sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Mansikanviljelyä vieläkinPäätin istuttaa neilikat omaan ruukkuunsa, kuinka sattuikaan löytymään kaapista pieni mattokin samaa sävyä.... ja daaliat isompaan astiaan jossa on tilaa kasvaa. Näyttävät aurinkoisessa kuvassa vähän hailakammilta mitä oikeasti ovat.
Nyt on mansikantaimia täynnä saavit ja kiulutkin... näiden purkkien lisäksi vielä kolmessa pienessä amppelissa. Täytyy sanoa että kova työ oli pienenkin mansikkamaan purkaminen ja uudelleen istuttaminen. Ainakin konkreettisesti tuntee jotain tehneensä... aamulla ylös noustessa ehkä liiankin konkreettisesti.

Ehkä ei minusta mansikanviljelijää tule, mutta katsotaan nyt miten näiden käy. Ainakin olen kovasti kastellut nyt alkuun että juurtuisivat. Jospa niistä jokunen mansikka sadoksi saadaan, ellei tänä niin ehkä ensi vuonna.Aurinkoisen iltapäivän välipalakin oli aurinkoinen :)

12 kommenttia:

 1. Hienot on sävyt kukissasi. Toivottavasti myös mansikkasato on hyvä. Välipala, nam!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kauniin väriset kukat. Pirteän näköisiä mansikantaimia, varmasti tulee satoa :)

  VastaaPoista
 3. Hienon sävyisiä kukkia, toivotaa että tulee hyvä mansikkasato:))

  VastaaPoista
 4. Olisihan se kiva omia mansikoita syödä.
  Nyt ovat kukat saaneet omat ruukkunsa,
  kauniilta näyttävät.

  VastaaPoista
 5. Kyllä varmaan mansikoista saa suut makiaksi jo tänä kesänä. Makoisia ovat myös etelän hetelmät :). Ihania kukkia, daaliat ovat komeita olen aina tykännyt niistä.

  VastaaPoista
 6. Ahkera olet, tosissaan toivon että mansikka satoa tulisi, ja tuleehan sitä....;)
  Minun peltoni on tuo ikkunasta näkyvä tori, jännitää se sekin sato kesän loppuluolella ja hinnathan määrytyy sen mukaan. Joskus olen jättänyt mansikat ostamatta, koska satoa ei saatu ja ne vähäiset olivat niin hintavia, että pidin välivuoden....;)

  VastaaPoista
 7. Kyllä noista jo maistiaisia saa tänäkin kesänä ja sitten ensikesänä tosi satoa!
  Ison homman oletkin niiden kanssa tehnyt ja kukat niin kauniisti ruukuissaan!

  VastaaPoista
 8. Ihania kukkasia! Daaliat tuovat lämpimiä lapsuusmuistoja minulle.Kyllä mansikkasi aikanaan kiittävät kasvattajaansa. Minullakin lastenlapsia varten jonkun verran mansikkaa, rastaat vaan meinaavat poimia ennen lapsukaisia. Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka sulla on jo kauniit kukkaset ulkona. Nyt onkin helppoa monta vuotta, kun laitoit mansikkamaan kuntoon. Ihania omanmaan mansikat.

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia paljon kaikille kommenteistanne!

  Rastaita on paljon, pitää kyllä verkko virittää sitten jos/kun alkavat mansikat kypsyä, että eivät vain syö mansikkasatoa :)

  Tori onkin oikein hyvä mansikkamaa, samoin herne- ja kirsikkapaikka :)

  VastaaPoista
 11. Mansikoita on kiva kesällä napsia.
  Tuo välipala maistuis mullekin.
  Kivaa loppu kuuta.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)