sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pieniä tekojaRunebergin päivä, vai pitäisikö sanoa Runebergin torttu -päivä :)
Olihan se Runeberg meille tärkeä runoilija ja kirjailija, tosin kirjoitti kaiken ruotsin kielellä, jotka sitten on suomennettu, kuten Maamme-laulun sanat.Ostin aikoja sitten (kuitenkin tänä talvena :) tuollaisen pyöryläkuvioisen neulekankaan. Tänään vihdoin sain siitä ommeltua itselleni tunikan/mekon. Laitoin siihen oikein vuorenkin, jonka kiinnitin ylhäältä. Ommellessa tuli monta virhettä tehtyä, jotka kyllä huomasin, mutta en jaksanut purkaa kertaakaan, vaan ompelin menemään. Ei niitä ehkä huomaa, kun en kerro :) Oikein tyytyväinen en siis ole lopputulokseen, mutta päällä tuo kolttu on erinomaisen mukavan tuntuinen! Siispä tulee pidettyä, ainakin kotona, hihallinen trikoopaita alla.Lehdet pullistelevat jo kevättä, vaikka ulkona paukkuu pakkanen. Ei taida aivan pian tuolta hangesta oik.puolisessa kuvassa olevia lumikelloja putkahdella... tosin en muista aiemmin edes lukeneeni lumikelloista, joten ei niitä tällä edes keväällä ilmesty.

Aamulla oli taas tutut lukemat -28 astetta mittarissa. Eilen ei autoni käynnistynyt muutaman tunnin roikassa olon jälkeen, kuului vain vaimea "viu" kun yritin startata. Reilu puoli tuntia lämpöpuhallin + täkki + akun lataus ja hyrähti käyntiin kuin kesäkelillä :) 

Saapa nähdä miten käy huomisaamuna kun töihin pitää päästä. Pienempää lukemaa on jo aamuksi luvattu, mutta onko sitten se myrsky jo tulossa, mihin tämä pakkaskeli kääntynee."Haluaisin tehdä jotakin suurta ja jaloa, mutta tärkein
velvollisuuteni on tehdä pieniä tekoja,
aivan kuin ne olisivat suuria ja jaloja.""... jos haluat jotain oikein kovasti,
saavutat sen.
Se voi vaatia kärsivällisyyttä, 
kovaa työtä,
tosi taistelua ja paljon aikaa,
mutta se on mahdollista.
Tällainen usko on minkä tahansa hankkeen
edellytys, myös taiteellisen."

Kaksi miestä täällä Suomessa on tehnyt viime päivinä kovasti työtä saavuttaakseen haluamansa. Saapa nähdä kummalle heistä tänä iltana presidentin pesti annetaan. Varmasti ovat oikein viisaita miehiä molemmat ja kyvykkäitä tuon pestin hyvin hoitamaan. Toivottaavsti ovat myös toisiltaan niitä hyviä ajatuksia tässä vaalityössä osanneet omaksua."Ole lempeä -
kaikilla jotka tapaat,
on omat taistelunsa."

"Kun elin vaikeita aikoja,
joku soitti pianomusiikkia puhelinvastaajaani.
Tunsin, että joku välitti minusta paljon,
enkä koskaan saanut selville kuka."
_

"Heitä pelastusköysi,
heitä pelastusköysi,
joku on hukkumaisillaan tänään."

No toivottavasti ei sentään kukaan ole hukkumaisillaan, järvetkin ovat paksussa jäässä... Ja jos jostakin tuntuu että on hukkumaisillaan, kannattaa huutaa apua, oikein kovasti että joku kuulee... tai edes pienesti, vaikka ihan vähän vihjaista, niin joku ihan varmasti heittää köyden!


3 kommenttia:

 1. Tuollainen tunika on kiva, vaikka farkkujen kanssa.
  Kyllähän sen kevään jo soisi sieltä tulevan...kukkasten kera.

  Mukavat mietteet annoit lopuksi luettavaksi.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo tunika mekko.
  Tykkään tuollaisista, että on hyvä muoti nuo tunikat, ei enää lyhyitä paitoja, joita saa kiskoa alas, kun pyöreä maha näkyy.
  Pitäs jotain tuollaista tehdä itsekin.
  Kivoja nuo ajatelmat, niistähän minä myäs tykkään.
  Onneksi on pakkanen hiukan lauhtunut, ainakin toistaiseksi.
  Meillä tänään -5, kun oli pahimmillaan -28.
  Hyvää päivää sinulle Anja ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos sirpa, farkkujen kanssa ajattelinkin tai t.harmaiden legginsien, on nimittäin melko pitkä tuo tunika, vähän kuin mekko.

  Kiitos seijastiina. Minulle tuollaiset väljät tunikat passaa hyvin, juuri tuosta syystä :) ja ovat niin mukavia käyttää. Vaihtelee tämä sää kovasti näinä päivinä.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)