sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Mummu ja muutakin


Tänään ajeltiin tytön kanssa viemässä kukat isäni ja äitini haudoille. Nyt sattui hyvin, kun Pudasjärven kotiseutumuseo oli avoinna. Viime kesänähän vain kurkin aidan takaa mutta nyt päästiin oikein ajan kanssa museota tutkimaan.Sieltähän se mummoni (isäni äiti) kuva löytyi, eri paikasta tosin kuin mitä vuosia sitten käydessäni.
Lasi heijastaa tuossa päällä kovasti, mutta laitan tämän nyt joka tapauksessa tänne muistiin itselleni. Ja jos täällä sukulaisia käy niin pääsevät tämän näkemään.
Tässä kuvassa "Kokit ruuanlaittopuuhissa Iijoella 1947" on mielestäni nuorissa naisissa Yli-kurkelaisten näköä, mutta en sano mitään, ehkä ovat muualta päin Iijokea :)

Ihana pirtti, tuo mieleen äidin entisen kotitalon siellä Yli-kuressa, Iijoen varrella.

Vielä pari otosta:

Kahvipannut nätisti rivissä.

Kauniita pitsejä ja kirjailuja tekstiileissä.Yhteen aitoista oli kerätty entisajan kauppatavaroita. Mielenkiintoisen näköistä, kauan aikaa kurkistelin ovelta ja tutkailin purnukoita ja rasioita.

Se siitä, säästän teidät lopulta kuvapaljoudelta tällä kertaa.

Mukavaa viikon alkua!

20 kommenttia:

 1. On varmaan mukava tunne nähdä mummon kuva museossa. Kyllä näitä kuvia mielellään katselee.
  Sinulle myös mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa on tuo kuva käydä aina silloin tällöin tarkistamassa :) Samoin muita vanhoja kuvia ja tietenkin tavaroita

   Poista
 2. Kivaa noita vanhoja kuvia on katsella:)Tuo vanhanajan kauppa on ihana. Mukavaa alkavaa viikkoa sullekkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppa on minustakin ihana ja mielenkiintoinen.

   Poista
 3. Ihan tuli tuo kaupan haju nenään, paljon mielenkiintoista tavaraa. Kiva näitä on katsella.Upeaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain olekin :) Ja nuo vaaka ja kassakone, tuollaiset oli ennen Osuuskaupassa.

   Poista
 4. Ihana kun voit käydä Mummoasi katsomassa siellä, tuntuu että Hän on kokoajan läsnä :) Kauniita kuvia, olisihan noita vielä enemmänkin katsonut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuon takia on mukava tuolla musesossa käydä :) Toki muutenkin paljon mielenkiintoista katseltavaa.

   Poista
 5. Ihanat kuvat tuosta vanhasta ajasta ja varmasti mukava kun mummusi siellä on näkyvillä! Olisit vain enemmän kuvia laittanut, niin kiva niitä katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli. Mieli olisi tehnyt tuolla pirtissä istahtaa keinutuoliin edes vähäksi aikaa :)

   Poista
 6. Kiva kun laitoit mummun kuvan tänne! Enpäs ole ennen nähnyt mummuamme kuvassakaan hänen ollessaan noinkin nuorekas. Muistan vain sen vanhuusikäisen mummon nähneeni.Jäi kyllä hyvät muistot. Olen joskus kymmeniä vuosia sitten käynyt tuolla museossa ja on se hieman muuttunut mutta eipä paljoa. Maire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maire, meistähän ei vielä 1945 ollut tietoakaan, isä ja äitikin vasta nuoria. Minäkin muistelen sitä aikaa, kun mummu asui pikkumökissään ja käytiin aina vettä ämpäreillä hänelle kaivosta hakemassa. Mummulla oli palkaksi aina jotain tarjottavaa, ehkä vähän karkkia, kahvileipää tai kerran oli tummanpunaisia luumuja, ne oli hyviä :) Sitten hänelle tuli se tynnyrisauna pihalle, siitä oli onnellinen :)

   Poista
 7. Hyvä kotiseutumuseo ja kaiken lisäksi siellä on oman mummon kuva....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikku, museot on mielenkiintoisia ja tietysti tällainen oman kotiseudun aarreaitta varsinkin :)

   Poista
 8. Meillä on täällä kotona ko. Jussilan mummon minulle ostama pienenpieni mekko. Nyt se on Sannin nukella. Mukava kun laitoit esiäidistämme kuvan. Hienoja kuvia, olen joskus 20 vuotta sitten käynyt Pudasjärven museolla, voisinpa siellä käydä uudelleenkin, koska enpä juuri mitään siitä muista. Hyvältä museo vaikuttaa, pitäisi vaan saada historiasta kiinnostunutta seuraa museoreissulle.
  t. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, muistankin kuulleeni siitä pikkumekosta, kiva että on tallessa! Piti ihan laskin ottaa käteen ja etsiä tietoa.. Mummu on ollut jo 86 vuotias sinun syntymän aikoihin, joten iäkäs jo minunkin syntyessäni. Nämä sukujuuret ja varhaiset vaiheet alkavat vanhemmiten kiinnostamaan :)

   Poista
 9. Ihania kuvia, minullakin on albumissa just tuo kuva mummosta, mutta kuvasin sen toisessa museossa. Mummo oli kyllä mukava, niin ihana kun vanhoilla päivillään oli onnellinen kun meille tuli vauva ja toimitti vielä tuon pikkusen ihanan mekon Päiville. Meille osti häälahjaksi pussilakanat jotka käytimme ihan puhki ja sen jälkeen kudoin niistä poppanan. Mukavaa kesän jatkoa. t. tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarja samoin. Voi kun muistaisi enemmän, mutta kun tällaisia rippeitä on nämä muistamiset, no hyvä että sentään jotain. Sepä onkin hyvä ja konkreettinen muisto kun ne lahjalakanat on nyt poppanassa :)

   Poista
 10. Ihan huoletta olisit voinut laittaa kuvia enemmänkin, kiva niitä on katsella. Kauppakuvasta tuli mieleeni muistot kun kävin mummoni kanssa maalla kaupassa, se oli samantyylinen mutta tavaraa oli jo enemmän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia olisi riittänyt, laitoin pari uuteen postaukseen. Juu, ruokatavaraahan kyläkaupoissa ainakin oli paljon :)

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)