maanantai 27. helmikuuta 2012

Erilainen maanantai


Tämä viikko alkoi vähän tavanomaisesta poiketen. Pääsin osallistumaan tutustumispäivään Oulussa, neljässä eri kohteessa, kiitoksia vain kaikille tahoille :)1) Päivä alkoi Oulun kaupunginteatterista. Kuvassa osa aulan nukeista, jotka varmaan kuukuivat juuri eilen päättyneeseen lasten ja nuorten teatterifestivaaliin.Päästiin käymään ihan isolla näyttämöllä, siis siellä missä esiinnytään, katsomo oli tosin tyhjä :) Näyttämölle oltiin kokoamassa lavasteita parin tunnin päästä alkaville harjoituksille. Samoin kierrettiin pitkin kulisseja, pienellä näyttämöllä ja henkilökunnan tiloissa. Heillä oli siellä jopa oma kampaamo.Nämä kaksi kuvaa verstaalta, jossa korjataan, sahataan, maalataan, naulataan... kovasti monennäköistä siellä näyttää olevan tekeillä.Nämä kuvat puolestaan teatterin puvustamosta. Hienot on näkymät merelle ikkunoista. Puvuston hoitaja kertoi tosi mielenkiintoisesta työstään. Uskomattoman paljon pukuja tarvitaan jokaiseen näytelmään, jopa yhdellä roolihenkilöllä täytyy olla monia pukuja, jopa monia versioita samasta puvusta...Nämä kuvat vielä teatteriravintolan ikkunan läpi merelle ja Pikisaareen päin kuvattuja, ihanan aurinkoinen aamu ja päivä oli. Aamukahvit juotiin sekä suolaisen että makean tarjottavan kera.

2) Sitten jatkettiin viereiseen Radisson Blu hotelliin.


Eipä huonot ole näkymät tästäkään tilausravintola Toivon kabinetista, tosin tämä ottamani kuva on vähän pimeänlainen :) Hotellissa kierrettiin neuvottelutilat (joita oli paljon), ravintolat ja vielä päästiin katsomaan kaksi ylimmän kerroksen hotellihuonetta, kyllähän niissä olisi viihtynyt. Ai niin, kuivin suin ei täälläkään tarvinnut olla, hedelmiä ja virvokkeita :)

3) Seuraava kohde oli Oulun kaupungintalo, jossa en aiemmin ollutkaan käynyt ja oikein odotin päästä näkemään millaista siellä on. 


Juhlasalissa nautittiin tervetuliaismaljana raparperimehua. Samalla kuunneltiin Oulun kaupungin suhdetoimintapäällikön kertomaa kaupungintalon historiasta. Hän itse oli ollut ammatissaan (toki nimikkeet välillä vaihtuneet) vuodesta 1974 saakka, joten oli varsin oikea henkilö kertomaan, ja hyvin mielenkiintoisesti sen tekikin, uskomattoman paljon tietoa ja hyvin muistissa hänellä!Nämä juhlasalin kruunut oli silloin vuosikymmeniä sitten kaupungin delegaatio hakenut Tukholmasta, olikohan peräti kolme kuukautta se hakureissu heillä kestänyt.Vitriineihin on järjestetty kaupungin saamia lahjoja esim. eri ystävyyskaupungeista ja tärkeiltä vierailta. Näistä tapahtumista kuultiin myöskin tosi mielenkiintoisia kertomuksia. Istuttiin valtuustosalissa ja kuultiin lisää mm. historiaa, valtuuston toiminnasta, uuden Oulun rakentumisesta (yhdistyvät kunnat) ... jopa kaupungintalon kummituksesta.


4) Maikkulan kartano oli päivän viimeinen etappi. Siellä on tullut käytyä ja sieltä tiloja varattua, mutta aiemmin en ole tällaisella kierroksella mukana ollut. Tosin nytkin oli moni tila kokouksiin varattuna, että ei kaikissa päästy käymään. Päärakennuksen salissa nautittin lounas alkukeittoineen ja jälkiruokineen. Täytyy todeta että muuten kiva päivä mutta syömispuolta oli kyllä ihan liikaa :) Tai siis vähempikin olisi riittänyt, hyvää ja maistuvaa oli.Pihapiirissähän on paljon tilaan kartanoon rakennuksia. Tässä näkymä pääräkennuksen kuistilta joelle.Tämä kuva on tosi huono, mutta siitä näkee miten tämä "Korsu" on rakennettu ohuista puista. Alakerrassa oli korsusauna ja tämä korsutupa yläkerrassa, kaksi pitkää ruokapöytää tähänkin mahtuu. Sisustuksena kaikenlaisia vanhoja "korsutavaroita" ja täytettyjä metsästyssaaliita, kuten kaiteella makaava karhuntalja, joka huonosti näkyy kuvasta.Vielä näkymä rantasaunalta ylös pihaan päin.

Huomenna onkin sitten ihan tavallisen arkinen työpäivä.


5 kommenttia:

 1. Voi sinulla on ollut mukava päivä,kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
 2. Jopas oli mahtava reissu, kuvineen kaikkineen, kiitos....;)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia ja antoisa päivä ollut sinulla :)
  Mukavaa huomenna alkavaa maaliskuuta ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta kierroksesta, jolle pääsemme mekin täällä mukaan. Paljon mielenkiintoisia kohteita :)

  päivi

  VastaaPoista
 5. ritva, Maikku, seijastiina ja päivi, kiitoksia kommenteistanne! Tuollaiset päivät ovat mukavaa vaihtelua tähän puurtamiseen. Nyt onkin puurrettu taas viikko loppuun ja pari vapaata tiedossa :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)