torstai 19. heinäkuuta 2012

Monta asiaa samalla kertaa
Ensiksi kukkakuvia, joita olen napsinut, mutten ole muistanut laittaa tänne. Yllä lumihiutale ilta-auringossa jonain iltana. Tämä ilta onkin meillä pilvinen, päivällä ropsautti yhden sadekuuronkin.
Liljoja aurinkoisena päivänä.Lilja tämäkin, varjon puolella. Kuunlijla uskollisesti työntyy maasta joka kesä, vaikken sitä ole tullut oikein mitenkään hoitaneeksi. Nyt siinä näyttää olevan kaksi kukkanuppuakin.Tähän väliin pieni kupillinen oman maan mansikoita. Kovin suurta satoa ei ole tulossakaan, mutta vielä toki näiden jälkeen muutama kupillinen lisää.Sitten eilisaamun ostokseni: Taulupohja, uusi väripaletti, huopatassuja, teräsvillaa, pari kauhaa, erikeeperiä ja pikaliima. Tosi hyvä pikaliima, kun siinä on sivellin. Sen sijaan taulupohjassa oli vika, joudun sen käymään vielä vaihtamassa. onneksi huomasin yhdessä reunassa olevan kovan "patin" ennen kuin avasin pakkausta. Täytyy käydä ehkä huomenna vaihtamassa toiseen.Inspiraatio oli kuitenkin iskenyt, joten päätin aloittaa maalaamaan sinikellot kotoa löytyvälle pienemmälle pohjalle. Sinikellot (kissan- tai harakan-) ovat pieniä hentoja kukkia, joten ehkä halusivat tulla maalatuksi pienelle pohjalle.

Ja kyllä, yksi kukka on vielä erivärinen kuin muut, on erittäin haastavaa löytää sitä oikeaa sinistä väriä. Tässä on vielä jonkin verran tekemistä, mutta kovin pikkutarkkaa ei ole tarkoitus tästä tehdäkään, saa jäädä vähän utuiseksi taustaltaan.Kukas se tämä viiksiheppu on? Ei aavistustakaan, tuon näköinen tukkijätkä ilmestyi suurempaan tauluun, jota aloittelin tänään. On siinä muutama muukin, mutta tämä varastaa huomiota etualalla. Tätä täytyy työstää vielä moneen otteeseen, laitan sitten näytille kun on valmis.Ja vielä virkkaamiani liinoja, joita syntyy kuin sieniä sateella... no ehkä vähän vähempi sentään. Kuva vääristää väriä, tämä on vaalean keltainen.Tämä vaalean punainen, ehkä se näkyy kuvastakin.Ja sitten tämä (vaaleankeltainen), jonka aloitin, sitten purin kun en saanut tuota "suikulaa" alkuun tehtyä mitenkään oikein. Vaan aloitin uudestaan kun jäi niin pahasti vaivaamaan ja onnistuihan se lopulta. Tämä oli tosi kiva virkata, vaikka haastetta olikin.

Mitä ihminen tekee tällaisella määrällä virkattuja liinoja.... no vaikka mitä!


Esimerkiksi upottaa siihen puoli lautasellista gesso-erikeeper -seosta ja kokeilee huomenna pysyykö liina kiinni pohjassaan... Aika uhkarohkeaa, mutta näin minä nyt tein ja juuri tuolle mielestäni kauneimmalle koskaan virkkaamistani liinoista!

Pitkään ollut jo mielessä testata tämä taulun teko liinasta, olen siitä täällä kotona puhunutkin useaan otteeseen, mutta uskallus ei ole aiemmin riittänyt. Nyt ajattelin että omapahan on liina, uuden voin aina virkata tilalle, jos haluan. Hurahtiko tuohon gessoamiseen tosiaan pari tuntia, ainakin kellon mukaan...

Sitä paitsi näyttää, että tästä voisi tulla aika kiva. Tosin gesso-liimaa ei niin joka paikkaan saanut tuputettua, että keltainen väri pilkistelee sieltä täältä kun tarkkaan katsoo. Mietinkin nyt että sivelisinkö liinakuvion päältä samansävyisellä vaaleankeltaisella akryylivärillä kunhan on kuiva... mitäs arvelette kannattaisiko?


16 kommenttia:

 1. Kellokukkataulu on kaunis! Kukat näyttävät niin henoilta ja liikkuvilta. Olen joskus muinoin virkannut ja nuo liinat näyttävät siltä, että mallit eivät ole olleet ihan helpoimmasta päästä, ihania! Liinataulustakin tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vähän sai tosiaan pähkäillä tuon yhden liinan kanssa :)

   Poista
 2. Kauniita kukkia, lumihiutalekin on ihan täynnänsä kukkasia. Hienosti olet vanginnut kissankellot (tai harakankellotpa taitavat olla) tauluusi. Kovin tykästyin tuohon sestojaan tukkijoella!

  Miten sinä ehdit vielä virkkaamaankin? Kysyy tämä joka osaa virkata vain pannulappuja!
  Aurinkoisia päiviä sinulle harrastustesi parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Taulusta puuttuu enää neidot huivejaan heiluttamasta rannalta... ei heitä ole tähän kyllä tulossakaan :) Virkkaus on vähän kuin sukan kutominen, ei malta lopettaa kun aloittaa.

   Poista
 3. Kaunis kellokukkataulu,ja niin ihania virkkauksia,ja niin kauniit liljankukkast:))

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinulla on taitavat ja ehtivät kädet!!!
  Kukkataulusta tulee kaunis, mielestäni utuinen tausta tuo
  kukat hyvin esiin. Hieno on tuo tukkijätkäkin.
  Mielnkiinnolla odotan tuota liinataulua. Kaunis malli siinä on.

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Näköjään tuotoksia syntyy, kun rauhallista aikaa annetaan :) Liinataulun kanssa on ollut vähän säätämistä, katsotaan miten sen kanssa käy... kerron kyllä.

   Poista
 5. Upeaa kukkaloistoa kuvissasi! Ja taiteilijansuoni se vie voiton, maalattava on. Kaunis kukkataulu! Nyt rupeaa olemaan noita sinisiä kellokukkia, kunpa ehtisi ottamaan niitä malliksi! Ihania virkkuuksia; en kyllä osaa sanoa liimatusta liinasta mitään. Kaunis taulu siitäkin tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sirkka! Mieli on tehnyt maalaamaan ja nyt oli oikea hetki tarttua siveltimiin, kesä inspiroi :)

   Poista
 6. Aivan ihana kellokukkataulu!
  Oletko koskaan ajatellut liinoistasi, jos niitä nyt ylenmäärin, vaikka verhokappaa.Onnistuisko jos tiukkaan tärkkäis ja yhdistelis verhoksi.
  Itse haaveilin tuulikaapin lasioveen sellaista, mutta en mikään virkkaaja ole, pitäis kirpparit koluta liinojen löytymiseksi.
  Kaunista kädenjälkeä kerrassaan!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia kovasti! Ei olel tullut mieleen verhoa näistä liinoista. Sitä olen kyllä mielessäni harmitellut, kun en "jaksa" mitään niin suurta kuin verhoa alkaa virkkaamaan :) Tuohan onkin hyvä idea, pidän mielessä! Tulisi ainakin uniikki verho :)

  VastaaPoista
 8. Todella kauniita malleja olet löytänyt liinoihisi! Kaikki ovat sellaisia, joita voisin ajatella itsekin tehdä. Haastetta vähän pitää ollakin välillä jossain mallissa, niin sitä tyytyväisempi on lopputulokseen, kun oivaltaa miten oikein valmistuu.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)