torstai 28. kesäkuuta 2012

Kylmiä päiviä


Kylmäksi meni tämä kesäkuun loppu. Eilen oli sekä aamulla että illalla vain 9 astetta lämmintä. Äsken mittari näytti 12. Villasukat piti etsiä jalkaan... minne se kesä meni...Siilin sain kuvaani pihalla muutama päivä sitten, puista lentäneiden tumppujen keskellä. Kukat värjöttelevät varjossa. Toivotaan ettei tule kovin kylmä yö.Toisella puolella taloa paistoi sentään aurinko. Hetken aikaa tämä pensas kukkii, paljon on maassa jo tippuneita terälehtiä.Sain Tuulalta tämän liinan ohjeen (kiitoksia!) ja nyt sen olen virkannut. Jotenkin jäi vähän ryppyyn, ehkä saan korjattua vähän jos prässään huolellisemmin. Tosi kiva oli virkata, innostuin ja ostin yhden virkkauslehden sekä vaalean keltaista lankaa kesäloman varalle :)

Laitanpas vielä muutaman kuvan museokäynniltä:
Siinäpä on mm. entisajan silitysrautoja.Mitähän kaikkea tässä on, kaulimia ja arvelen että leivänpistimiä seinällä, separaattoreita (?) 

Vielä yksi aamuherätys ja työpäivä ennen lomaa.

16 kommenttia:

 1. Sitä minäkin tässä ihmetellyt, että minne se kesä livisti jo. No kai se nyt vielä tulee. Tämä ilmaston lämpiäminen on taas niin ankaraa.
  Siinä kuvassa on niitä entisajan työkaluja, tarpeellisia aikoinaan. Nykyihmiset ei taitaisi osata käyttää, eikä kaikki edes tiedä mikä on separaattori ja mikä on kirnu.
  Mukavaa tulevaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin on villasukat olleet käytössä joka päivä. Päivällä töissä ollessa saattaa paistaa aurinko ja kun lähden kotiin niin sataa :) Ihana Siili, taitaa olla kotiutunut teille :) Liinasta tuli kaunis ja nopeasti sen virkkasit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili ainakin piipahtaa silloin tällöin :) Virkkaamista ei malta lopettaa kun aloittaa...

   Poista
 3. Kesä on ollut viileänlainen, sateinenkin. Toivotaan kuitenkin, että se siitä vielä jatkuisi. Jostain luin, että loppukesä olisi kuiva, olisihan sekin jotain. Kiva, kun löysit mummusi kuvan museossa. Vanhojen esineiden tutkiminen on muutenkin mielenkiintoista. Kauniin liinan olet virkannut. Sama harrastus on ollut minullakin. Virkkaaminen ja kutominen (neulominen) ovat mukavaa ajanvietettä, kun katsoo esim. telkkaria. Siiliäkin varmaan paleltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti heinäkuu olisi kuivempi ja lämpimämpi.

   Poista
 4. Söpönen siili! Vanhoja esineitä on tosiaan kiva
  katsella ja todeta miten paljon on kaikki muuttunut.
  Huominen menee nopeasti...kelloa vilkuillen:)
  Pidätkö koko loman yhtä pötköä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantai meni nopeasti, vilkuilin kelloa siinä mielessä, että ehdinkö kaiken tekemään ennen neljää, vähän meni yli... Juu, neljä viikkoa pelkkää lomaa :)

   Poista
 5. Ihana siili! Miksiköhän meillä ei siilit viihdy - tai niitä ei koskaan näe. Kaupungilla niitä jää jatkuvasti autojen alle, mutta täällä reunamilla olisi turvallisempaa. Mökillä oli muutama vuosi sitten muhkea siilirouva, Lyyliksi ristimme sen.
  Kylmää ja koleaa on ollut riittämiin. Nyt on luvattu lämpenevän. Ans katsoa.
  Kauniin virkkauksen olet saanut valmiiksi, hieno on.
  Toivottavasti lomasi on lämpöisempi, oikein mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein sopiva nimi siilille, lyyli lyllertäjä :) Harvoin tämäkin satutaan näkemään, joskus onnistaa. Kiitoksia!

   Poista
 6. Niin kaunis liina,jokohan se kesä kohta tulevi,niin söpö siili:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Äsken oli ukkoskuuro, olisiko kesän merkki :)

   Poista
 7. VIILEETÄ ON TÄÄLLÄKIN OLLUT.IHANA TUO NURKKAUS JOSSA PÖYTÄ JA TUOLIT.Siilikin siellä seikkailee.Virkkauksesi taidokas...oi.Toivotan mukavaa pyhän seutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo värikäs eteisryhmä oli ihana :) Kiitoksia samoin!

   Poista
 8. Minullakin alkoi juuri loma, toivotaan, että ilmat lämpenevät meille lomalaisille!

  Kaunis tuo liina! Pitäisi kyllä virkata joskus, se on niin rentouttavaa. Ja tuo museo on viehättävä, olisi kiva käydä siellä joskus. Lomareissulla ajan Pudasjärven kautta, mutta kun on pitkä matka niin ainakin tällä kertaa joudun jättämään sen väliin. Ehkä sitten ensi kerralla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, vähän reilu 20 astetta olisi sopiva :) Virkkaus on kivaa kun sen aloittaa. Ihan kiva museo poiketa joskus jos on aikaa.

   Poista

Pienikin kommentti piristää :)