tiistai 24. heinäkuuta 2012

Ruislinnun laulu korvissani...Tähkäpäiden päällä täysikuu.

Kesä-yön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu...Näin tässä kävi liinatauluni kanssa. Eino Leinon Nocturne tuli eittämättä mieleen reunoja sivellessäni ja sitä lauleskelin... lopputulos näkyy kuvasta yllä. 

"Oma aika" -lomaviikkoni on takanapäin ja inspiraatio ehkä vähän hukassa tämän tutun temmellyksen keskellä :) Tarkoitus on vielä kuitenkin maalisiveltimiin tarttua tällä viimeisellä lomaviikolla jossain vaiheessa ja saada aloittamiani öljyvärimaalauksia jatkettua ja pari uuttakin aihetta alkuun.

Muutamia kuvia lauantai iltapäivän pyöräretkeltäni lähimaastoon:... mutta minullahan oli asiaa tänne.Kävin katsomassa miten silta edistyy, kun olen siellä havainnut jotain tehtävän loppuviikolla. Taitaa tänäpäivänä jo olla valmis, kun eilenkin siellä työmiehiä ja kuormuri näkyi liikehtivän.Kaunishan se on, kaarisilta. Vesi lammikossa on kaukana puhtaasta, aivan ruskeaa.Puistoon on laitettu nuotiopaikka, josta silloin tällöin tulet on jo näkyneetkin.Jatkoin matkaani viereisen lammasfarmin seudulle ja kun tilan emäntä oli lampaille vettä tuomassa ja ilmeisesti karitsoille ruokaakin, pysähdyin muutaman sanan hänen kanssaan vaihtamaan. Lampaita olikin paljon enemmän mitä arvasinkaan.Nämä ovat äitilampaita ja tuolla perällä taisi olla karitsoja aitauksessa. Uroslampaat olivat kauempana omassa ryhmässään.Sitten kuulin että jos ajan niittytietä, missä talvella menee yleinen hiihtolatu, kohti metsää, sieltä löytyy maisemanhoitolampaat. Hyvin ovat syöneet kaiken ylimääräisen ja metsä on hoidettu :)Ja tästä takaisin kohti asutusta, pikitietä ja kotia.Sunnuntaina tosiaan perhe palasi pohjoisesta ja toivat tuliaisia koko peräkärryllisen, Janne siinä aloittelee kuorman tyhjentämistä. Minä liityin seuraan työn puolessavälissä, siinä sai hyviä kiertoliikkeitä selälle :)Sitten huomasin pihalla tällaisen pienen... linnunpesän! Kuusesta mitä ilmeisimmin alas lentänyt joko jonkun isomman linnun tai tuulen pudottamana. Pikkuruiset linnunpoikaset ovat vielä vähän hönttejä, mutta mukavia seurattavia. Tämä kävyn kokoinen lennähti kuusen oksalle ruokittavaksi. 


9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen päivä sinulla! Monenmoista touhua ja vielä pyöräretkikin. Kivoja kuvia retkilläsi olet ottanut ja tuo taulusi kaunis!
  Oikein hyvää loman jatketta.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo liinataulu.Todella tulee mieleen EinoLeinon runoilu.
  Mukavia kuvia muutenkin.Kivaa päivän jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihana liinataulu,mukavia kuvia retkeltäsi,maalaismasemaa,hyvää loman jatkoa:)

  VastaaPoista
 4. Hienosti liinataulusi onnistui. Nuo lampaat ovat aika suloisia ruoholeikkureita.

  VastaaPoista
 5. Eihän se inspis käskemällä tule, mutta olihan sinulla viikkon nyt aikaa syventyä ajatuksiisi! Mitä niistä viel ä syntyykään!

  VastaaPoista
 6. Olet muuten ahkera tyttö, huomioin ton edellisen postauksenkin...:)
  Mulla on virkattuja liinoja paljon ja yksikään ei ole minun tekemiä. Keräilen niitä koska ovat niin kauniita. Kun näen jossain kirppareilla niin ostan niitä ja aina ajattelin sen kauniin liinan tarinaa! Nyt en kyllä ole vähään aikaan niitä ostellut,liikakin on jo liikaa. Minun onnekseni nämä lähellä olevat kirpparit lopettivat, mutta paljon niitä kerkesin käyttääkin....;D
  Työniloa ja intoa toivotan Anja....:)

  VastaaPoista
 7. Ihana liinataulu, oletpas sinä taas ahkeroinu. Niin ja kauniita kuvija nappaillut myöskin. Nyt vaan hyvää loppulomaa ja sitten levänneenä työnsyrjään. t. tarja

  VastaaPoista
 8. Paljon kiitoksia teille kaikille ihanista kommenteista!! Yksi liina valmistui taas tänään :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)