perjantai 24. elokuuta 2012

Elämän eri värejä


Tämä työ on "vyönsolki kirpparilta" sarjaa :) Mosaiikki joka melkein meni mutkalle kuivuessaan, mutta ei sittenkään kovin pahasti, onneksi.Vähän vaikea kuvattava, kun peilit heijastelevat. Vaan niinhän se elämässäkin, on että asiat, tapahtumat ja tunteet heijastelevat... Ei niin mustaa, etteikö vähän kirkaampaa väriä pilkahtaisi, eikä sininenkään pelkkää taivaan sineä ole. Punaisessa on tummempaa ja vaaleampaa, vihaa ja rakkautta rinnakkain tai vaikka Joulu :) Ruskea voi kuvata vaikka työtä tai elämää päivästä päivään, vaikka onhan päiviä erilaisia, siksi eri sävyjä. Keltainen iloinen aurinkoinen, voimaväri ja vihreä elämän väri, kasvua... Valkoinen, puhtaus, vapaus, rauha, tila. 

Eri väreillä on niin paljon merkityksiä ja ne vaihtelevat koko ajan johtuen ihmisten erilaisuudesta, tilanteiden, päivien, mielialojen ja tunteiden erilaisuudesta... ja hyvä niin.

14 kommenttia:

 1. Onpa hieno, mitenkä tuo nyt oikein on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ensin löydetään sattumalta hieno vyönsolki ja sitten vain odotellaan että idea kehkeytyy :) Valmiit raamit oli jemmassa ja liimasin tukevan pahvilevyn pohjaksi, takaa kiinnittelin vielä nurkista rimanpätkillä. Kannattaisi käyttää vaneria tms. mutta minulla ei sattunut olemaan. Vahvistin pohjaa vielä liimaseoksella vesitiiviiksi. Sitten sommittelin liimailin palaset pohjaan. Lopuksi onkin se pelottavin työvaihe, eli saumaus. Mosaiikkilaastia vaan koko komeuden päälle ja joka koloon, saman tien aletaan jo ottaa liikoja laasteja pois. Kuivahtamisen jälkeen puhdistetaan kivet ja mitä siihen onkaan upottanut. Sitten annetaan kuivua kunnolla n. vuorokausi ja kiillotetaan jälleen pala palalta.

   Poista
 2. Tämä on kyllä hieno. Kiva kun kerroit ajatuksista työn takana:)

  VastaaPoista
 3. kyllä on kaunista , kuin karamelli.Tuossa on ollut kovasti työtä.En voi kuin ihailla ja huokailla.Olet taitava ja taiteelinen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti. Nämä pitää jotenkin saada tehtyä kun jotain alkaa mielessä pyörimään :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Ajattelin että olisin tehnyt pyörylät vähän murretummilla sävyillä värejä sekoittaessani, mutta tullaiseksi ne halusivat tulla :)

   Poista
 5. Niin on taas palaset kohdillaan tässäkin työssä,
  peili tuo siihen aivan uuden efektin. Oikein hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pysyivätkin kohdillaan suurin piirtein :) Kiitoksia!

   Poista
 6. Voi vau!
  Todella upea ja kaunis.
  Ilosten värien kera kerrassaan näyttävä kokonaisuus!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)