perjantai 27. tammikuuta 2012

Päivä Helsingissä


Torstaina lennettiin tytön kanssa kulttuuri/shoppailumatkalle Helsinkiin. Saatiin edulliset lennot, edestakaisin yht. 85 eur / 2 hlöä. 

Kysyvä ei tieltä eksy, vai eksyykö sittenkin... no yhden kerran vähän eksyttiin ja tehtiin reipas aamukävely... jatkettiin taksilla... ja melko monta kertaa tuli kysyttyäkin :) Ateneum. 
Tännehän minä halusin ja siellä kävimme. Mitään suurensuurta näyttelyä ei nyt ollut, mutta peruskokoelman vanhat upeat maalaukset oli tosi ihana päästä näkemään. Ne ovat uskomattoman hienoja. Varsinkin Edefeltin suuria maalauksia olisi voinut jäädä katsomaan vaikka kuinka kauaksi aikaa... upeita!


Ostin itselleni tämän Ateneum oppaan mukaan (tarjouksessa 7 eur), jossa nuo kaikki kokoelmien aarteet on paitsi kuvina, myös tekstiä.

Muutama sivu näytteeksi.

Ruokolahden eukkojen hameet ja huivit... voi miten aidosti ne on Edefelt maalannut, kuin kangasta voisi koskettaa... ja tuon ryppyisen naisen kasvot läheltä katsottuna :) ... upeaa työtä, ja vuosiluku on 1887 !!


Tätä pikkuruista taulua tutkimme "nenät lasissa" (vai olikohan siinä edes lasia :) Niin pikkutarkkaa työtä on taiteilija tehnyt tuossakin pöydän asetelmassa.


Pekka Halonen, mieleen tulee lumiset metsämaisemat, ainakin minulle. Häneltä oli henkilökuvia siellä esillä useitakin, kuvassa yksi.

Eikä kulttuuriosuus siihen jäänyt, vaan löysimme kuin löysimmekin S-Gallerian ja Johannan ja Tuulan näyttelyyn. Siellä oli ihania iloisia ja valoisia tauluja, molemmilla, isoja pienempiä ja pienenpieniä :) Ja se jättiläisen matkakeppi aarteineen. Hienoja teoksia kaikki, oli mukava päästä käymään, kun bloggerin kautta on aiemmin noita maalauksia ihastellut.

Sitten shoppailtiin lisää, ajeltiin sekä bussilla että ratikalla, käveltiin, käytiin syömässä... ja taas käveltiin... niin että jalat oli kyllä ihan kipeät kun bussiin lentokentälle ja vihdoin paluukoneeseen istahdettiin illalla. Kaiken kaikkiaan oli hyvä päivä!!

Vielä pitää mainita, että oli siellä sokkeloista... Käveltiin Forumin kulmilta Kamppiin, siis ihan ulkona lumisella kadulla ylämäkeen - Kampin kierroksen lopuksi päädyttiin sisätiloista maan alle pitkään ja leveään kävelykatuun ja sitä kautta takaisin Forumiin, siis sieltä kallion sisästä... aika jännä että sellaisia tunneleita menee kaupungin alla sinne ja tänne. Niin ja vielä se, että ostoskeskuksista on tosiaankin poistettu kaikki istuimet - ihan pakko on vähintään kahvikupillinen ostaa, että pääsee hetkeksi istumaan.

Kesäkelillä uudelleen!

15 kommenttia:

 1. Hienoa, että Helsinki-päivänne oli onnistunut!
  Taidetta ainakin nautitte isomman kaavan mukaan, niin vanhempaa, kuin uudempaakin.

  Kesällä onkin mukava tulla, voi välillä istahtaa puiston penkille, jalkoja lepuuttamaan...

  VastaaPoista
 2. Anja, kiitos! Kiva kun kävit :)
  Olisi ollut mukava tavata, mutta toivottavasti sait iloa matkaan ihan kuvista vaan :)

  VastaaPoista
 3. Piristävä päivä teillä tyttären kanssa. Ateneum on ihana käyntikohde. Aikoinaan kävin kaikki isot näyttelyt katsomassa. vanha taide on niin kaunista ja sinulle, kun itsekin osaat maalata on varmaan antoisaa käydä noissa taidekohteissa.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä Essin kanssa ollut lysti päivä. Tuossahan oisikin ideaa lähteä ihan extemporee Helsinkiin. Täältä Taivalkoskelta pitäs vain ensin ajella autolla Ouluun tai Kuusamoon ja sitten vasta koneeseen. Teillä on tosi mukava kun on melkein vieressä lentokenttä niin helpottaa kulkua. Mukavaa viikonloppua t. tarja

  VastaaPoista
 5. Olipa teillä kiva päivä! Ateneum on aivan huikea käyntikohde ja varmasti nautitte myös S-Gallerian näyttelystä. Ja lentäen on nopeasti perillä. Hieno reissu.

  VastaaPoista
 6. Edulliset tarjoukset on AINA käytettävä!
  Paljon näitte ja teitte siellä Helsingissä.
  Minua on pitkää harmittanut täällä Jyväskylässä kun huilipenkit on poistettu kauppakeskuksista. Huomautelen siintä täänöllisen väliajoin, kirjallisesti ja suulisesti! Sokos lisäsi remontinsa yhteydessä paljon uusia pitkiä puupenkkejä meille mymmeleille ja toisillekin niitä tarvitseville...;)

  VastaaPoista
 7. Kyllä vain sirpa, päivä oli onnistunut :)

  Johanna, meillä ei ollut muuta sovittuja aikoja kuin lennot, seikkailtiin :) Ja kiitos itsellesi! Teoksillasi oli kovasti paljon kaunista sanottavaa :)

  mummeli, monesti olen halunnut mennä käymään, toivottavasti jatkossa tulee käytyä useamminkin :) Kiitos samoin!

  Tarja, lysti oli päivä :) Laitoin Oulun lentokentällä auton roikaan päiväksi (maksullinen), hyvin lähti käyntiin illalla. Kiitos samoin!

  anja, kyllä nautittiin näyttelyistä, tosi kiva oli päästä käymään. Tunti menee lentäessä, huraus vain :)

  Maikku, niin on :) Onneksi tuo Norwegian tuli Ou-Hki välille, niin lennot halpeni, aiemmin ei noin halvalla ole päässyt. Kyllä olisi välillä ollut tarvetta jalkojen lepuuttamiseen, oikein harmitti kun ei löytynyt istumapaikkaa etsimälläkään. Onneksi jotkut kaupat sentään ajattelee asiakkaita ja laittavat penkkejä.

  VastaaPoista
 8. Mukavan kuuloinen kulttuuripäivä teillä! :) Ateneum on upea. Itse olen ajellut Helsinkiin aina junalla,mutta lentokoneella matka on varmasti taittunut nopeammin ja mukavammin.

  VastaaPoista
 9. Teilläpä olikin antoisa mukava päivä, kiva kuulla ♥
  Itse en ole muuten ajnaut ratikalla ikkään :D
  Hyvää sunnuntaita sinulle Anja.

  VastaaPoista
 10. Upea reissu teillä oli täällä etelässä. Vaikka itse asun aivan tässä Helsingin naapurissa, ei tule Ateneumissa käytyä. Nyt sain huonon omatunon pistoksen, rakastan Edefeltin sekä Halosen maalauksia. Täytyy mennä katsomaan. Kampista Forumiin matka todella on vaivaton maan alla.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 11. Oli hieno reissu. Lentäen sujuu mukavasti (ja myös tällä kertaa edullisesti:)! Kiva käydä "tankkaamassa" talvipäivien piristykseksi!

  VastaaPoista
 12. Minäkin Kokkolan Kuvataideyhdistyksen matkassa käynyt Ateneumin aarteet katsomassa, muissakin näyttelyissä samalla retkellä. Atenumissahan olisi todellakin koko päivä kulunut, niin mahtavia teoksia.
  Muuten Helsingin häly haittasi, niin nautitutti kotorauha takaisin tullessa. Ajan kanssa pitäisi saada olla, makustella kaikessa rauhassa.
  Lentäen sentään matka mukavasti teiltä taittui.

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoinen ja kiva päivä sinulla.Kaunista alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 14. hiezu, nyt tais tulla lento halvemmaksi kuin juna, ehkä, ja vain tunti meni matkaan :)

  Kiitos seijastiina, tämä taisi olla minullekin ensimäinen kerta, tai ainakin pitkään aikaan...

  maiju, niin oli :) Kannattaa käydä katsastamassa Ateneum sinullakin!

  Sirkka, kyllä tuo käynti piristi kummasti tätä talvea :)

  SinikkaHelena, me olimme aikaisin aamulla jo perillä, silloin oli mukavan rauhallista, iltapäivällä melkoinen häly... kiva kuitenkin kun ei sen kummempaa aikataulua ollut :)

  Raija/A, niin oli :), kiitos samoin!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti piristää :)