä tosiaankin lähtee, se on kuitenkin niin paljon mukavampi ja luonnollisempi ääni kuin esim. liikenteen melu :) Sähkön hinnanlasku olisi tervetullutta... tosin nämä vedet menevät voimalan ohi.

   Poista
 2. Paljon virtaa vettä mutta komeita siitä on kyllä kuvasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon on nyt vettä liikkeellä :)

   Poista
 3. Hieno postaus, komeata kuohuntaa. Hyvin onnistuit videoinnin kanssa! Nyt ei sitten ainakaan ole vedestä puutetta, jopa päinvastoin. Hauskannäköinen taideteos.

  Kaunis päivä näyttää teilläkin olleen, toivottavasti myös huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Etsin tiedot tuosta taideteoksesta ja lisäsin ne vielä teksiin. Kuinka ollakaan, tekijä on Oululaislähtöinen Reijo Hukkanen, jonka teosta parhaillaan pystytetään Helsingin musiikkitalon edustalle!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ,kyllä koski pauhaa vettä riittää.Kyllä on täänäänkin ollut kaunis lämmin päivä,hyvää viikonloppua:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä saadaan ihmetellä veden paljoutta. Kiitoksia samoin!

   Poista
 5. Mahtavia kuvia ja videot. Kyllä vedellä on valtava voima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, veden voimaa voi vain ihmetellä... onneksi täällä pohjoismaissa veden tuhot on sentään olleet vähän pienempiä kuin etelän maissa. Toivottavasti pysyy uomissaan nämä vedet.

   Poista
 6. wau, vettä on tosi paljon, kuohuu niin että pyörryttää. olen kävellyt tuota Tuiran siltaa muutaman kerran. Synnytin siellä ekan tyttärenkin, ellen nyt väärin muista synnytyssairaala oli Tuiran puolella, kun itse asuin Karjasillalla, voi voi siitä on nyt jo yli 40 vuotta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sinäkin olet Oulussa asunut :) Minä olen täällä seudulla ollut nyt, hmm... ehkä 22 vuotta.

   Poista
 7. Oulu on kaunis, kaunis kaupunki kuvistasi päätellen. Erikoista tuo joki, joka on valtava. Mikä voima noissa vesimassoissa onkaan. Se on mahtavaa katseltavaa. Aamukuvat ovat hienoja. Minullekin käy usein niin, että saan odotella kauppojen aukeamista, kun lähden liikkeelle niin aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täältä kauneutta löytyy, varsinkin meren ja tämän joen lähettyviltä, kun menee vähän kaupungin ulkopuolelle. Toki kaupungissakin mm. kävelykadulla on kaunista. Vettä täytyy välillä lähteä katsomaan :)

   Poista
 8. Vau miten kauniita kuohuja ja maisemia!

  VastaaPoista
 9. Oih! miten kauniita kuvia ja kuohuja!
  Kyllä Suomen suvi on sitten kaunista!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)